reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

niunia z tego co wiem ponizej 140 powinno byc wiec dobre masz

tamtusia ale czemu az na oddzial?

reklama
Niunia dobre są. Normy na czczo do 99 po 1 h do 180 i po 2 h do 140

p19udqk3i1x6xig4.png

Dziękuję za wsparcie dziewczyny. Na odział w celu zrobienia jakiejś diagnostyki, mówił coś o jakichś profilach czy coś, z tego zdenerwowania to nie pamiętam dokladnie no, ale ufam mu, chyba wie co mówi. Powiedział, że gdybym miala koło 130-140 to by dietę tylko zalecił, ale te wyniki są już za wysokie. Z drugiej strony cieszę się, że mnie lekarz nie zbył i jednak dba o pacjentki.

Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki, ( w tym glukozy) i zadzwoniłam do lekarza, bo miał mi wypisać receptę na ten zastrzyk z immuglobuliną, i wspomniałam o tych wynikach z glukozy,bo mi się trochę wysoki wydawały. Na czczo 91, po godzinie 179 i po dwóch 175. No i lekarz powiedział, ze rzeczywiście za wysokie i mam jutro rano zgłosić się na oddział na 3-4 dni :eek:. Kurczę zupełnie się tego nie spodziewałam. Jednak poprosiłam go czy mogę w poniedziałek, bo w sobotę mam ostatni zjazd na studiach podyplomowych, zaliczenie, zdanie indeksu itp, więc powiedział, że w niedzielę po południu mam przyjechać, bo dyżur ma. W szoku jestem. I się martwie trochę, ja w ogóle słodkiego nie jem, i jakoś dużo czy bardzo tłusto też nie, owoców też nie, jedynie może soki. Ja raczej miałam zawsze niski cukier... eh...
Nie denerwuj się, chcą poobserwowac wyniki po posiłkach. Ja z synkiem nie jadłam słodyczy i też miałam cukrzycę, dużo pilam. Dostaniesz jadłospis i po godz będziesz musiała mierzyć cukier. Jedyny plus taki , że dzięki diecie mi waga stanęła i już nic nie tylam:) będzie dobrze, głowa do góry;)

Witam serdecznie. Moje wyniki po glukozie były lekko podwyższone, tj. na czczo 96, po h 168, po 2 h 147, i chyba bardziej mam nietolerancje glukozy. Zostałam skierowana do poradni diabetologicznej, ale termin mam dopiero na 20 czerwca (!).
Dziewczyny czy któraś może podpowiedzieć co można a czego nie można jeść w takim przypadku? bo dla mnie to czarna magia. Ogólnie o zasadach odżywiania poczytałam, ale i tak mam mętlik w głowie..

Papercut dzięki serdeczne! to świetna ściąga!
Akurat jem i lubie wszystko to co zabronione :) kurcze muszę popracować nad swoją dietą :/

reklama
ja mam tak samo niestety, coprawda nie mam cukrzycy ale tyje jak szalona wiec narazie wprowadzilam pierwsza linijke z rozpiska posilkow i jem odrobine co 2-3h

patrzylam jeszcze po swoich ksiazkach z dietetyki ale nic tak dostepnie rozpisanego jak to moje nie znalazlam ;p

Do góry