reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Z tego co na szybko przeczytalam to badanie wykonuje sie miedzy 11 a 14 tygodniem. Dziwne, ze jeszcze Cie nie zapytali, chyba ze Twoj lekarz nie ma uprawnien do tego (moj cos przebakiwal ze jakies extra uprawnienia trzeba), najlepiej sama o to zapytaj jesli chcesz takie badanie zrobic. A informowali Cie o komorkach macierzystych, pobieranych chyba z pepowiny? (z tego co zrozumialam) Bo tu ciekawostka, mnie poinformowali, kazali podpisac ze poinformowali bo z Krankenkasse lekarz dostaje za to pieniadze :)

Nic nie mówił ale ma chyba uprawnienia bo koleżankę niemke niedawno prowadził tylko ze ona po 30stce i sam powiedział że takie badania do zrobienia a mi nie, tylko ostatnio na usg mówił że wszystko jest w porządku i widziałam że główkę mierzył dziecku ale nic mi nie mówił innego :)

reklama
Nic nie mówił ale ma chyba uprawnienia bo koleżankę niemke niedawno prowadził tylko ze ona po 30stce i sam powiedział że takie badania do zrobienia a mi nie, tylko ostatnio na usg mówił że wszystko jest w porządku i widziałam że główkę mierzył dziecku ale nic mi nie mówił innego :)
ja juz na pierwszej wizycie dostalam kartke z cenami za dodatkowe rzeczy :) np. USG na kazdej wizycie w tym 4D (100€), plytka CD na koniec ciazy z filmikami ze wszystkich USG i dodatkowo ok 4000 zdjec maluszka(75€) itd... i wlasnie bylo tez PAPPA, wiec wiedzialam o tym juz w 6 tygodniu podczas pierwszej wizyty

ja juz na pierwszej wizycie dostalam kartke z cenami za dodatkowe rzeczy :) np. USG na kazdej wizycie w tym 4D (100€), plytka CD na koniec ciazy z filmikami ze wszystkich USG i dodatkowo ok 4000 zdjec maluszka(75€) itd... i wlasnie bylo tez PAPPA, wiec wiedzialam o tym juz w 6 tygodniu podczas pierwszej wizyty
No to tak elegancko u mnie tak nie było tylko o toksoplazmoze się pytali no ale nic bo pewnie bym ich nie robiła wierzę że będzie zdrowe :)

Huppymum ja bym poszła na usg, nawet prywatnie. Przez tydzien będziesz sie strasznie martwić i denerwować.

reklama
Cześć dziewczyny :) leżę nadal w szpitalu, ale już jest trochę lepiej i nie wymiotuje. Któraś pytała ile schudłam ze mnie tu skierowali wiec od 19 stycznia do 1 lutego ponad 3 kg. Co do ostatniej mojej wizyty u gin to wszystko z maleństwem w porządku w 12t4d miał ponad 7 cm wiec całkiem całkiem. NT mi wyszło 1,4 także jestem zadowolona :)

Do góry