reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

@Rudaa94 jak szłam robić wyniki to powiedziałam,że jak mi wyjdzie to i tak do wizyty będę udawała,że o tym nie wiem 😂 bałam się strasznie bo mam IO , a odkąd zaszłam w ciaze totalnie odpuściłam dietę.
U mnie glukometr podszedł w kat, ile ja się namarnowalam tych paseczków bo mi kuźwa krew z palców nie chciała lecieć.

reklama
Powiem Ci ze nie jestem pogodzona z tym wynikiem. Wydaje mi sie ze albo cos spaprali albo stres i goraco na to wplynelo(co dzis dzwonilam zapytac w laboratorium czy moglo miec wplyw i potwierdzila mi babka, ale do spaprania wynikow nikt sie nie przyzna). Z glukometrem jakos sobie zyjemy w symbiozie, diety jakos szczegolnie nie trzymam, bo przyznam sie bez bicia ze nie umiem i grzeszki sie zdarzaja, ale cukry ani razu nie wyszly mi poki co ponad normy. Niedawno strzelilam kawke z mlekiem i 4 rurki waflowe(kawa bez dodatkow mi nie przechodzi) i czekam zeby sie zmierzyc. Wczoraj w nagrode za magisterke maz zabrał mnie na tortille do maca i uwaga! Cukier piekny po posilku... mam nadzieje ze moja nadgorliwosc sie oplaci i usuna mi zapis o cukrzycy, a takze nie bede musiala kłuć sie tyle razy dziennie bo niedlugo palcow braknie :) druga sprawa ze przetestowalam sie po ktoryms posilku na 3 palcach i na kazdym co innego ;) no ja wole zmarnowac tych paseczkow i doplacic, ale wiem przynajmniej ze wychodzi na moje cokolwiek nie zjem ;) za duzo stresu mnie to mierzenie kosztuje .... zeby nie to ze akurat musialam w tamtym czasie zrobic ktory byl dla mnie ciezki bo po 3 godziny spalam ze wzgledu na stres zwiazany z obrona to bym dopiero teraz na spokojnie poszla, wyspana, wypoczeta, z dobrym samopoczuciem psychicznym i fizycznym... [emoji23]
@Rudaa94 jak szłam robić wyniki to powiedziałam,że jak mi wyjdzie to i tak do wizyty będę udawała,że o tym nie wiem [emoji23] bałam się strasznie bo mam IO , a odkąd zaszłam w ciaze totalnie odpuściłam dietę.
U mnie glukometr podszedł w kat, ile ja się namarnowalam tych paseczków bo mi kuźwa krew z palców nie chciała lecieć.

Powiem Ci ze nie jestem pogodzona z tym wynikiem. Wydaje mi sie ze albo cos spaprali albo stres i goraco na to wplynelo(co dzis dzwonilam zapytac w laboratorium czy moglo miec wplyw i potwierdzila mi babka, ale do spaprania wynikow nikt sie nie przyzna). Z glukometrem jakos sobie zyjemy w symbiozie, diety jakos szczegolnie nie trzymam, bo przyznam sie bez bicia ze nie umiem i grzeszki sie zdarzaja, ale cukry ani razu nie wyszly mi poki co ponad normy. Niedawno strzelilam kawke z mlekiem i 4 rurki waflowe(kawa bez dodatkow mi nie przechodzi) i czekam zeby sie zmierzyc. Wczoraj w nagrode za magisterke maz zabrał mnie na tortille do maca i uwaga! Cukier piekny po posilku... mam nadzieje ze moja nadgorliwosc sie oplaci i usuna mi zapis o cukrzycy, a takze nie bede musiala kłuć sie tyle razy dziennie bo niedlugo palcow braknie :) druga sprawa ze przetestowalam sie po ktoryms posilku na 3 palcach i na kazdym co innego ;) no ja wole zmarnowac tych paseczkow i doplacic, ale wiem przynajmniej ze wychodzi na moje cokolwiek nie zjem ;) za duzo stresu mnie to mierzenie kosztuje .... zeby nie to ze akurat musialam w tamtym czasie zrobic ktory byl dla mnie ciezki bo po 3 godziny spalam ze wzgledu na stres zwiazany z obrona to bym dopiero teraz na spokojnie poszla, wyspana, wypoczeta, z dobrym samopoczuciem psychicznym i fizycznym... [emoji23]

A nie możesz powtórzyć badania?? Powiedz,że naprawdę masz wątpliwości i wolałabyś sprawdzić... Może da Ci znów skierowanie.

Gratulacje z powodu obrony pracy magisterskiej ;) pamiętam ten stres i emocje

Ja wyniki prywatnie robie. No zobaczymy co diabetolog powie. Ma dzwonic we srode. Akurat co sie zmierzylam po smakołykach: 102 :D z krzywa cukrowa to jest tak ze chyba nie bardzo ją w ciąży powtarzac. W normalnych warunkach bym zrobila chocby i codziennie jesli mialoby wyjsc na moje ;) wątpliwosci to mam ogromne :) ale jestem uparta i bede walczyc;)

Dziekuje :) wczoraj kamien z serca spadl i w koncu dzis w nocy spokojnie spalam :) i sie nawet wyspalam ! Co sie rzadko zdarza :)
A nie możesz powtórzyć badania?? Powiedz,że naprawdę masz wątpliwości i wolałabyś sprawdzić... Może da Ci znów skierowanie.

Gratulacje z powodu obrony pracy magisterskiej ;) pamiętam ten stres i emocje

Ja wyniki prywatnie robie. No zobaczymy co diabetolog powie. Ma dzwonic we srode. Akurat co sie zmierzylam po smakołykach: 102 :D z krzywa cukrowa to jest tak ze chyba nie bardzo ją w ciąży powtarzac. W normalnych warunkach bym zrobila chocby i codziennie jesli mialoby wyjsc na moje ;) wątpliwosci to mam ogromne :) ale jestem uparta i bede walczyc;)

Dziekuje :) wczoraj kamien z serca spadl i w koncu dzis w nocy spokojnie spalam :) i sie nawet wyspalam ! Co sie rzadko zdarza :)
ja też prywatnie ale na krzywa mimo,że płaciłam to wymagają skierowania.
Zobaczymy co lekarz Ci powie ;)

Teraz już luz blues ;) pani mgr ;)

Cześć dziewczyny :) jak u was z ruchami dziecka w ciąży ? Ja jestem w 26 tc i zauważyłam, ze dziecko jest mniej aktywne . Po południu kopnie dwa razy i wieczorkiem tez i później cisza. Wcześniej było częściej niż teraz .
Nic się nie przejmuj napewno wszystko jest dobrze. Ja mam 25 t i bywa tak że przez cały dzień bardzo mało czuję aktywność mojej córki czasem nawet sobie przypomnę już w łóżku o tym że przez cały dzień mało co czułam albo myślę nawet czy coś czułam. Do lekarza chodzę często i jest wszystko dobrze dzidzia jest aktywna mimo wszystko :)

Ja zaczęłam 28tc. I są dni,że malutka bardzo mało kopie a są i takie, kiedy szaleje co chwilę. Ale j tak najczęściej się aktywuje wieczorem jak już się położę do wyrka ;)
Wczoraj robiła krzywą obciążeniowa. Nie było tragedii, dopiero pod sam koniec już miałam dosc. Wyniki są chyba ok, biorąc pod uwagę,że wtryndalam słodkie na potęgę🤦 w pon lekarz, zobaczymy co powie.

Na czczo 73
Po 1h 154
Po 2h 146 mg/dl
Wyniki dobre. U mnie na czczo 76 a po 2h 135

Witam. U mnie po ostatnim usg z pomiarów termin porodu przesunięty na 5.11 ale ogólnie wszystko dobrze od ostatniego badania dzidzia urosla tylko lekarz powedzial że duża nie będzie :) tak będziemy mieli dziewczynkę :) u mnie to 25 tydzień a z pomiarów 23

Dziewczyny ile waza wasze pociechy ? Ja dziś byłam na usg jestem w 26 tygodniu i 5 dniu, dziecko wazy 960 g. Lekarz stwierdził, ze to trochę za mało .

reklama
Do góry