reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ja stwierdzam,że zaczynam szaleć,oczywiście niepotrzebnie[emoji23][emoji6]Ale jak to kobieta.
Miałam mdłości to źle
Dzisiaj jest dobrze to znowu zaczynam czytać gr

reklama
Hej dziewczyny dopisalam to co widziałam... mam pytanie 26 ide na te wszystkie badania ktorych mam chyba z 10 i mam pytanie w 2 dni beda wyniki? I drugie na grzywą cukrową coś musze sama kupić czy oni dają ten roztwór ? Pytam bo wifzialam, że któraś kupiła sama (przepraszam ze nie pisze nicka ale jadąc ciężko ogarnąć mysli )
Ja się jeszcze nie spotkałam z tym że trzeba kupować, zawsze mi Panie dawały, tylko ja robiłam w Medicover i Luxmedzie, więc w sumie nie wiem jak to wygląda normalnie.. Ja miałam cukrzycę ciążowa w poprzedniej ciąży, więc też pewnie dostanę skierowanie wcześniej..Przeokropne badanie 😰

Dołączam i ja ! [emoji847]
Aneta, 31 lat - Kraków
OM - 23.01, przewidywana data porodu 29.10
Pierwsze USG umówione na 3 marca - pewnie za wcześnie bo to będzie koniec 5 tygodnia wg moich obliczeń.. no ale trudno, tak czy siak, na pewno się czegoś dowiem 🧐

Udało się nam w 1 cyklu starań. W życiu nie przypuszczałam, że tak szybko! Cieszę się ogromnie ale również i obawiam. Czuję wstyd i zakłopotanie bo pracuje w nowym miejscu od 9 miesięcy a tu nagle taki „kłopot” dla pracodawcy [emoji20] Nie wyobrażam sobie dnia kiedy będę w końcu musiała się „przyznać”.
Eeeee, 9 miesięcy to nie tak źle, gorzej jakbyś pracowała np. 9 tygodni ;) Przecież pracodawcy się z tym muszą liczyć.. Wszystko będzie dobrze ;)

Ja WGL aż boję się o tym myśleć. A może będę miała cc... zpbaczymy
Ja ze względu na to, że mam ginekologów w rodzinie, to uwierz mi, że nacięcie to nic strasznego ;) Czasem podobno niektórzy się upierają, żeby nie nacinać, a później niestety są takie pęknięcia, że nie wiadomo co z czym zszyć [emoji16][emoji85] Generalnie nacinają na skurczu, a uwierz, że w tym momencie porodu będzie Ci wszystko jedno [emoji12][emoji12]

W prywatnych nie dają. Najlepiej to wziąć ze sobą świeżo wyciśnięty sok z cytryny - można go zawsze dodać - i voilà smakuje jak lemoniada
Mi babeczki powiedziały, że nie można, bo inaczej działają enzymy przy piciu zakwaszonego roztworu, zwiększa się wydzielanie i może być zafałszowany wynik 🙈🙈

Ja WGL aż boję się o tym myśleć. A może będę miała cc... zpbaczymy
Verona, mimo wszystko życzę Ci z całego serca porodu naturalnego, to lepsze dla dziecka, no i dla Ciebie też.. Cc to jednak operacja, no i bez absolutnej konieczności nie ma co w to brnąć 😉 Ja mimo mojej pierwszej cesarki i smutnej historii położniczej będę walczyć o poród naturalny 💪💪😉

Czesc mamusie :)
Mam do was pytanko o testy na owulacje, nigdy ich nie robilam i mysle co i jak..konczy mi sie plamienie i teraz jak rozkminic kiedy owulacja? Sa jakies testy, ale jak i kiedy je stosować? Czytalam, ze niektore z was stosowały, podpowiedzcie :)

Gratulacje dla nowych mamusiek QUOTE]Ja stosowałam. Nie wyszedł mi nigdy pozytyw a owulacja była w tym czasie.

reklama
Mdlosci mam przez caly dzien. Noe tylko rano... sa caly czas. Musze cos zjesc zeby bylo lepiej. Jak tylko nadchodzi lekki glod to masakra. No i nie wszystko moge. Siedze i mysle co bym mogla zjesc zeby mnie nie odrzucilo. A gdy dzien sie konczy to musze sie położyć to albo mi slabo albo mysle tylko jak pohamowac mdlosci. I wtedy pomaga tylko sen.
Do kuchni nie wchodze... nawet nie zblizam sie do zmywarki. Tam najwieksze zlo!
A co do dzieci w domu to masakra. Nie mam sil na zabawe. A tu tylko nowe pomysly...
Ja juz odliczam czas. Wieeze ze poprawi sie za.. ile? 5 tygodni? To ponad miesiac. To dlugoooo.
Ciesze sie ze rano moge sie zebrac i isc do pracy. Inaczej bym zwariowala. A no i najważniejsze ze czas leci szybcieeej tam. Wiec oby jak najdłużej.. 🥰

Do góry