reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

wogole witam sie z wami dzisiaj... wczoraj caly wieczór leżałam nic nie moglam zjeść tak mnie cofalo.. cala noc też nie przespana słabo mi było na maxa, dzisiaj rano wstałam i myslalam ze zemdleje.. uratowala mnie szklanka coli i wafel ryżowy..
dziewczyny co maja dzieci.. jak sobie radzicie z opieką nad maluchem przy takich mdłościach? mi w kuchni tak wszystko śmierdzi ze nawet sniadania nie moge zrobić [emoji22] wczoraj to bylam na skraju załamania tylko plakac mi sie chciało z niemocy..

reklama
witaj :)
ile nowych sie odrazu ujawniło! super jest nas juz niezła gromadka..
Hej dziewczyny, proszę o dopisanie do wątku [emoji4] Na Babyboom jestem od ponad 15 lat [emoji41]
Aneta, Łódź, 43 lata.
Trzeci potomek w drodze. W domu mam 13 i 15 latka [emoji39]
OM 26 grudnia, TP 02 października.

wogole witam sie z wami dzisiaj... wczoraj caly wieczór leżałam nic nie moglam zjeść tak mnie cofalo.. cala noc też nie przespana słabo mi było na maxa, dzisiaj rano wstałam i myslalam ze zemdleje.. uratowala mnie szklanka coli i wafel ryżowy..
dziewczyny co maja dzieci.. jak sobie radzicie z opieką nad maluchem przy takich mdłościach? mi w kuchni tak wszystko śmierdzi ze nawet sniadania nie moge zrobić [emoji22] wczoraj to bylam na skraju załamania tylko plakac mi sie chciało z niemocy..
Ja wczoraj też leżałam i spałam. Porażka. Nic w domu nie zrobiłam.
Ja już mam dosyć duże dziecko,Ale ta niemoc dołuje.

Dzisiaj lepiej, a Ty?

Witaj ! [emoji4]
Kochana, nie denerwuj się pracą, ja również w swojej pracuje niecały rok. Jesteśmy kobietami, mamy mężów- pracodawca decydując się na zatrudnienie młodej dziewczyny musi liczyć się z ciążą. Pomyśl sobie, jak nie teraz to kiedy ? wiecznie się za czymś goni, później dostałabyś np podwyżkę i awans- to też miałabyś pretensje że zaszłaś, podpisanie nowej umowy- też nie wypada. Tutaj nie ma złotego środka w tej sytuacji:)

No najlepsze, że prawdopodobnie wkrótce dostałabym awans. Przez te 9 miesięcy dawałam z siebie wszystko i ostatnio zakomunikowałam, że chciałabym w końcu przestać być Juniorem (korpo). Potwierdził, ze w moim przypadku byłoby to uzasadnione i ze zobaczymy jak się będę dalej prezentować. Także tego...

Zdarzyło się którejś, żeby będąc w ciąży (wcześniej oznajmionej szefowi) dostała awans?

Mnie zmieniono stanowisko i podwyższono wynagrodzenie chwilę przed tym jak zorientowałam się o ciąży [emoji85] Dzieci więcej nie planowałam. Miałam wkładkę domaciczną montować lada dzień. No i mam wkładkę [emoji2957]
Kicha straszna, no ale co zrobić. Z racji wieku mam się oszczędzać, więc siedzę od wtorku na L4. Będę pomagać zdalnie.

Wlasnie o tyle dobrze ze juz mając te prawie 8 lat tez cos tam potrafia sobie zorganizowac zeby dac chwile wytchnienia.

Gorzej jak juz zabawy sie skoncza, film sie skonczy, ksiazka tez i jest MAAAAAAMOOOOOO
Ja wczoraj też leżałam i spałam. Porażka. Nic w domu nie zrobiłam.
Ja już mam dosyć duże dziecko,Ale ta niemoc dołuje.

Dzisiaj lepiej, a Ty?

reklama
Melduje ze ten gotowy roztwór gluzokzy smakowy jest o wiele lepszy niż zwykła glukoza 😃 cofnęło mnie tylko raz a przy zwykłej po 3 łykach już stoję nad toaleta. Tak więc polecam 😃👌

Do góry