PAPERCUT poważnie nie dopuszczaj mamy tak do końca. Na 100% sobie poradzisz. Jak dostaniesz maleństwo nie da się tego wytłumaczyć ale będziesz miała taki instynkt że żadne problemy typu jak je wziąć na ręce same się rozwiążą. Ucz się maleństwa sama a ono nauczy się ciebie.
I jestem pewna że umiesz dużo razem z mężem bądźcie dla siebie wsparciem i na pewno nie będzie problemów.
co do hartowania sutków ja jestem mega przeciwnikiem takiego czegoś.
Ja karmiłam swoją córkę 1,5 roku i nie robiłam żadnych zabiegów tego typów.
Podstawowe informacje takie jak podać maleństwo pierś wystarczą. Ja nie wiedziałam o nich dowiedziałam się jak już córka pogryzła mi sutki. Ale odwiedziła mnie w szpitalu pani która uratowała mnie.
Podawanie dziecku często ale nie długo piersi wystarczy. Nie siedzi się z dzieckiem przy piersi godzinami.
Po 2 najlepiej usiąść na skraju łóżka lekko się pochylić i podać dziecku pierś a nie sam sutek.
Później jak dziecko się nauczy podawanie jest bezbolesne i samo będzie wiedziało jak ma zassać. A więź jaka się tworzy bezcenna.
Maść na sutki wskazana na początek.
I jestem pewna że umiesz dużo razem z mężem bądźcie dla siebie wsparciem i na pewno nie będzie problemów.
co do hartowania sutków ja jestem mega przeciwnikiem takiego czegoś.
Ja karmiłam swoją córkę 1,5 roku i nie robiłam żadnych zabiegów tego typów.
Podstawowe informacje takie jak podać maleństwo pierś wystarczą. Ja nie wiedziałam o nich dowiedziałam się jak już córka pogryzła mi sutki. Ale odwiedziła mnie w szpitalu pani która uratowała mnie.
Podawanie dziecku często ale nie długo piersi wystarczy. Nie siedzi się z dzieckiem przy piersi godzinami.
Po 2 najlepiej usiąść na skraju łóżka lekko się pochylić i podać dziecku pierś a nie sam sutek.
Później jak dziecko się nauczy podawanie jest bezbolesne i samo będzie wiedziało jak ma zassać. A więź jaka się tworzy bezcenna.
Maść na sutki wskazana na początek.