reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ja też dziś byłam na NFZ, również nie dostałam zdjęcia 🤦🏻‍♀️ najważniejsze dla mnie, że widziałam bijące serduszko ❤️ jednak bez dźwięku na USG 🙈 dostałam skierowanie na prawie wszystko co zleciła mi moja gin prywatnie oprócz dwóch nowych badań, za które będę musiała zapłacić coś koło 120 zł, no ale nie 420 jak policzyłam najpierw 🫣

Co dziwne… wypisała mi acard- mam brać na noc. Dziewczyny, które też mają zalecenie brać ten lek powiedzcie co było wskazaniem?
A jak idziesz na nfz przyznajecie się chodzicie prywatnie czy nie? Jak to jest w Polsce, jak chodzisz na nfz deklarujesz się że rodzisz tam gdzoe on przyjmuje czy nie?

reklama
A jak idziesz na nfz przyznajecie się chodzicie prywatnie czy nie? Jak to jest w Polsce, jak chodzisz na nfz deklarujesz się że rodzisz tam gdzoe on przyjmuje czy nie?
Ja nie mówiłam, że chodzę prywatnie. Po prostu rodzić pojadę do tego szpitala gdzie pracuje moja gin prywatna. W ogólne myślę, że za kilka miesięcy przestanę chodzić na NFZ jak już nie będzie tyle badań z krwi do robienia

To chyba zależy- ja słuchałam przy moim pierwszym dziecku, pamiętam dobrze, bo płakaliśmy 😅 to było 6+2 i ginekolog najpierw pokazała miganie, a potem włączyła dźwięk
Wydaje mi się, że to się zmieniło na przestrzeni kilku ostatnich lat właśnie. Z tego co ja czytałam to do 8 tyg się nie słucha, bo doppler może być niekorzystny, przy czym nie ma chyba na ten temat dokładnych badań na ludzkich zarodkach. Przynajmniej ja się nie dokopałam, ale też nie szukałam za bardzo :)

Hej wszystkim.
Właśnie przechodze z watka lutowe kreski :)
Mam na imię Kasia
Testy pozytywne.
Termin wedlug kalkulatora na 26.10
Jest to moja 5 ciąża:
1 ciąża córka luty 2020
2 ciąża córka maj 2021
3ciaza poronienie w 5 tyg. Sierpień 2023
4 ciąża ciche poronienie w 11 tyg ( zaśniad częściowy) maj 2024
Miejmy nadzieję że wszystko tym razem będzie ok.
Mieszkam w UK więc niestety ale nie mam opcji iść na betę. Najszybszy skan będę miała w 8 tyg ciąży że względu na ostatnią ciaze zasniadowa.
Później w 12 tyg prenatalne.
Trzymajcie kciuki za te 2 miesiące abym przetrwała.

Ja też dziś byłam na NFZ, również nie dostałam zdjęcia 🤦🏻‍♀️ najważniejsze dla mnie, że widziałam bijące serduszko ❤️ jednak bez dźwięku na USG 🙈 dostałam skierowanie na prawie wszystko co zleciła mi moja gin prywatnie oprócz dwóch nowych badań, za które będę musiała zapłacić coś koło 120 zł, no ale nie 420 jak policzyłam najpierw 🫣

Co dziwne… wypisała mi acard- mam brać na noc. Dziewczyny, które też mają zalecenie brać ten lek powiedzcie co było wskazaniem?
ja dostałam zdjęcie ale moja twierdzi że nie ma na nim zarodka . Ogólnie to mi pewnie sporo wyjdzie za badania , ale najpierw muszę iść do labolatorium i zapytać czy dostanę te wyniki online czy będą tylko do wglądu dla lekarza bo jak tylko do lekarza to nawet nie będę robić tych dodatkowych bo bez sensu skoro nie będę mogła wziąć wszystkich do mojej prywatnej lekarki

Ja biorę acard 150, mam trombofilie (mutacja Leiden i podwyższone płytki krwi)

U mnie acard profilaktycznie, podobno nie zaszkodzi a może pomóc gdyby coś było nie tak z przepływami.

reklama
Do góry