reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

no skoro ostatnio była dużo mniejsza kulka i dużo mniejszy pęcherzyk i teraz większy i tak samo ta kulka to wyjadę mi się że wszystko jest okej i rośnie tylko Pani nawet nic nie zmierzyła także no ... Pójdę na wizytę do swojej to się napewno dowiem więcej . Ogólnie to też badania mi zleciła tylko kilka więc i tak będę musiała większość zrobić prywatnie i to tych najdroższych
Na NFZ te badania rozbijają na kilka etapów. Ja wczoraj dostałam skierowanie tylko na 4 badania: morfologię, glukozę, mocz i kiłę.
A właśnie ponawiam pytanie czy któraś z Was miała w poprzedniej ciąży fosforany bezpostaciowe i bakterie w moczu? Lekarz za 2 tygodnie więc nie wiem czy z tym czekać czy co zrobić.

reklama
Na NFZ te badania rozbijają na kilka etapów. Ja wczoraj dostałam skierowanie tylko na 4 badania: morfologię, glukozę, mocz i kiłę.
A właśnie ponawiam pytanie czy któraś z Was miała w poprzedniej ciąży fosforany bezpostaciowe i bakterie w moczu? Lekarz za 2 tygodnie więc nie wiem czy z tym czekać czy co zrobić.
Ja bym sprawdziła jeszcze raz np za tydzień żeby mieć świeższy wynik bo może te bakterie to od złego przygotowania do badania?

ja dostałam na mocz ,morfologię , TSH i HIV . A moja mi wypisała jeszcze 6 innych w tym różyczka coś tam jeszcze

Ja bym sprawdziła jeszcze raz np za tydzień żeby mieć świeższy wynik bo może te bakterie to od złego przygotowania do badania?
Nie wykluczam tego bo jak na złość nie mogłam się wysiusiać i robiłam kilka podejść i bardzo mało tego moczu było 🤔 podejrzewam że za mało pije.

Powinnaś się skontaktować z lekarzem, ile masz tych bakerii? Nawet do rodzinnego możesz iść i pewnie da antybiotyk. Ja miałam dwa razy w ciazy antybiotyk na pecherz

Powinnaś się skontaktować z lekarzem, ile masz tych bakerii? Nawet do rodzinnego możesz iść i pewnie da antybiotyk. Ja miałam dwa razy w ciazy antybiotyk na pecherz
Napisane że liczne. To najwyżej jutro pójdę do rodzinnego znowu eh. Teraz jeszcze mogę sobie pozwolić na latanie po lekarzach, ale w pon wracam do pracy 😅
Albo zadzwonię do położnej i zapytam co z tym zrobić.

Właśnie dostałam wyniki bety która wczoraj rano robiłam i wg kalkulatora średni dwudniowy przyrost to 190%. 5 lutego było 55 a wczoraj po 6 dniach 1237. Jeszcze planuje jutro zrobić żeby wiedzieć jak faktycznie to po dwóch dniach wyglada. Ale chyba po raz pierwszy się ucieszyłam z tej ciąży wiedząc że może to zmierzać w dobrym kierunku

tak jak myślałam sprzęt beznadziejny , pani powiedziała że jest tylko pęcherzyk ciążowy , nawet go nie mierzyła, zarodka brak , pęcherzyka żółkowego brak , ale widzę różnica w wielkości i uważam że tak ,, kulka,, w środku to jest moja krewetka . Babka sympatyczna , dała skierowanie na badania i kazała przyjść za 2 tygodnie , tak zrobię , ale w przyszłym tygodniu idę prywatnie do mojej
Ja też dziś byłam na NFZ, również nie dostałam zdjęcia 🤦🏻‍♀️ najważniejsze dla mnie, że widziałam bijące serduszko ❤️ jednak bez dźwięku na USG 🙈 dostałam skierowanie na prawie wszystko co zleciła mi moja gin prywatnie oprócz dwóch nowych badań, za które będę musiała zapłacić coś koło 120 zł, no ale nie 420 jak policzyłam najpierw 🫣

Co dziwne… wypisała mi acard- mam brać na noc. Dziewczyny, które też mają zalecenie brać ten lek powiedzcie co było wskazaniem?

Ja też dziś byłam na NFZ, również nie dostałam zdjęcia 🤦🏻‍♀️ najważniejsze dla mnie, że widziałam bijące serduszko ❤️ jednak bez dźwięku na USG 🙈 dostałam skierowanie na prawie wszystko co zleciła mi moja gin prywatnie oprócz dwóch nowych badań, za które będę musiała zapłacić coś koło 120 zł, no ale nie 420 jak policzyłam najpierw 🫣

Co dziwne… wypisała mi acard- mam brać na noc. Dziewczyny, które też mają zalecenie brać ten lek powiedzcie co było wskazaniem?
Serduszka nie słucha się na tak wczesnym etapie.
Biorę acard- mam obie mutacje mthfr i pai-1.

reklama

Gratuluję serduszka 😍 Ja biorę acard, bo miałam zakrzepice kilka lat temu i mutacje pai.

Do góry