reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny ile waza wasze pociechy ? Ja dziś byłam na usg jestem w 26 tygodniu i 5 dniu, dziecko wazy 960 g. Lekarz stwierdził, ze to trochę za mało .
Ja idę dopiero we Wtorek do lekarza😊Ale jak byłam w 25 tyg i byłam u lekarza ważył też koło kilograma i mi powiedziałam że duży że waży na 26 tydzień. Więc nie wiem czy za mało waży myślę że dobrze 😊

Ja jestem w 25tc i tez dzidzia jednego dnia jest malo aktywna a kolejnego kopie caly dzien.. nie wiem od czego to zalezy moze od tego co jem lub ile w danym dniu sie ruszam 🤔

Witajcie dziewczyny. Podczytuję czasem forum, nie udzielam się za bardzo ze względu na brak czasu :) w domu mam 3-latkę. Pisałyście ostatnio o skracaniu szyjki, mnie niestety dopadła ta przypadłość, myślę że ze względu na dosyć częste twardnienie brzucha. Pessar mam założony od 23tc na szyjkę 22mm, skrocila się w tydzień z 30mm. Do tego luteina, duphaston, magnez i globulki clotrimazolum co 2 dni. Przed założeniem miałam robiony posiew. Lekarz nie kazał cały czas leżeć, tylko się oszczędzać co i tak jest trudne przy małym dziecku w domu. Dodam że jestem w ciąży blizniaczej, obecnie 28tc. Wierzę że uda się donosić Maluchy do bezpiecznego terminu, marzy mi się 36tc ale jak dotrwam do 34 też będę zadowolona [emoji846]

Witajcie dziewczyny. Podczytuję czasem forum, nie udzielam się za bardzo ze względu na brak czasu :) w domu mam 3-latkę. Pisałyście ostatnio o skracaniu szyjki, mnie niestety dopadła ta przypadłość, myślę że ze względu na dosyć częste twardnienie brzucha. Pessar mam założony od 23tc na szyjkę 22mm, skrocila się w tydzień z 30mm. Do tego luteina, duphaston, magnez i globulki clotrimazolum co 2 dni. Przed założeniem miałam robiony posiew. Lekarz nie kazał cały czas leżeć, tylko się oszczędzać co i tak jest trudne przy małym dziecku w domu. Dodam że jestem w ciąży blizniaczej, obecnie 28tc. Wierzę że uda się donosić Maluchy do bezpiecznego terminu, marzy mi się 36tc ale jak dotrwam do 34 też będę zadowolona [emoji846]
Trzymam kciuki abyś donosiła jak najdłużej. Wyobrażam sobie jak musi być ciężko z maluchem w domku. A jak się czujesz? Masz jakieś dolegliwości ciążowe?

Trzymam kciuki abyś donosiła jak najdłużej. Wyobrażam sobie jak musi być ciężko z maluchem w domku. A jak się czujesz? Masz jakieś dolegliwości ciążowe?
Oj mam :) zgaga mi dokucza najbardziej, do tego ból pleców i podbrzusza, twardnienie brzucha, ogólne zmęczenie. Czyli standard ciążowy ;) pociesza mnie to że oby jeszcze choć 6 tygodni wytrzymać, bliżej niż dalej
Wyprawkę mam już praktycznie ogarniętą także choć o to jestem spokojna

Oj mam :) zgaga mi dokucza najbardziej, do tego ból pleców i podbrzusza, twardnienie brzucha, ogólne zmęczenie. Czyli standard ciążowy ;) pociesza mnie to że oby jeszcze choć 6 tygodni wytrzymać, bliżej niż dalej
Wyprawkę mam już praktycznie ogarniętą także choć o to jestem spokojna

No to jak wyprawka jest to możesz być spokojna ;)
Mnie też bolą coraz częściej plecy, drętwieją mi dłonie, bolą biodra. No i brzuch też ciagnie- w ciąża pojedyncza ;) dziś byłam na wizycie i szyjka ok, 3,3 cm ale luteinę dalej brac i spacery nie za długie. Mamy 28tc i malutka wazy 1.1kg.

reklama
No to jak wyprawka jest to możesz być spokojna ;)
Mnie też bolą coraz częściej plecy, drętwieją mi dłonie, bolą biodra. No i brzuch też ciagnie- w ciąża pojedyncza ;) dziś byłam na wizycie i szyjka ok, 3,3 cm ale luteinę dalej brac i spacery nie za długie. Mamy 28tc i malutka wazy 1.1kg.
To ja niestety nie wiem jaką wagę mają dzieci. Ostatni pomiar miałam w 22tc [emoji2368] czas lekarza zmienić, bo chyba powinien częściej to badać zwłaszcza przy blizniakach, eh

Do góry