reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

[emoji3590]
IMG_20200319_095543.jpeg

reklama
Mój dzidziuś [emoji3590] usg prenatalne ok, wszystko w porządku [emoji7] miałam darmowe Pappa to zrobiłam, i mam nadzieję, że nie zadzwonią [emoji3526] (dzwonią tylko jak coś jest nie tak)
Piękne zdjęcie❤️, maleństwo ładnie zapozowało... 😉 super, że wynik USG dobry

No elegancko [emoji7]

Ja to nie licze na spokojne usg, bo mlodziez mimo ze miala ostatnio ledwo 3 cm pokazuje juz charakterek i rogi [emoji23] zero wspolpracy :D
Mój dzidziuś [emoji3590] usg prenatalne ok, wszystko w porządku [emoji7] miałam darmowe Pappa to zrobiłam, i mam nadzieję, że nie zadzwonią [emoji3526] (dzwonią tylko jak coś jest nie tak)

Poczytałam posty z linka który udostepnilas i wiem już że gdybym miała przeżywać to co te kobiety , to bym padła . Na razie zdecydowałam , że nie robię pappy . Tylko jak to teraz rozegrać? USG prenatalne mam 17 kwietnia (13 tydzień) ...coś późno , ale lekarz tak ustalił . Nie wiem czy czekać do USG , zobaczyć co wyjdzie i wtedy zrobić Nifty? Czy zrobić już przed USG bo potem będzie już w ogóle za późno ...? Drugie pytanie jak to dokładnie wygląda ? Czy zależy gdzie się robi itd.? Jestem z Trójmiasta . Może jest ktoś kto ma zamiar tam robić Nifty i podpowiedziałby mi gdzie zrobić najlepiej ?

Jeśli usg wychodzi kiepsko to badaniem z wyboru jest amnio. USG wyłapuje około 60% wad ogólnie. Co oznacza, że daje i wynik fałszywie negatywny (fałszywie pozytywny też). Nifty ma jak najbardziej sens kiedy USG wyszło super, co więcej warto już na USG mieć wynik testu NIFTY.

Poszukaj tu placówek :)

Uff zadzwonili mi z centrum medycznego, że jednak ginekolog w przyszłym tyb mnie przyjmie (ale tylko kobiety w ciąży) wszystkie w 1 dzień. Mam przyjechać bez osób towarzyszących, siedzieć w samochodzie i zadzwonić do rejestracji jak już będę, a one mi oddzwonią kiedy będę mogła wejść do placówki 😏

Dzidzius piekny:-)

Faktycznie tak jest z tym dzwonieniem? Myslam że tak czy siak dostaje się wyniki.W pierwszej ciąży było u mnie wszystko ok,wyniki dostałam normalnie przysłali w kopercie.

Jeśli usg wychodzi kiepsko to badaniem z wyboru jest amnio. USG wyłapuje około 60% wad ogólnie. Co oznacza, że daje i wynik fałszywie negatywny (fałszywie pozytywny też). Nifty ma jak najbardziej sens kiedy USG wyszło super, co więcej warto już na USG mieć wynik testu NIFTY.

Poszukaj tu placówek :)
Ok, fajnie , dziękuję za namiary :)

Czyli jeśli wyjdzie za mało DNA płodu to po prostu jeszcze raz oddajesz próbkę ? Jak myślisz w którym tygodniu najlepiej zrobić Nifty ? Mam jedną wizytę ,taka podstawowa u gina 7 kwietnia , a 17 USG prenatalne ...myślę sobie żeby zrobić ok tego 7 , to byłby ok 12 tydzień
Powinni dosłać nową próbkę. A od którego tc jest nifty? Pamiętaj, że chodzi o ukończone tygodnie. Ja bym wykonała próg plus tydzień dla pewności.

reklama
Do góry