reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Mielismy dzis wizyte, maluszek odwrocony pleckami do nas,musielismy czekac na odpowiednia pozycje do pomiarow, ale w koncu sie udalo :) z koscia nosowa i przeziernoscia karkowa wszystko dobrze, czekamy tylko na wyniki PAPPa z krwi :) moja waga dokaldnie taka sama jak na porzedniej wizycie, wiec pierwszy trymestr chyba konczyczymy z wynikiem +1kg:D aaa i to chlopiec :)

Nati placilas coś za te badania czy za darmo ? mi nic o nich jeszcze nie wiadomo.....

Ostatnia edycja:
reklama
uff to dobra wiadomość. U Was jest troszkę inaczej, w Pl chyba podczas normalnych wizyt nie przeprowadza się takiego badania. Masz ten domowy detektor tętna płodu?

Okasia-nie bo mam stracha ze nie znajde i będę panikować, chcialam jechac i kupic ale S mi powiedzial ze jak lekarz nie znalaz to mi tym bardziej sie nie uda....i nie kupilam

I dobrze, w nerwach pewnie byś sama nie znalazła i tylko byłby dodatkowy stres.

za PAPPA musialam zaplacic, 50€ u lekarza i dodatkowo za badania z krwi przyjdzie mi rachunek z lab. tez na 50€
Mnie się nawet o to nie zapytali a te badania robi się do określonego czasu ciąży czy nie ma określonych tygodni ? To może 17stego się mnie jeszcze zapytaja. ...

reklama
Mnie się nawet o to nie zapytali a te badania robi się do określonego czasu ciąży czy nie ma określonych tygodni ? To może 17stego się mnie jeszcze zapytaja. ...
Z tego co na szybko przeczytalam to badanie wykonuje sie miedzy 11 a 14 tygodniem. Dziwne, ze jeszcze Cie nie zapytali, chyba ze Twoj lekarz nie ma uprawnien do tego (moj cos przebakiwal ze jakies extra uprawnienia trzeba), najlepiej sama o to zapytaj jesli chcesz takie badanie zrobic. A informowali Cie o komorkach macierzystych, pobieranych chyba z pepowiny? (z tego co zrozumialam) Bo tu ciekawostka, mnie poinformowali, kazali podpisac ze poinformowali bo z Krankenkasse lekarz dostaje za to pieniadze :)

Do góry