reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Czyli jeśli wyjdzie za mało DNA płodu to po prostu jeszcze raz oddajesz próbkę ? Jak myślisz w którym tygodniu najlepiej zrobić Nifty ? Mam jedną wizytę ,taka podstawowa u gina 7 kwietnia , a 17 USG prenatalne ...myślę sobie żeby zrobić ok tego 7 , to byłby ok 12 tydzień

DNA płodowe pojawia się w krwi matki po skończonym 7 tc.
Dlatego z testami czeka się do 10 tyg, by była pewność, że to DNA tam będzie w wystarczającej ilości, ale jeśli zdarzy się, że go zabraknie to test powtarzany jest bezpłatnie.

Grunt by zrobić w skończonym 10 tygodniu (od 10+1) i ważne by zarówno data z USG jak i OM pokazywały to skończone 10 tyg,

reklama
@karolina87 dostałam się na iść prenatalne w przychodni Ikar w Bydgoszczy do dr Skorzewskiego. Slyszalam o nim, jeździła znajoma do niego... Ale koszt wizyty tylko 200 zł coś mało mi się wydaje... kojarzysz tego lekarza?

Sprawdzałam czy ma certyfikat i ma także spoko [emoji4]
samo usg? to 200 zł to standardowa kwota, kolejne 200 to zazwyczaj pappa
Screenshot_20200319-113922_Chrome.jpeg

Właśnie wyszłam z prenatalnych, u dzidziusia wszystko dobrze, wszystko wg norm 😊😁 i tak jak u dziewczyn termin przesunął mi się o kilka dni, prawdopodobnie będzie 29 września , 12 tc +1 dzien
A i na 70% będzie to dziewczynka 😁
Udalo mi się też zapisać na połówkowe 14 maja :)
20200319_105446.jpg

reklama
Do góry