reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Z tego co na szybko przeczytalam to badanie wykonuje sie miedzy 11 a 14 tygodniem. Dziwne, ze jeszcze Cie nie zapytali, chyba ze Twoj lekarz nie ma uprawnien do tego (moj cos przebakiwal ze jakies extra uprawnienia trzeba), najlepiej sama o to zapytaj jesli chcesz takie badanie zrobic. A informowali Cie o komorkach macierzystych, pobieranych chyba z pepowiny? (z tego co zrozumialam) Bo tu ciekawostka, mnie poinformowali, kazali podpisac ze poinformowali bo z Krankenkasse lekarz dostaje za to pieniadze :)

Nic nie mówił ale ma chyba uprawnienia bo koleżankę niemke niedawno prowadził tylko ze ona po 30stce i sam powiedział że takie badania do zrobienia a mi nie, tylko ostatnio na usg mówił że wszystko jest w porządku i widziałam że główkę mierzył dziecku ale nic mi nie mówił innego :)

reklama
Nic nie mówił ale ma chyba uprawnienia bo koleżankę niemke niedawno prowadził tylko ze ona po 30stce i sam powiedział że takie badania do zrobienia a mi nie, tylko ostatnio na usg mówił że wszystko jest w porządku i widziałam że główkę mierzył dziecku ale nic mi nie mówił innego :)
ja juz na pierwszej wizycie dostalam kartke z cenami za dodatkowe rzeczy :) np. USG na kazdej wizycie w tym 4D (100€), plytka CD na koniec ciazy z filmikami ze wszystkich USG i dodatkowo ok 4000 zdjec maluszka(75€) itd... i wlasnie bylo tez PAPPA, wiec wiedzialam o tym juz w 6 tygodniu podczas pierwszej wizyty

ja juz na pierwszej wizycie dostalam kartke z cenami za dodatkowe rzeczy :) np. USG na kazdej wizycie w tym 4D (100€), plytka CD na koniec ciazy z filmikami ze wszystkich USG i dodatkowo ok 4000 zdjec maluszka(75€) itd... i wlasnie bylo tez PAPPA, wiec wiedzialam o tym juz w 6 tygodniu podczas pierwszej wizyty
No to tak elegancko u mnie tak nie było tylko o toksoplazmoze się pytali no ale nic bo pewnie bym ich nie robiła wierzę że będzie zdrowe :)

Huppymum ja bym poszła na usg, nawet prywatnie. Przez tydzien będziesz sie strasznie martwić i denerwować.

reklama
Cześć dziewczyny :) leżę nadal w szpitalu, ale już jest trochę lepiej i nie wymiotuje. Któraś pytała ile schudłam ze mnie tu skierowali wiec od 19 stycznia do 1 lutego ponad 3 kg. Co do ostatniej mojej wizyty u gin to wszystko z maleństwem w porządku w 12t4d miał ponad 7 cm wiec całkiem całkiem. NT mi wyszło 1,4 także jestem zadowolona :)

Do góry