reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Mielismy dzis wizyte, maluszek odwrocony pleckami do nas,musielismy czekac na odpowiednia pozycje do pomiarow, ale w koncu sie udalo :) z koscia nosowa i przeziernoscia karkowa wszystko dobrze, czekamy tylko na wyniki PAPPa z krwi :) moja waga dokaldnie taka sama jak na porzedniej wizycie, wiec pierwszy trymestr chyba konczyczymy z wynikiem +1kg:D aaa i to chlopiec :)

Nati placilas coś za te badania czy za darmo ? mi nic o nich jeszcze nie wiadomo.....

Ostatnia edycja:
reklama
uff to dobra wiadomość. U Was jest troszkę inaczej, w Pl chyba podczas normalnych wizyt nie przeprowadza się takiego badania. Masz ten domowy detektor tętna płodu?

Okasia-nie bo mam stracha ze nie znajde i będę panikować, chcialam jechac i kupic ale S mi powiedzial ze jak lekarz nie znalaz to mi tym bardziej sie nie uda....i nie kupilam

I dobrze, w nerwach pewnie byś sama nie znalazła i tylko byłby dodatkowy stres.

za PAPPA musialam zaplacic, 50€ u lekarza i dodatkowo za badania z krwi przyjdzie mi rachunek z lab. tez na 50€
Mnie się nawet o to nie zapytali a te badania robi się do określonego czasu ciąży czy nie ma określonych tygodni ? To może 17stego się mnie jeszcze zapytaja. ...

reklama
Mnie się nawet o to nie zapytali a te badania robi się do określonego czasu ciąży czy nie ma określonych tygodni ? To może 17stego się mnie jeszcze zapytaja. ...
Z tego co na szybko przeczytalam to badanie wykonuje sie miedzy 11 a 14 tygodniem. Dziwne, ze jeszcze Cie nie zapytali, chyba ze Twoj lekarz nie ma uprawnien do tego (moj cos przebakiwal ze jakies extra uprawnienia trzeba), najlepiej sama o to zapytaj jesli chcesz takie badanie zrobic. A informowali Cie o komorkach macierzystych, pobieranych chyba z pepowiny? (z tego co zrozumialam) Bo tu ciekawostka, mnie poinformowali, kazali podpisac ze poinformowali bo z Krankenkasse lekarz dostaje za to pieniadze :)

Do góry