reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Jagoda oj malutko Milus zjada, pilnuj wagi bo pobyt w szpitalu nie jest przyjemny!
a zielone kupki sa od mleka wiec zmien jej jak najszybciej ;-)

Taka j nie wazne ile je, wazne ze przybiera, a potem tak jak napisala Jagoda zgubi ;-)

taka j. moim zdaniem przybiera ok, jest to górna granica, ale nie jakaś nadwaga.
jagoda faktycznie 300g w miesiąc to bardzo mało, za mało. Lena przybrała na naturalnym w 2 tyg 400 g i lekarka powiedziała ,że może być, ale mogło by być lepiej. Jagoda , a jak Milka nie chce już pić, to powodujecie odpijanie i po odbiciu znowu podajecie mleko? Czytałam gdzieś aby próbować prowokować dziecko do odbicia nawet przed karmieniem, bo dziecko nawet w trakcie leżenia dużo powietrza połyka. Priobiotyki też nie pomagają?
U nas Lena pierwszą przerwę w nocnym karmieniem ma ok 4/5 godzin, dziś miała 5, ale potem już do rana wisi cały czas na piersi. Mój błąd , bo ja przy niej przysypiam, więc sama nie wiem jak długo ona je:sorry2:

Mój w 8 tygodni przybrał 2,5 kg co daje troche ponad 300 gram na tydzień. Jeszcze wczoraj znajomi byli u nas i ta babka twierdziła, że powinniśmy dawać mu za każdym razem jak zapłacze mleko i tyle ile chce, jak zje z jednej butelki 120 to zrobić drugie 120 i dać mu, chyba nienormalna jest bo wtedy rozpasłabym dziecko do granic możliwości, wiadomo, że nie wolno głodzić dziecka itd. ale przecież nie powinno takie 2 miesięczne jeść 2 litrów mleka dziennie!

Mój syn przybierał po 500 a nawet zdarzyło się 600 na tydzień, a teraz chudy jak szczypiorek :-) Ale bez przesady dziecko nie zawsze płacze, bo jest głodne , przerwy między karmieniem też muszą być

Problem wagi hmm .. i tak źle i tak nie dobrze. Napewno zasadniczą różnica jest podawanie mleka z piersi i mm. Cyca można tyle ile się chce a butelkę już nie. Mi położna mówiła że normą na tydzień jest przybieranie od 120-180g na tydzień. Moja przybiera ok 300g na tydzień :)

Taka j źle ci mówią żebyś za każdym razem podawała butelkę.. od takiego mleka brzuszek musi odpocząć.

Kamu moja mała tak samo śpi i je :) chociaż daje się odłożyć bo tego pilnuje mimo że oczy mi się kleją.

Jagoda kurcze to mało faktycznie przybiera :(

moj maluch przybiera jakies 30g na dzien, czyli 210 na tydzien, tak wyliczyla mu pani od laktacji jak ostatnio bylismy,
wczoraj dalam mu z butli moje mleko zeby go uczyc bo nie pojechalam na studia bo sie balam go zostawic, odciagnelam za 1 razym z 2 piersi 210 ml :szok:, bylam w szoku ze tak duzo, i sie okazalo ze maluch zjadl 140 i jeszcze byl glodny ale za trzecim razem pociagnal chwilke i zaczal ulewac wiec mial chyba dosc, na butli chyba brakuje mu tego ssania jak jest przy piersi i chyba dlatego je wiecej, w poradni lakt. mowila mi kobieta ze tak moze byc, ale wydaje mi sie ze bardzo duzo je jak na jeden raz

reklama
Do góry