jdt moja córeczka jakiś czas temu miała tak samo wręcz chlustała mlekiem i to na odległość. Byłam z nią u lekarza bo mnie to zaniepokoiło. Lekarka powiedziała że jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to nie należy panikować. Po każdym karmieniu trzymaj swoje maleństwo w pozycji pionowej do odbicia i czekaj tak długo aż się odbije a potem połóż na boczku ja tak czekałam bo mojej corci sie nie zawsze odbijało. po 4 dniach samo przeszło i już tak mocno i gwaltownie nie ulewa, ale jeśli takie chlustanie się nasili i będzie coraz częstsze to zgłoś się koniecznie do lekarza.
reklama
Makta
Mama Julki Łobuziulki :)
Rud ka a gdzie ta wysypka?? Moja Julka jakis czas temu miała wysypany cały brzuszek i klatke piersiową. I wiesz ze po prostu samo przyszło samo znikneło. Małej to nie przeszkadzało więc wolałam poczekac zanim pobiegne do lakarza...
Makta
wysypka pojawiła sie najpierw na brzuszku i 'poszła' w góre na klatke piersiowa i buzie. Widze tez ze plamki są bardziej czerwone jak dziecko płacze lub jak np śpi na jednym boczku.
Może rzeczywiscie trzeba przeczekac.
wysypka pojawiła sie najpierw na brzuszku i 'poszła' w góre na klatke piersiowa i buzie. Widze tez ze plamki są bardziej czerwone jak dziecko płacze lub jak np śpi na jednym boczku.
Może rzeczywiscie trzeba przeczekac.
Makta
Jeśli Lenka nie cierpi poczekaj...czasami chwila cierpliwości wystarcza i jakies takie małe dolegliwości mijaja same ot tak po prostu.
W kazdym razie sprawdzaj co tam sie dzieje i oby skończyło sie jak u mnie
Jeśli Lenka nie cierpi poczekaj...czasami chwila cierpliwości wystarcza i jakies takie małe dolegliwości mijaja same ot tak po prostu.
no i samo przeszło ... już na drugi dzień
dziewczyny a kiedy planujecie rozszerzać dietę dzieciaczkom (kleiki, kaszki) bo wszędzie piszą, żeby do 6 m-cy to na samym cycu jechać a ja tak marzę o tym, żeby podać Małej coś treściwszego, żeby choć 3 h przespać w nocy
Ostatnia edycja:
Ja czekam jeszcze z miasiac i zacznę może coś dawać, na poczatek chyba soczek z marcheweczki, 5 stycznia mały skończy 4 miesiace wiec wprowadzę już zupkę chyba nawet tak co 2 dzień,
w telewizji teraz trąbią, że dzieci karmione piersią w 5 miesiacu , czyli po ukończeniu 4 musza mieć wprowadzony gluten, przed 2 miesiące jest wtedy tzw ekspozycja na gluten, wiec może jakaś kaszka manna? Ja swojej córci zaczęłam podawać soczek, owocki w 4 mies, od 5 już jechałam z zupką
w telewizji teraz trąbią, że dzieci karmione piersią w 5 miesiacu , czyli po ukończeniu 4 musza mieć wprowadzony gluten, przed 2 miesiące jest wtedy tzw ekspozycja na gluten, wiec może jakaś kaszka manna? Ja swojej córci zaczęłam podawać soczek, owocki w 4 mies, od 5 już jechałam z zupką
henrietta5
Fanka BB :)
ja szczerze mówiąc nie mogę sie już doczekać tych zupek i owoców, zresztą jestem tak niecierpliwa,że już teraz daję małemu próbować jogurciku czy jabłuszka , oczywiście sa to ilości mikroskopijne czyli na czubeczku łyżeczki , ale i tak robi fajne minkii nawet mu smakuje
reklama
Makta
A własnie ja ostatnio tez się nad tym zastanawiałam. I przeszukałam różne źródła informacji i co jedno to inna odpowiedź....że dopiero po 6 miesiącu, nawet dopiero w 7, albo juz od 4...mozna zglupieć. Ale ja chyba tez nie będę czekała na 6 czy 7 miesiąc...zapewne polece sprawdzonym sposobem mojej babci...czyli od 4 miesiąca