reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

pscółka ale to nie chodzi o spanie na boku, to takie bardziej na plecach ale na lekkim pagórku z kocyka... chodzi o kierunek układania główki przez dziecko, które jest już na tyle silne, że śpi jak mu wygodnie. A ta pozycja jednak wymusza kierunek ułożenia główki:tak:

reklama
Dzięki dziewczyny :* masaż robiłam do czasu, aż K nie dostał wysypki... Połozna nie kazała nawilżać oliwka krostek i zaprzestałam masażu... Ale dzisiaj zrobimy i masaż i wypiję soczek z jabłek :)

Ja K układałam raz po jednej, raz po drugiej stronie lozeczka, bo K odwracał sie zawsze za moim glosem. :)

Poszła :) wieeelka mega!! i nic nie musiałam robić. najlepsze,że próbowałam go uspic, a on strasznie marudził... Po 20 minutach dopiero pomyslalam, zeby mu zajrzec do pieluchy :) nie spodziewałam sie takiej niespodzianki, hehe...

Dziewczyny chce wam pokazac pewna metode uspakajania maluchów.Widzaiłyście to?Sprawdzała którać czy działa?
Jestem pod wrazeniem i moze pomoże uspokoic moja córę
[video=youtube;ASEjSYlnbzM]http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM[/video]

Polecam puścić na komputerze dźwięk suszarki, podobno (ja nie próbowałam) działa tak samo, a prądu tyle nie zużywa. I też dobra rada od kogoś, kto tej metody próbował - tylko w nagłych przypadkach, bo jak się przyzwyczai, to przy niczym innym nie zaśnie, a mało tego - jak przestanie buczeć, to się dziecko budzi i jest ryk. Tak mi mówiła osoba, która wypróbowała tą metodę z, na dobrą sprawę, miernym skutkiem. :)

tez stosuję podparcie plecków gdzies od 6 tygodnia, jak mnie ta asymetria, zaczęła drażnić, apotem dr tylko potwierdziła, że jest. na kompletne upraciuchy polecam to o czym pisałam daaawno temu na wątku zakupowym są takie wałeczki wałek z przodu i z tył i w tedy n a bank maleństwo nie zmieni pozycji....
BEZPIECZNY WAŁEK DLA NIEMOWLĄT DO SPANIA - Rzeczy dla dzieci lub zrobić jakos samemu

w tej chwli Olek zasypia na lewym boku, ale w nocy się przekręcana plecy...zobaczę co dr powie jak nadal źle to chyba i wałkikupie. ale i tak już główkę dużo chętniej obraca w lewo

Nef- my tak do 8go tygodnia kładliśmy zrolowany rożek za plecami a teraz tak jak mówisz dziecko jest za silne. To teraz kładziemy go w łóżeczku z podniesionym nieco materacem z jednej strony, kładziemy na boku nieco na skos, to wtedy ma nieco pod górkę jeśli chce się obrócić na plecki.

na Bartka rolka nadal działa idealnie, ale jak już podpieram to i głowe i plecy - całe ciało
a w zasadzie to już nie podpieram, bo sam sie przekręca jak ja chcę:tak:

reklama
Nef - ależ jesteś drobiazgowa:-D, jasne że rożek kładziemy za całym ciałem (bo jest przecież dłuższy niż dziecko) tylko nie chce mi się tego wszystkiego pisać. Wyszłam z założenia, że jak napiszę "za plecami" to będzie wiadomo o co chodzi...

Do góry