reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Chyba za szybko do Was dołączyłam. Dostałam plamienia. Raz to krew w śluzie a raz brązowe plamienie. Byłam w szpitalu, lekarz powiedział, ze wsyztsko wygląda ok dał mi duphaston i kazał się oszczędzać. Ale w pon dziecko miało 5,5 mm, dziś tylko 6,4 i bardzo mnie to martwi 😢
Czy któraś z Was ma plamienia/krwawienie i nie skończyło się to źle ?
Plamieniem się nie martw. Bierz tak,jak Ci przepisał. Co do rozm, to tak,jak poprzedniczki mówia raz, że inny sprzęt. A dwa totalna bzdura jest to,że zarodek przyrasta 1mm dziennie ,gdyby tak było, to w ciągu tyg miało by 7mm,wiec sobie przelic to na resztę tyg i spójrz jakie są normy w poszczególnych tyg. Do tych wszystkich norm,wielkości itp trzeba podchodzić z dystansem,ponieważ każda ciąża jest zupełnie inna. Także nie stresuj się absolutnie.

reklama
Dziewczyny u mnie wczoraj super dzień, miałam spotkanie z kierownictwem i przechodzę na 2 zmiany. Papa nocki [emoji5] tak wiec wszystko się uklada[emoji7]

Poza tym czuje się wspaniale. Poza zmęczeniem pod koniec pracy i chęci spania nic mi nie dolega [emoji847]mdłości czasem, wymiotów wcale.

No to super wiadomosc :)
Dziewczyny u mnie wczoraj super dzień, miałam spotkanie z kierownictwem i przechodzę na 2 zmiany. Papa nocki [emoji5] tak wiec wszystko się uklada[emoji7]

Poza tym czuje się wspaniale. Poza zmęczeniem pod koniec pracy i chęci spania nic mi nie dolega [emoji847]mdłości czasem, wymiotów wcale.

Hej dziewczyny, proszę o dopisanie do wątku [emoji4] Na Babyboom jestem od ponad 15 lat [emoji41]
Aneta, Łódź, 43 lata.
Trzeci potomek w drodze. W domu mam 13 i 15 latka [emoji39]
OM 26 grudnia, TP 02 października.
Ale super mieć taką dużą różnicę. Duża pomoc będzie.

No i fajnie że jesteś już weteranka forum.
I tamte poprzednie fora jeszcze się trzymają? Z doświadczenia wiem że FB jest tu główną przyczyną umieralności forum potem dziewczyny chcą przechodzić a część nje
no i moje też tak umarło a szkoda wielka, tyle że to z innego portalu

dziewczyny co maja dzieci.. jak sobie radzicie z opieką nad maluchem przy takich mdłościach? mi w kuchni tak wszystko śmierdzi ze nawet sniadania nie moge zrobić [emoji22] wczoraj to bylam na skraju załamania tylko plakac mi sie chciało z niemocy..

Mąż przejął ode mnie część obowiązków, rano robi śniadanko naszej prawie 3 latce i odprowadza do przedszkola, a potem też czasem odbiera [emoji7]

Czesc mamusie :)
Mam do was pytanko o testy na owulacje, nigdy ich nie robilam i mysle co i jak..konczy mi sie plamienie i teraz jak rozkminic kiedy owulacja? Sa jakies testy, ale jak i kiedy je stosować? Czytalam, ze niektore z was stosowały, podpowiedzcie :)

Gratulacje dla nowych mamusiek <3 rosnijcie wszystkie zdrowo.

reklama
Do góry