reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

Tola Lee ja właśnie pisałam juz na watku laktacja o tej herbatce z kopru wloskiego. Bo generalnie podaje sie ja przy jakis problemach z brzuszkami (ja akurat sama zaczełam pić dla zwiekszenia laktacji) i moja Julka bardzo źle na nia zareagowała. Dwie noce nie spałam, Mała sie męczyła i ewidentnie miała problemy z brzuszkiem. Po odstawieniu herbatki problem przestał istnieć. Wiec może daj sobie na próbe spokój z ta herbatka bo to mozliwe że od niej masz taki problemik :tak::tak::tak:

reklama
Makta tylko ze jata herbatke mam podawac dla oszukania glodu malenstwa - ma nadwage:p wazy o 800 g za duzo - juz w pierszym miesiacu - tyle pochlania mleka z cycusia...

dajecie smoki waszym pociechom? ja jak daję to on tak dziwnie ssa, że caly czas wypada i jak chce zeby ciumkal smoka dłuzej to muszę go przytrzymywac...smok tez jest dla oszukania glodu z polecenia pediatery ..j.

Rudka jaku duzo wymiotuje to zadzwon do pediatry, bo to moze byc niebezpieczne. Sprawdz czy sie nie przejada. Moj chociaz cyca ciagnie czasami jak sie przeje to zwraca...

dajecie smoki waszym pociechom? ja jak daję to on tak dziwnie ssa, że caly czas wypada i jak chce zeby ciumkal smoka dłuzej to muszę go przytrzymywac...smok tez jest dla oszukania glodu z polecenia pediatery ..j.QUOTE]

probowalam dawac nie raz i nie jedneo ale moj synio i tak nie chce, wypuwa, krzywi sie wiec juz wiecej go nie mecze-nie chce to nie:-):tak:;-)

Kobietki...od 2 dni na pupie Julka ma takie male czerwone krostki.
Czy to tylko potówki czy moze byc cos wiecej??
Moze macie jakies patenty na takie coś??
mała nie wyglada na taka której to by przeszkadzalo ale wole dmuchac na zimne :)

Polecam polecam i polecam nadmanganian potasu, odkaża, wysusza ciut, jeśli to potówki, to zejdą, jesli odparzenie tak samo, u mnie u córy wypróbowałam wszystko naprawdę, i to był najlepszy najzwyklejszy specyfik.
Pamietajmy, jak najmniej leków i chemii.....

my na wszystko dajemy sudocreme...albo ten krem ziaji z cynkiem za 8 pln chyba - oba dzialaja:)
ja sie potwornie balam o jakies alergie,wysypki - tyle sie naczytalam - a tu sie okazuje ze wszytsko super ze skorka małego :)

aaaa...Makta a to nie jakies uczulenie napieluchy? albo chusteczki?

Tak na prawdę nie wiem:(
ale od samego poczatku uzywam takich samych pieluch i chusteczek wiec obstawiam potówki.
Juz szukam nadmanganianu...mam nadzieje ze na wyspie maja:-):-)

u mnie na czerwone krostki poskutkowało przemywanie pupy wodą ( a nie chusteczkami, gdzieś wyczytałam, że one dodatkowo podrażniają skórę) i smarowałam sudokremem. Po 2 dniach pomogło.

Dziewczyny ja mam inny problem. Odpadł kikut jednak w to miejsce powstał strup który nie schodzi co teraz? Nie podoba mi się to. W poniedziałek zaatakuje lekarza, mała ma już prawie 4 tygodnie a tu takie paskudztwo.

reklama
Do góry