reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

@Mała Rybka jak się dziś czujesz, jak z krwawieniem/plamieniem ?
Hej dziś krwawienia nie było czyściutko tylko z nosa krew się lała ale to może z ciśnienia więc w miarę ok wyspałam się i lżej. Hyba jednak pójdę na zwolnienie bo widzę że ciąganie się na codzień z dziećmi niepełnosprawnymi to nie jest dobry pomysł w ciąży

reklama
Napisz jedno robisz... może jak mi przyjedzie to jutro zrobię na śniadanie [emoji7]

W jednym kawałku tostu robię szklanka dziurkę i opiekam na patelni na tłuszczu odwracam i wbijam całe jajko. Smarze z obu stron. Całe kromki tostu również opiekam z obu stron. Na każdy tost bez jajka, szynka i ser żółty, potem kromka z jajkiem i do mikrofali żeby serek się stopił i gotowe, ciepłe chrupiące i sycące jedzonko 🥰

Zdecydowanie gorzej niz pierwsza. Wtedy tylko senna bylam...a teraz taka jakas slaba, w glowie sie caly czas kreci, no i bol glowy... no i dzis mi zimno ale maz jak robil kuchnie to mial okno uchylone. Zjadlam teraz to jest wzglednie. Gorzej ze mam ten posmak dziwny w ustach.
Ty to biedna ja ci współczuję makabra naprawdę źle przechodzisz

Zdecydowanie gorzej niz pierwsza. Wtedy tylko senna bylam...a teraz taka jakas slaba, w glowie sie caly czas kreci, no i bol glowy... no i dzis mi zimno ale maz jak robil kuchnie to mial okno uchylone. Zjadlam teraz to jest wzglednie. Gorzej ze mam ten posmak dziwny w ustach.
Ja zauważyłam że co 1.5h moja gęba musi coś mielic inaczej w głowie jak na karuzeli. I tylko trochę muszę jeść małe posiłki bo inaczej mi tak niedobrze i strawić nie mogę. I weś tu człowiek pilnuj wagi w ciąży, jak żreć się chce, na bank znowu w drzwiach będzie ciężko się zmieścić hihi

Dobry wieczór mamy się, tak sobie podczytuje Was i przypomniały mi się moje 9 miesięczne wymioty nawet po tym jak się mi jedzenie przyśniło 🤣druga Ciaza bezobiawowa i trzecią też ale trzecia straciłam w 8 tyg. Teraz też bez objawów, no może czuje takie dziwne ciągnięcie w podbrzusza, ale początkowo odbierałam to jako coś negatywnego. Bałam się, że z maluszkiem dzieje się coś złego. Ale widzę, że kilka z Was ma podobnie. Boję się kolejnej straty i brak objawów np nudności przyprawia mnie o ciarki.... Przy pierwszych dwuch ciążach nie wiedziałam nawet co to jest beta🤣 nie przyszło mi do głowy, że coś może być nie tak. To był wspaniały czas. Teraz wpadam w panikę jak nie czuje senności... 🤦‍♀️🤷‍♀️

Ja z jedzeniem problemow nie mam :) w sumie teraz to dieta obrotowa, gdzie sie nie obroce tam cos zjem, lub na odwrot wgl glodu nie czuje. Najgorsze te zawroty glowy i oslabienie (ani to na tle zywieniowym, ani odwodnienie) nie mam pojecia. W poniedzialek pojade do rodzinnej na pogaduszki i moze cos podpowie. Bo strach wstawac a co gorsza samochod prowadzic.
Ja zauważyłam że co 1.5h moja gęba musi coś mielic inaczej w głowie jak na karuzeli. I tylko trochę muszę jeść małe posiłki bo inaczej mi tak niedobrze i strawić nie mogę. I weś tu człowiek pilnuj wagi w ciąży, jak żreć się chce, na bank znowu w drzwiach będzie ciężko się zmieścić hihi

Hahaha [emoji23][emoji23][emoji23] Ja mam dokładnie tak samo. Mamusia ugotowałam rosolku, zaraz brat mi podrzuci, bo dzisiaj zjadłam na obiad kilka frytek z piekarnika i nawet ledwo to przelknelam[emoji2356][emoji2356] Ale rosołek chyba wciagne

reklama
Druga ciąża, różnica 8 lat. W pierwszej czułam się cudownie, gdyby nie brak miesiączki i potwierdzona ciąża u lekarza to bym nie uwierzyła. Teraz masakra, ciągłe wymioty... Wiecie jak śmierdzą żonkile przy kasie w biedronce? Prawie mi się ulało...
Ale Was bombardują już objawy ? To Wasze pierwsze ciąże czy kolejne? Skąd jesteście dziewczyny?

Ja właśnie wróciłam do Polski po 5latach. Mam córkę, która kończy 5lat w środę i synka kończy 4 - 13maja.

Chociaż ciąża mega wczesna jestem ultra zmęczona cały czas i w pierwszej ciąży tez tak miałam przez pierwszy trymestr. Bolą mnie też okropnie piersi.

Na razie nie wymiotuje chociaż mi nie dobrze.

Do góry