reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Nie wiem jak w pierwszej ciąży dostałam odrazu a teraz to hyba jak serduszko będzie to też dostane bez zaświadczenia nic nie powiem
Ja mam gine w piątek wieczorem :) Wydaje mi się, że to za wcześnie, bo koniec 5 tygodnia, ale biorę na stałe euthyrox (idę do endo wcześniej), metformax i duphaston i ten ostatni mi się kończy a nie chcę sama nic odstawiać, nie wiem też co z tym metformaxem. W dodatku w grudniu miałam gorsze wyniki insuliny i to też chyba bardzo ważne teraz, a nic z tym nie zrobiłam, więc chyba lepiej iść wcześniej.

Jak tam brzuchy? Też Was troszkę pobolewają? Mnie teraz wieczorem częściej zaczęły, ale siedzę w szpitalu z dziadkiem :( Promieniuje do pośladka, czasami czuje takie kłucie jak przy kolce.

reklama
Mnie już prawie brzuch nie pobolewa. Tylko twardszy bez kitu dopiero 6 tydzień a tu już utyłam i przeszkadzać mi zaczyna. A trawić to już nic nie trawię. W pierwszej ciąży miałam rozwolnienia a teraz zatwierdzenia można zdurnieć

Mnie już prawie brzuch nie pobolewa. Tylko twardszy bez kitu dopiero 6 tydzień a tu już utyłam i przeszkadzać mi zaczyna. A trawić to już nic nie trawię. W pierwszej ciąży miałam rozwolnienia a teraz zatwierdzenia można zdurnieć
A widzisz to i u mnie twardszy i wzdęty na dole. Zastanawiałam się czy to tak wcześnie... Ale zaczęło się 12 DPO, dzień przed pozytywnym testem. A teraz już jest taki twardawy na dole i nie mogę go wciągnąć. W pachwinach zaczyna ciągnąć 😊

Ja też bardzo się boję powiedzieć... Pracuję tam trochę ponad pół roku. Dostałam właśnie podwyżkę i dowiedziałam się o ciąży. Chcę zaczekać do 3 miesiąca, ale nie wiem czy się uda - zależy od samopoczucia i decyzji lekarza. A Wam zalecono L4 czy jeszcze nie? Ja niestety mam nienormowany czas pracy i wymagający nerwowo zawód. Nie wiem czy powinnam pracować później czy nie. Chyba mam za duże ambicje a z drugiej strony boje się o dziecko, a dodatkowo o to, że ktoś właśnie mnie oceni tak jak Ty myślałaś, że oceni Ciebie :(
Ja w planach w ogole nie mam L4, chcialabym do konca pracować i mam nadzieję ze tak wlasnie bedzie

Ja mam gine w piątek wieczorem :) Wydaje mi się, że to za wcześnie, bo koniec 5 tygodnia, ale biorę na stałe euthyrox (idę do endo wcześniej), metformax i duphaston i ten ostatni mi się kończy a nie chcę sama nic odstawiać, nie wiem też co z tym metformaxem. W dodatku w grudniu miałam gorsze wyniki insuliny i to też chyba bardzo ważne teraz, a nic z tym nie zrobiłam, więc chyba lepiej iść wcześniej.

Jak tam brzuchy? Też Was troszkę pobolewają? Mnie teraz wieczorem częściej zaczęły, ale siedzę w szpitalu z dziadkiem :( Promieniuje do pośladka, czasami czuje takie kłucie jak przy kolce.
Pobolewa ale w normie myślę. Zdrowia dla Dziadka ♥️

reklama
Do góry