Papercut mam jeden przepis na śniadanie z kaszy jaglanej z bakaliami, pyszny czasami sobie robie bo mi strasznie smakuje. Z tego co widze do chyba wszystkie składniki jak najbardziej wskazane w nietolerancji glukozy czy cukrzycy. Oto przepis:
- 3/4 szklanki wody wlać do rondelka, poczekać aż się zagotuje,
- dodać 1,5 łyżki kaszy jaglanej (jedna łyżka czubata i pół),
- dodać dodatkowo 1 płaską łyżkę płatków owsianych,
- gotować na baaardzo małym ogniu, ok 15 minut aż woda prawie wyparuje i miękka będzie kasza,
- pod koniec gotowania wg uznania dodać suszone np. morele, czy suszone śliwki pokrojone w kosteczkę oraz pokroić w kosteczkę połóweczkę jabłka i banana,
- na koniec dodać 1 dużą łyżkę jogurt naturalnego.
Ja uwielbiam to śniadanko, nie trzeba dodawać cukru bo jabłka i suszone owoce puszczają sok i śniadanko w smaku jest w sam raz. Proporcje każdego ze skłądnikó można sobie dowolnie zmieniać wg uznania.
Polecam bo pyszne i zdrowe
ps. jakbyśmy nie musiały być na diecie można byłoby dodać łyżkę masełka do smaku, jest wtedy jeszcze smaczniejsze
- 3/4 szklanki wody wlać do rondelka, poczekać aż się zagotuje,
- dodać 1,5 łyżki kaszy jaglanej (jedna łyżka czubata i pół),
- dodać dodatkowo 1 płaską łyżkę płatków owsianych,
- gotować na baaardzo małym ogniu, ok 15 minut aż woda prawie wyparuje i miękka będzie kasza,
- pod koniec gotowania wg uznania dodać suszone np. morele, czy suszone śliwki pokrojone w kosteczkę oraz pokroić w kosteczkę połóweczkę jabłka i banana,
- na koniec dodać 1 dużą łyżkę jogurt naturalnego.
Ja uwielbiam to śniadanko, nie trzeba dodawać cukru bo jabłka i suszone owoce puszczają sok i śniadanko w smaku jest w sam raz. Proporcje każdego ze skłądnikó można sobie dowolnie zmieniać wg uznania.
Polecam bo pyszne i zdrowe
ps. jakbyśmy nie musiały być na diecie można byłoby dodać łyżkę masełka do smaku, jest wtedy jeszcze smaczniejsze