reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Hej dziewczyny dopisalam to co widziałam... mam pytanie 26 ide na te wszystkie badania ktorych mam chyba z 10 i mam pytanie w 2 dni beda wyniki? I drugie na grzywą cukrową coś musze sama kupić czy oni dają ten roztwór ? Pytam bo wifzialam, że któraś kupiła sama (przepraszam ze nie pisze nicka ale jadąc ciężko ogarnąć mysli )
To wszystko zależy jakie badania to są?
Te z początku to raczej od razu są jeśli chodzi o diagnostykę.
Ja wczoraj zrobiłam po 8 i po 14 wyniki już miałam.

reklama
Dołączam i ja ! [emoji847]
Aneta, 31 lat - Kraków
OM - 23.01, przewidywana data porodu 29.10
Pierwsze USG umówione na 3 marca - pewnie za wcześnie bo to będzie koniec 5 tygodnia wg moich obliczeń.. no ale trudno, tak czy siak, na pewno się czegoś dowiem [emoji3166]

Udało się nam w 1 cyklu starań. W życiu nie przypuszczałam, że tak szybko! Cieszę się ogromnie ale również i obawiam. Czuję wstyd i zakłopotanie bo pracuje w nowym miejscu od 9 miesięcy a tu nagle taki „kłopot” dla pracodawcy [emoji20] Nie wyobrażam sobie dnia kiedy będę w końcu musiała się „przyznać”.
Gratulacje.
Ja na 1 byłam w 4 tygodniu [emoji6]
Tak bywa. Teraz ważna jesteś Ty. Pracodawca sobie poradzi.

Hej dziewczyny dopisalam to co widziałam... mam pytanie 26 ide na te wszystkie badania ktorych mam chyba z 10 i mam pytanie w 2 dni beda wyniki? I drugie na grzywą cukrową coś musze sama kupić czy oni dają ten roztwór ? Pytam bo wifzialam, że któraś kupiła sama (przepraszam ze nie pisze nicka ale jadąc ciężko ogarnąć mysli )
Dają roztwór jeszcze nie słyszałam żeby trzeba było sobie kupić.
Zawsze możesz tam przedzwonić i się dopytać w razie czego.

To moje ulubione badanie :) mogłabym litr tego lepiku wypić

Aneta, 31 lat - Kraków
Pierwsze USG umówione na 3 marca - pewnie za wcześnie bo to będzie koniec 5 tygodnia wg moich obliczeń.. no ale trudno, tak czy siak, na pewno się czegoś dowiem 🧐

Udało się nam w 1 cyklu starań. W życiu nie przypuszczałam, że tak szybko! Cieszę się ogromnie ale również i obawiam. Czuję wstyd i zakłopotanie bo pracuje w nowym miejscu od 9 miesięcy a tu nagle taki „kłopot” dla pracodawcy [emoji20] Nie wyobrażam sobie dnia kiedy będę w końcu musiała się „przyznać”.
Małopolska 😍 witamy:-)

Aneta, 31 lat - Kraków
Pierwsze USG umówione na 3 marca - pewnie za wcześnie bo to będzie koniec 5 tygodnia wg moich obliczeń.. no ale trudno, tak czy siak, na pewno się czegoś dowiem 🧐

Witaj ! 😊
Kochana, nie denerwuj się pracą, ja również w swojej pracuje niecały rok. Jesteśmy kobietami, mamy mężów- pracodawca decydując się na zatrudnienie młodej dziewczyny musi liczyć się z ciążą. Pomyśl sobie, jak nie teraz to kiedy ? wiecznie się za czymś goni, później dostałabyś np podwyżkę i awans- to też miałabyś pretensje że zaszłaś, podpisanie nowej umowy- też nie wypada. Tutaj nie ma złotego środka w tej sytuacji:)

No właśnie jak ja robiłam z mlodym to dostalam ale tak czytam co piszecie i juz nie wiem.. chyba zadzwonie i zapytam...

dokładnie nigdy nie ma dobrego momentu... jak ja sie zatrudnilam to zapytalam czy mode wziasc 2 dni okolicznościowego bo wychodze za mąż [emoji23][emoji23] popracowalam 2 lata i ciąża i teraz druga... szybko tam nie wrócę :)
Witaj ! [emoji4]
Kochana, nie denerwuj się pracą, ja również w swojej pracuje niecały rok. Jesteśmy kobietami, mamy mężów- pracodawca decydując się na zatrudnienie młodej dziewczyny musi liczyć się z ciążą. Pomyśl sobie, jak nie teraz to kiedy ? wiecznie się za czymś goni, później dostałabyś np podwyżkę i awans- to też miałabyś pretensje że zaszłaś, podpisanie nowej umowy- też nie wypada. Tutaj nie ma złotego środka w tej sytuacji:)

reklama
Do góry