reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

niunia z tego co wiem ponizej 140 powinno byc wiec dobre masz

tamtusia ale czemu az na oddzial?

reklama
Niunia dobre są. Normy na czczo do 99 po 1 h do 180 i po 2 h do 140

p19udqk3i1x6xig4.png

Dziękuję za wsparcie dziewczyny. Na odział w celu zrobienia jakiejś diagnostyki, mówił coś o jakichś profilach czy coś, z tego zdenerwowania to nie pamiętam dokladnie no, ale ufam mu, chyba wie co mówi. Powiedział, że gdybym miala koło 130-140 to by dietę tylko zalecił, ale te wyniki są już za wysokie. Z drugiej strony cieszę się, że mnie lekarz nie zbył i jednak dba o pacjentki.

Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki, ( w tym glukozy) i zadzwoniłam do lekarza, bo miał mi wypisać receptę na ten zastrzyk z immuglobuliną, i wspomniałam o tych wynikach z glukozy,bo mi się trochę wysoki wydawały. Na czczo 91, po godzinie 179 i po dwóch 175. No i lekarz powiedział, ze rzeczywiście za wysokie i mam jutro rano zgłosić się na oddział na 3-4 dni :eek:. Kurczę zupełnie się tego nie spodziewałam. Jednak poprosiłam go czy mogę w poniedziałek, bo w sobotę mam ostatni zjazd na studiach podyplomowych, zaliczenie, zdanie indeksu itp, więc powiedział, że w niedzielę po południu mam przyjechać, bo dyżur ma. W szoku jestem. I się martwie trochę, ja w ogóle słodkiego nie jem, i jakoś dużo czy bardzo tłusto też nie, owoców też nie, jedynie może soki. Ja raczej miałam zawsze niski cukier... eh...
Nie denerwuj się, chcą poobserwowac wyniki po posiłkach. Ja z synkiem nie jadłam słodyczy i też miałam cukrzycę, dużo pilam. Dostaniesz jadłospis i po godz będziesz musiała mierzyć cukier. Jedyny plus taki , że dzięki diecie mi waga stanęła i już nic nie tylam:) będzie dobrze, głowa do góry;)

Witam serdecznie. Moje wyniki po glukozie były lekko podwyższone, tj. na czczo 96, po h 168, po 2 h 147, i chyba bardziej mam nietolerancje glukozy. Zostałam skierowana do poradni diabetologicznej, ale termin mam dopiero na 20 czerwca (!).
Dziewczyny czy któraś może podpowiedzieć co można a czego nie można jeść w takim przypadku? bo dla mnie to czarna magia. Ogólnie o zasadach odżywiania poczytałam, ale i tak mam mętlik w głowie..

Papercut dzięki serdeczne! to świetna ściąga!
Akurat jem i lubie wszystko to co zabronione :) kurcze muszę popracować nad swoją dietą :/

reklama
ja mam tak samo niestety, coprawda nie mam cukrzycy ale tyje jak szalona wiec narazie wprowadzilam pierwsza linijke z rozpiska posilkow i jem odrobine co 2-3h

patrzylam jeszcze po swoich ksiazkach z dietetyki ale nic tak dostepnie rozpisanego jak to moje nie znalazlam ;p

Do góry