reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Słyszałam , że do 34 tygodnia jakoś. Mój synek tez jeszcze główka w górę. Tak myślę przynajmniej.

ckaiskjoh9smc8po.png

reklama
Ja miałam wizytę 10 maja było wszystko oki.
Maluszek spory kopie jak oszalały. Musze kontrolować ten brzuch.
Wczoraj byłam na glukozie i na szczęście udało mi się przejść. Ostatnio miałam 2 podejścia.
Wyniki oki więc spokojnie mogę spać:)

ja slyszalam ze do 36 na spokojnie moze sie przekrecic wiec jeszcze jest czas :)

ale po cichu licze ze jednak zostanie jak jest i cc, zobaczymy gin troche mnie napalila na to rozwiazanie

mi też gin mówiła że do 36 tyg jeszcze niby ma dziecko czas. z pierwszym synkiem byłam na usg właśnie jakoś w 36 tyg I był główką do góry, ale jak zgłosiłam się do szpitala po terminie to jeszcze dla pewności robili usg I potwierdzili że pozostał główką do gory.
młodszy się obrócił główką w dół koło 20 tyg I już tak pozostał do końca, miałam mały brzuch, więc go wyczuwałam bardzo dobrze.
a teraz nie mam pojęcia jak jest, ciężko mi to moje dziecię wyczuć, chyba robi fikołki, bo często go czuję w różnych miejscach, I po bokach I na górze I na dole.

Duże już Wasze dzieciaczki, super, że wszystko jest w porządku :)

Asiunia właśnie dlaczego tak szybko lekarz ma zrobić gbs, ja miałam w poprzedniej ciąży w 38 tyg.

Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki, ( w tym glukozy) i zadzwoniłam do lekarza, bo miał mi wypisać receptę na ten zastrzyk z immuglobuliną, i wspomniałam o tych wynikach z glukozy,bo mi się trochę wysoki wydawały. Na czczo 91, po godzinie 179 i po dwóch 175. No i lekarz powiedział, ze rzeczywiście za wysokie i mam jutro rano zgłosić się na oddział na 3-4 dni :eek:. Kurczę zupełnie się tego nie spodziewałam. Jednak poprosiłam go czy mogę w poniedziałek, bo w sobotę mam ostatni zjazd na studiach podyplomowych, zaliczenie, zdanie indeksu itp, więc powiedział, że w niedzielę po południu mam przyjechać, bo dyżur ma. W szoku jestem. I się martwie trochę, ja w ogóle słodkiego nie jem, i jakoś dużo czy bardzo tłusto też nie, owoców też nie, jedynie może soki. Ja raczej miałam zawsze niski cukier... eh...

Ja mam gbs dodatni przynajmniej miałam przy 1 ciąży. Ogólnie nie wiedziałam co to i skąd to mam ale jak się okazało z mojego otoczenia bardzo dużo kobiet miało dodatni. Nie mam pojęcia dlaczego.

tamtusia trzymaj się kochana

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tamtusia cukrzyca w ciazy w sumie podobno nie zależy od jedzenia . Tak hormony potrafią zadziałać. Faktycznie wysokie masz wyniki. Szczególnie po 2 h ale oby wszystko się wyjaśniło. Przykro , że szpital bo to nie przyjemne ale cóż poradzić.

p19udqk3i1x6xig4.png

tamtusia - współczuję....
no ciąża ma to do siebie, zę nie ma żadnych reguł :wink:
organizm wariuje... nie martw się, to nioe takie rzadkie w ciąży.
jak będziesz musiała brać zastrzyki z insulin to może się okazać że będizesz musiała mieć cc.

reklama
Do góry