reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

No nie, literatura i matematyka mówią że to jednak 7 😁😁😁 po prostu jest różnica 6+1 czy 6+6 więc lekarze zazwyczaj skupiają się na tym drugim - który dzień.

Jeśli jednak gdzies jest napisane "serduszko powinno być w 7 tygodniu ciąży" to znaczy, że powinno być, zanim wybije 7+0
Nie mogę się z tym zgodzić 😛. Ja spotkałam się w przypadku lekarzy tylko z liczeniem skończonych tygodni.

reklama
Dziewczyny u mnie już po wszystkim... W poniedziałek na USG już był pusty pęcherzyk bez zarodka. Wczoraj podawali mi leki na oczyszczenie i dziś wyszłam do domu.
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i pozytywne myśli, a teraz to ja za Was wszystkie trzymam kciuki żebyście szczęśliwie donosiły te ciąże i żeby wszystko było dobrze.
Bardzo mi przykro 😞😞

Nie mogę się z tym zgodzić 😛. Ja spotkałam się w przypadku lekarzy tylko z liczeniem skończonych tygodni.
W poprzedniej ciąży też każdy lekarz, nawet okulista brał pod uwagę tylko skończone tygodnie, czyli 6+4 to 6 tydzień, myślę że przy 6+5 mógł już wpisać 7 bo to różnica jednego dnia tylko. Ale wśród mamusiek każda sobie "dodawała" zawsze, bo jakoś lepiej się tak myślało, sama tak robiłam 😁

nie bo nie wiedziałam czy mogę powiedzieć że chodzę dodatkowo prywatnie
Jasne że możesz, co ją to interesuje? Zresztą mogłaś powiedzieć że byłaś raz, bo chciałaś szybciej sprawdzić i tyle.

Ja na swoim zdjęciu też widzę taką kulkę w pęcherzu i też lekarka mówiła, że nie widać jeszcze zarodka i tą kulkę zignorowała, tylko u mnie była dużo mniejsza :) jak znajdę później chwilę to wstawię tu zdjęcie :)

Ja dzisiaj z moim rozmawiałam to jemu też się wydawało że przez chwilę widział taka kulkę, mi też się wydawało że widziałam no nic zobaczymy jutro ;)

@Dorka66 bardzo współczuję, trzymaj się ciepło. To jest okropny bol i znam go doskonale. Nic nie jest w stanie utulić. Musisz przejść żałobę a później sie podniesc i próbować dalej.

Dziewczyny u mnie już po wszystkim... W poniedziałek na USG już był pusty pęcherzyk bez zarodka. Wczoraj podawali mi leki na oczyszczenie i dziś wyszłam do domu.
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i pozytywne myśli, a teraz to ja za Was wszystkie trzymam kciuki żebyście szczęśliwie donosiły te ciąże i żeby wszystko było dobrze.
kochana bardzo mi przykro , dużo dużo siły 😘😔

Jasne że możesz, co ją to interesuje? Zresztą mogłaś powiedzieć że byłaś raz, bo chciałaś szybciej sprawdzić i tyle.

Ja na swoim zdjęciu też widzę taką kulkę w pęcherzu i też lekarka mówiła, że nie widać jeszcze zarodka i tą kulkę zignorowała, tylko u mnie była dużo mniejsza :) jak znajdę później chwilę to wstawię tu zdjęcie :)
no skoro ostatnio była dużo mniejsza kulka i dużo mniejszy pęcherzyk i teraz większy i tak samo ta kulka to wyjadę mi się że wszystko jest okej i rośnie tylko Pani nawet nic nie zmierzyła także no ... Pójdę na wizytę do swojej to się napewno dowiem więcej . Ogólnie to też badania mi zleciła tylko kilka więc i tak będę musiała większość zrobić prywatnie i to tych najdroższych

reklama
no skoro ostatnio była dużo mniejsza kulka i dużo mniejszy pęcherzyk i teraz większy i tak samo ta kulka to wyjadę mi się że wszystko jest okej i rośnie tylko Pani nawet nic nie zmierzyła także no ... Pójdę na wizytę do swojej to się napewno dowiem więcej . Ogólnie to też badania mi zleciła tylko kilka więc i tak będę musiała większość zrobić prywatnie i to tych najdroższych
Bo bardzo często wolą poczekać do serduszka z tymi skierowaniami

Do góry