reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

O kurczaki, to dzieciaki tak długo cierpia po szczepieniu??
nie zdawalam sobie z tego sprawy...myślałam ze płacz tylko przy szczepieniu a potem juz spokój.
Ale co do szczepienia pewna zaprezyjaźniona połozna poradziła mi aby dziecko szczepic w momencie gdy jest przy cycku. Podobno płacz o ile bedzie jest duzo mniejszy i dzidzia jest spokojniejsza. Chyba przetestuję...ale to dopiero 4 listopada.
Elaine daj znac jak po nocy...

reklama
hej dziewczyny a my narazie mamy szczepienia przesuniete córcia mi sie rozchorowała :-(wszyscy w domu chorzy oprocz mezulka to sie zarazila:zawstydzona/y:walczymy z goraczka co chwile sie zmienia temperaturka taz 37 raz 38 dostala antybiotyk ma brzydki kaszelek i katar :(tak mi jej szkoda meczy sie okropnie naszczescie duzo spi mam nadzieje ze sie poprawi przez weekend bo jesli nie to musimy jechac do szpitala bo dla takiego malenstwa ciezko o lek :-(

jejku jak ja niecierpie szczepien:wściekła/y::wściekła/y::szok:
wiem ze pomagaja naszym maluszkom i trzeba szczepic ale to uklucie i potem goroczki itp:wściekła/y:
ja przyznam ze nie chodze na szczepienia-robi to moj M:cool2:nie mam nerwow na to:sorry2::-(serce mi peka...:-(raz bylam i plakalam gorzej od synka:zawstydzona/y:

my bedzimy mieli pierwsze szczepiene gdy Adi skonczy 2m tj 9 11 09:tak:ajjjjjccc juz sie boje:-(

tule te wasze cierpace maluszki:tak:;-)

Kochane! Noc za nami..ufff....mały przespał ładnie- o dziwo! Podałam-tak jak Wam pisałam po tym strasznym płaczu czopek przeciwóblowy- i przeszło:tak:.Mierzyłam mu temp -miał 37,2. Dziś tylko marudny trochę do spania, ale może to pogoda mu się udziela jakoś. Teraz przysnął. Te szczepienia to tragedia. Następne 9 grudnia....brrrrrr....:wściekła/y:

Ach, mam do Was pytanko. Czy Wasze maleństwa też ulewają po jedzeniu? Mój mały to ciągle. Muszę mu podkładać wszędzie pieluszkę:confused2:..Pytałam lekarki wczoraj i powiedziała, że to normalne i jest ok jeśli dziecko przybiera na wadze..tylko ja nie wiem czy nadążę z praniem koszulek, rożków i powłoczek...:sorry::eek:

Kamila- miałam szczepionki z nfz. Te płatne 5 w 1 proponowali mi na następne szczepienie

elaine u mnie też z tym ulewaniem koszmar mam 50 pieluszek tetrowych i co 2 dzień muszę robić pranko i prasowanko. Mnie jednak niepokoi to że mój maluszek czasami ulewa pod ciśnieniem to już chyba nawet nie jest ulewanie ale wymioty:-(

Dziewczyny jeśli karmicie butelką to przyczyną ulewania może być, mleczko albo zła butelka.( duża dziurka, dużo powietrza połykanego) polecam na ulewanie butelki dr Browns, a jeśli to nie pomoże może zapytajcie o zmianę mleka na AR- czyli przeciw ulewaniu. Ponoć najlepsze w tej kwestii jest Enfamil AR.

reklama
Dziewczyny, kiedy najpóźniej można zaszczepić dzieciątko? W 7 tyg życia? W kalendarzu szczepień napisane jest że między 6 a 8 tyg życia czyli w 2 m-cu ale nie wiem dokładnie jak to jest.

Do góry