reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomniejszamy się :)

Od dziś nie zaglądam na ten wątek, bo dostane depresji poporodowej ;-)
Ja mam 12 na plusie i 20 cm w pasie. :wściekła/y::wściekła/y:W nic się nie mieszczę i wyglądam jak wieloryb.
W ciąży chodź miałam okrągły brzuszek i napiętą skórę. A teraz jestem podstarzały wieloryb z cycami. :wściekła/y::eek::no:

reklama
Marys slicznie to ujelas, zastanawialam sie, jakiego zwierza przypominam...:-) nie przejmuj sie, nie wszystkie tak schudly, ja nadal 10 na +, nie mierze sie bo po co, w depresje wpedza mnie tylko fakt ze w zadne ciuchy sprzed ciazy nie wchodze a to oznacza zakupy odziezowe ktorych nienawidze....

U mnie wygląda to tak:
waga wyjściowa przed ciążą: 65 kg
waga dzień przed porodem: 68,5 kg (w kulminacyjnym momencie 69 kg)
waga dzisiejsza: 62
obwód na wysokości pępka: dzień przed porodem: 108 cm
obwód na wysokości pępka: dwa tygodnie temu: 91 cm
obwód na wysokości pępka: 4 dni temu: 86 cm
obwód na wysokości pępka: dzisiaj: 82 cm
Waga zatrzymała się ponad tydzień temu i tak ani drgnie, ale centymetry ubywają. W prawie wszystkie spodnie wchodzę... ale prawie robi duuużą różnicę.

o rany to tylko 3,5 kg w ciąży przytyłaś??:szok::szok:

Skunanka i Marys ja mam wciaz 7 na plusie i zeby zapiac sie w spodnie brakuje mi nadal jakis 7cm:wściekła/y: szlag mnie trafia bo dalej nie mam w czym chodzic.Ale chociaz cycki mam takie jak sprzzed ciazy-nie za piekne ale nie wielkie bimbaly

I ja dołączam do grona walczących z kilogramami- zostało mi 12 na +. Do sklepów nie chodzę bo tylko się wkurzam, nosze spodnie ciążowe bo w inne się nie mieszczę:( U mnie najgorzej jest z biodrami i pupą- tam mi najwięcej przybyło. No i oczywiście prowadze wojnę z rozstępami i póki co maja nade mną wielką przewagę.:wściekła/y:
Mam nadzieje ze w końcu waga zacznie spadac bo zaczęłam chodzić na fitness dla mam z dziecmi, piję do tego czerwona herbatę, oczywiście codziennie jesteśmy na spacerku więc w końcu musi się coś ruszyć.

Spaczyna, najwicej było 4 kg na plusie... Nie wiem jak to się stało, poprostu taki organizm, ale przed ciążą miałam duuuużo zapasów :-D Teraz mam cel: spaść do 55 kg przynajmniej, cel końcowy 50 kg :dry: ciekawe jak mi to wyjdzie, bo waga od prawie dwóch tygodni stoi w miejscu...

Ja "dzięki" mojej chorobie i diecie wróciłam do wagi sprzed ciąży, brzuszek jeszcze został ale we wszystkie przedciążowe spódnice wchodzę (spodnie niekoniecznie).

I ja nie mam się czym pochwalić, a raczej jest czym, tylko powodów do chwalenia nie ma:
-waga sprzed ciąży 50kg
-na koniec ciąży 67kg
-po porodzie nie wiem, bo dostępu do wagi nie ma, ale teraz, 2 tygodnie po: 60kg. A więc jeszcze dyszka do zgubienia.
W obwodzie nie wiem jak jest, nie mierzę, ale żadne spodnie sprzed ciąży nie wchodzą albo już na biodra, albo w pasie nie dają się zapiąć. Zastają tylko jedne uniwersalne dresy, na które już patrzeć nie mogę, swiątek piątek i niedziela w nich łażę...
A za 2 tygodnie komunia chrześnicy, potem tydzień później chrzest Ani...:-(

reklama
Mi waga spadła na 69 więc chudnę ciągle po malutku i nie mam powodów do narzekań a dzięki temu że powoli to nie robią mi się rozstępy i dla tego w szoku jestem bo niczym ale to absolutnie niczym sie nie smarowałam całą ciążę i teraz też nie... innymi słowy 3 ciąża po trzydziestce mi służy a wczoraj mąż mnie skomplementował że naprawde nie widać żebym trójke dzieci urodziła:-D:-D

Do góry