reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ogólnie nie bez powodu zaleca się by iść do lekarza między 7 a 10 tyg 😄wiadomo, jak ktoś ma na koncie pozamaciczna, poronienia i inne historie, to wcześniej reaguje i to normalne
Dokładnie, najlepiej iść w 7 tygodniu, bo można się nastresowac i to na własne życzenie 🥲 Mi lekarz mówił, że na dany moment ciąży obraz jest prawidłowy, ale ja i tak swoje i poleciałam do innego zeby wydać 300zl i dowiedzieć się tego samego co u tamtego 😅

reklama
Ja się wciąż zastanawiam czy szukać ginekologa prywatnie. 2 pierwsze ciążę prowadziłam u innego, który już nie przyjmuje w moim mieście. Chodziłam do niego na NFZ i prywatnie gdzie miał super sprzęt do USG. A ten co teraz owszem przyjmuje też prywatnie ale w tym samym miejscu gdzie na NFZ gdzie sprzęt nie powala 😢 w dodatku jak chciałam zdjęcie z wczorajszej wizyty to mi powiedział że przychodnia jest biedna i jak chce zdjęcia to muszę iść prywatnie 🤦

Wiecie co, ja jestem nieobiektywna, bo mam aż 6 rodzeństwa😁 i uważam, że to jest największy dar od moich rodziców🥹.. jako dzieci - różnie bywało 😁 czasami kumplowaliśmy się "dwojkami", w wieku nastoletnim były konflikty, ale miałam wspaniałe, pełne przygód dzieciństwo, zawsze miałam sie z kim bawić, albo zrobic z kimś jakis kawał czy przekręt 😅 Nie wyobrażam sobie jak to jest być jedynaczką?

Zresztą najpiekniej to jest teraz - kiedy jesteśmy już wszyscy dorośli, mamy rodziny, rodzą się dzieci, jeździmy razem na wakacje, spędzamy Święta w grupie minimum 20- osobowej, robimy zrzuty na prezenty, nagrywamy sobie reżyserowane filmy na wesela czy większe rocznice 😄

Ja polecam bardzo rodzeństwo! Nawet jeśli mój Synek będzie na początku w szoku czy zazdrosny, to przecież jest to dla niego tylko rozwój. Przy rodzeństwie można nauczyć się wielu rzeczy potrzebnych do funkcjonowania w społeczeństwie...
Mega chciałabym mieć przynajmniej trójkę dzieci, no ale mam te swoje lata, dlatego cieszyłabym się nawet z dwójki 🥹🥹🥹
Dziękuję Ci za ten post! ❤️

Nawet nie wiesz jak bardzo potrzebowałam to przeczytać!

Moi rodzice wychowali mnie w myśl, że bycie jedynakiem to luksus, powinnam być wdzięczna. Stąd moje spaczenie i wątpliwości (zdaje sobie z tego sprawę)

Gdybyś miała rodzeństwo mamusia nie byłaby tylko dla Ciebie, musiałabyś się wszystkim dzielić, nie miałabyś tyle ile masz…

Nie oceniam, wybaczam, ale to mocno się wryło w moją psychikę i stąd czasem myśli „czy mój syn będzie szczęśliwy?” 🥺

Jeszcze raz dziękuję ❤️

Dokładnie, najlepiej iść w 7 tygodniu, bo można się nastresowac i to na własne życzenie 🥲 Mi lekarz mówił, że na dany moment ciąży obraz jest prawidłowy, ale ja i tak swoje i poleciałam do innego zeby wydać 300zl i dowiedzieć się tego samego co u tamtego 😅
No mi tak lekarz kazał zrobić ostatnio. Ale intuicja mówiła co innego. Gdybym czekała do 7 tygodnia 1,5 roku temu to byśmy nie pisały bo już bym nie żyła 😜

Ja się wciąż zastanawiam czy szukać ginekologa prywatnie. 2 pierwsze ciążę prowadziłam u innego, który już nie przyjmuje w moim mieście. Chodziłam do niego na NFZ i prywatnie gdzie miał super sprzęt do USG. A ten co teraz owszem przyjmuje też prywatnie ale w tym samym miejscu gdzie na NFZ gdzie sprzęt nie powala 😢 w dodatku jak chciałam zdjęcie z wczorajszej wizyty to mi powiedział że przychodnia jest biedna i jak chce zdjęcia to muszę iść prywatnie 🤦
o i to jest właśnie kwestia nad którą się zastanawiam , czy z dzisiejszej wizyty na NFZ dostanę zdjęcie

Jeżeli sprzęt jest naprawdę kiepski to może warto poszukać dodatkowego lekarza, albo zmienic lekarza na nfz z lepszym sprzętem, chociaż na nowy termin na NFZ pewno będziesz musiała troche poczekać

reklama
Do góry