reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Dziewczyny, poradźcie mi, bo mam dylemat... Chodzi mi o to, w co ubierać Ksawerego do snu nocą... Wydaje mi się, że pajacyk jest za gorący... Czy mógłby to być bodziak i skarpetki? Dzisiaj w nocy miałam w pokoju najmniej 24st/...

reklama
W te upały to Franek śpi w body na kr rękaw tylko, chyba, ze wieczorem lekki wiaterek był to mu body na dł rękaw zakładałam. Dzisiaj po tej burzy to pajacyk mu założyłam ale teraz znów się jakoś duszno zrobiło wiec go nawet nie przykryłam niczym.

W te upały to Franek śpi w body na kr rękaw tylko, chyba, ze wieczorem lekki wiaterek był to mu body na dł rękaw zakładałam. Dzisiaj po tej burzy to pajacyk mu założyłam ale teraz znów się jakoś duszno zrobiło wiec go nawet nie przykryłam niczym.

|Dzięki, Dziewczyny, tak myślałam, że ma za ciepło... Bo założyłam mu pajaca... Ale za to przykryty jest tylko flanelową pieluszką... Spoconego karczku nie ma, tylko ciepły dość. Będę na bieżąco kontrolować, póki nie zasnę. :)

Anka ja ubieram pajaca ale nie przykrywam tylko mam flanelke w poblizu i przykrywam po nocnym karmieniu... ja lubie byc przykryta czymkolwiek chocby leciutkim ale spie nago wiec wydedukowalam ze mlodej bedzie przyjemnie w pajacu bo jest cala "przykryta" i sie nie rozkopie jak w body i pod kocykiem...

U nas Franiu spi w bodziaku z krotkim rekawkim. Przykrywam go pieluszka. Z tym, ze u nas w sypialni obecnie jest 27 stopni. Klimy nie zakladalismy, bo mielismy tu mieszkac 2 lata.. a budowa sie przedluzyla i jeszcze tu sie kisimy ;/

anka w upał na noc zakładam rampersa z krótkim rękawem i nogawką, przykrywam lekkim bawełnianym kocykiem, albo z pojedynczej bawełny albo z podwójnej. Sama śpię pod samą poszewką z kołdry.
skarpetki używamy rzadko, bo mlody jest pulchniutki i mu się odciskają na nóżkach

pscółka ano drobiazgowa... to moja zmora... jak coś będzie krzywo, niesymetrycznie, ułamane - to ja to na bank zauważę i będzie mnie wkurzało:cool2:

anila - dokładnie z tego samego powodu ubieram pajaca (a jest naprawdę cieniuśki i przewiewny), przynajmniej jestem spokojna w nocy, że się nie odkryje i tylko wstaję na karmienie:tak:
Kurcze chyba muszę jednak kupić termometr, bo kompletnie nie mam pojęcia jaka jest temperatura w domu...

reklama
My po dzisiejszej nocy przespanej w pajacu młody rano był upocony i wiercił się rano niemiłosiernie, teraz leży w bodziaku z krótkim rękawem i szczęśliwy bawi się na macie ;-)

Ja sama śpię w koszulce ale na kołdrze ;-) i też bym chciała mieć klimę w domu ;-)

Do góry