reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

Moja niunia też śpi z nami i boje się że juz ją od tego nie odzwyczaję :zawstydzona/y:Ciągnie cyca 3 razy w nocy i śpi bardzo czujnie co parę minut otwiera oczy i patrzy czy lerzę przy niej lub dotyka mnie rączką,śpi między karmieniami więc i ja się wysypiam.Juz tego samego dnia po cesarce musieli mi ją dac na noc bo strasznie płakała jak tylko poczuła mój zapach i dotyk spała cała noc bez jęknięcia.:tak:Taka mam pieszczochę:-D

reklama
moja corcia zachowuje sie podobnie w dzien co ja odloze do lozeczka to placze a jak tylko ja wezme na rece zasypia musze byc caly czas obok zeby pospala :)ale za to w nocy spi ladnie u siebie :)

wytrzyma wytrzyma , mój na spacerku śpi po 3 godziny a w domu prawie wcale

no niestety nie udało sie, od połowy spaceru (tak po 25 min) był wrzask w niebogłosy mimo, że przed wyjściem była tankowana :-)
niestety od paru dni domaga się cyca co 30 minut :-p

Dziewczyny a ile tygodniowo powinny przybierać na wadze noworodki?
Moj Maluszek w 14 dni przybrał 500g.

moja coreczka przybrala 320g w 6 dni czyli powiedzmy ze w 12dni przybralaby 640g to dosyć sporo ale akurat u mojej niuni pozytywnie bo urodzila sie z bardzo niska waga wiec nadrabia zaległości. gdzies wyczytałam ze dzieci przybieraja średnio ok 30g dziennie czyli ok 200g tygodniowo

gatta ja byłam z małą 2 dni w domu, czyli też był tydzien po porodzie.. było pochmurnie i zimo tego dnia.. przyszła polożna i mówi że jaknajbardziej już można na świerze powietrze tylko ubrac ciepło.. no i akurat tego dnia nie mogłam bo jeszcze sie źle czułam więc dałam ją na taras w wózku ale na drugi dzień już poszliśmy z M i małą na spacerek i to aż na 45minut!

ELI dzieki wielkie za porady;) moj Synus sie urodzil w maju wiec problemu nie bylo, a teraz to nie wiedzialam, ktos mi powiedzial,ze po miesiacu:szok: a wozek mnie korci hihihi jutro tydzien, ale ja na chodzenie na spacerki nie dam rady:no:

dziewczyny czy wasze pociechy też tak ulewają:-( ja swojego maluszka staram się nosić po każdym karmieniu ale nie zawsze mu się odbija, pediatra powiedział żeby nosić do skutku ale ile to można od karmienia do karmienia:sorry:

Bartuś też ulewa
ta sama sytuacja co u Ciebie też nosze go po każdym jedzonku ale nie zawsze mu sie odbije a potem ulewa i to dość sporo nawet raz sie martwilam ze wszystko co zjadł to zwymiotował bo nieraz jest to typowe ulewanie czyli jedzonko spływa po bródce a nieraz wymiotuje pod ciśnieniem:-( ale widzę ze już jest dużo lepiej więc nie panikuje
Julka mi wcale nie ulewała więc to dla mnie nowość:confused2:

Hejka kochane, u nas synio przybrał np w szpitalu 100 przez jeden dzień, ale tyeraz przybrał 660 w 14 dni, ogólnie norma to 150-250 na tydzień, wiec jesli przybiera ok tyle to jest super. Co do ulewania, to mój maluch tez mocno ulewał do jakiegoś czasu, teraz już ma meisąc i ulewa troszkę i bardzo żadko, staram sie "odbijać" po jedzeniu, ale nie zawsze to robię, nie zawsze się udaje i jest ok.

reklama
co do przybierania - to tak jak szyszunka pisze: 150-250 tygodniowo, ale przez pierwsze 3 miesiące dzieci przybierają najwięcej i średnia wychodzi między 800-1200g na miesiąc.

mój mały też ulewa po kazdym jedzeniu, zdarzyło się nawet chluśnięcie... radzimy sobie z tym w ten sposób, że robie mu przerwy w karmieniu podczas których doprowadzam do odbicia i po jedzeniu znowu. często jest to teoria, bo z tym odbijaniem różnie bywa, tak jak u Was. Noszę i noszę a tu nic, a po 40 minutach cieknie mu z buzi :eek:

Do góry