reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
A ja byłam dziś z M na zakupach i zrobiliśmy niezłe zapasy. Ja brałam a on był moim bagazowym 😂. Kupiliśmy tyle ze ponad 1h było rozpakowywanie w domu ale mam zapasów na 3mies z suchych produktów. Kupiłam zgrzewke soków z mango 😋 i tonę innym pysznych rzeczy ale będę jeść . I mój mi mówi tak : musisz sobie majtki nowe kupić bo ci wszystkie gumki zachwile poszczelaja 😂😂😂. Kupiłam sobie zapas kawy cykoria bio i mleko kozie i migdalowe i kokosowe bo ja nie pije laktozy. Glutenu tez nie jem takie było zalecenie ze mam nie jeść glutenu ze łatwiej o ciążę wiec całą ciążę glutenu tez nie będę jeść . Także kupiłam dużo makaronów różnych i ryż brązowy i kaszę gryczana to co zdrowe.
Ale co jak co mam ochotę na cytryny i paprykę surową czerwona mogę cala na raz zjeść w paski pokroje i zaraz zniknie.
I na tonę cukierków ale tu się ograniczam ze słodkim a ja w ogóle za słodkim nie przepadalam a teraz aż mi się oczy świecą jak widzę cukierki. Od wczoraj takie mam napady .

A ja byłam dziś z M na zakupach i zrobiliśmy niezłe zapasy. Ja brałam a on był moim bagazowym [emoji23]. Kupiliśmy tyle ze ponad 1h było rozpakowywanie w domu ale mam zapasów na 3mies z suchych produktów. Kupiłam zgrzewke soków z mango [emoji39] i tonę innym pysznych rzeczy ale będę jeść . I mój mi mówi tak : musisz sobie majtki nowe kupić bo ci wszystkie gumki zachwile poszczelaja [emoji23][emoji23][emoji23]. Kupiłam sobie zapas kawy cykoria bio i mleko kozie i migdalowe i kokosowe bo ja nie pije laktozy. Glutenu tez nie jem takie było zalecenie ze mam nie jeść glutenu ze łatwiej o ciążę wiec całą ciążę glutenu tez nie będę jeść . Także kupiłam dużo makaronów różnych i ryż brązowy i kaszę gryczana to co zdrowe.
Ale co jak co mam ochotę na cytryny i paprykę surową czerwona mogę cala na raz zjeść w paski pokroje i zaraz zniknie.
I na tonę cukierków ale tu się ograniczam ze słodkim a ja w ogóle za słodkim nie przepadalam a teraz aż mi się oczy świecą jak widzę cukierki. Od wczoraj takie mam napady .
Ze słodkim mam to samo,teraz ech Ale walczę ze sobą.

Ze słodkim mam to samo,teraz ech Ale walczę ze sobą.
Ja to samo a wiesz co jest najlepsze ze ja malutko co jadłam i rzadko 😂 a teraz jak widzę cukierki to oczy mi się świecą. Dziś kupiłam gorzka czekoladę 70% wiec może nią się zadowole. Ja w 1szej ciąży ważyłam przed 44kg a w 12tyg 51 , 6kg na plusie do końca 1szego trymestru (ale ja straciłam ) ale 6kg w 2mies musze się chamowac. Ale wtedy miałam ochotę tylko na kwaśne. Teraz mam odwrotnie.

Wstalam, nie wiem po co :) zimno mi jakos wiec dwie koldry i pies na sobie. Maz spierniczył odplyw wiec pojechal do leroy'a a ja zaraz chyba jakis odbiad.zamowie bo poki co w kuchni nie.mam warunków

Ja cycki to czuje cały czas, i w brzuchu takie jakby szczypanie gilganie, nie jest to ból raczej, wczoraj miałam delikatne skurcze jak na @. A dziś takie gilganie raczej [emoji4] No i ciśnienie mnie wykańcza...
6+4
ale ty masz dużo, pełna paleta:)

W sumie ja w pierwszej ciąży też nie miałam szału ale chociaż miałam mrowienie w cyckach i delikatne ciągnięcia w podbrzuszu lekko było to wyczuwalne ale czułam że coś się dzieje

Kochana jak nie dasz rady to L4 innego wyjścia nie ma.
Wyobrażam sobie!! Na razie to tylko jak za szybko wstanę bo zapomnę w jakim stanie jestem to mam czarno i mroczki przed oczami[emoji28] Ale fakt, czuję się coraz słabiej, a w poniedziałek trzeba wracać do pracy. Zastanawiam się jak to będzie

Mój mąż rano robił omleta. I jak tylko poczułam smażone to od mnie zmulilo. Okropnie, czekam aż zacznie kotlety smażyć...będzie mega źle... [emoji2356][emoji2356] Już czuje ten zapach w nosie...
ja wczoraj wyjęłam mielone na pulpety zeby na 2 dni zrobic i z głowy.. ostatecznie wrzucilam tylko na patelnie zeby sie nie zepsuło i dziś dorobilam sos pomodorowy i makaron.. niby mi ok a gdzieś tam od środka muli...

Spoko, mnie już przed ciąża powinno tam zamknąć [emoji23][emoji23]
Ja dziś lepiej laski [emoji16] wymiotowałam tylko raz z samego rana jak otworzyłam zmywarkę :) jest super! I moje dresy dziś ładnie leżą.
Jakby ktoś tak z boku popatrzył na moje wahania nastroju to myślę, że zamknęli by mnie w psychiatrycznym.

reklama
Do góry