Liliana87
Fanka BB :)
Ja nie. Moja lekarka na miejscu powiedziala,że nie ma potrzeby , ona sprawdzi przepływy itd.Dziewczyny wybieracie się na trzecie prenatalne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie. Moja lekarka na miejscu powiedziala,że nie ma potrzeby , ona sprawdzi przepływy itd.Dziewczyny wybieracie się na trzecie prenatalne?
Ja tak, moja lekarka mówiła, że jest tak samo ważne, jak dwa poprzednie.Dziewczyny wybieracie się na trzecie prenatalne?
Masz na myśli takie bardzo szybkie ruchy dziecka które sprawiają że brzuch się trzęsie przez parę sekund? Ja wczoraj miałam coś takiego po raz pierwszy i nieźle się wystraszyłam. Wyglądało to tak jakby dziecko dostało drgawekDziewczyny czy czujecie czasem jakby pulsowanie macicy? Całkowicie bezbolesne. Zastanawiam się czy to skurcze czy czkawka dziecka, o której piszą, że się pojawia.
Mi rekomendowała to Pani Doktor która robiła mi połówkowe. Mówiła że niektóre wady ujawniają się dopiero w trzecim trymestrze i ona rekomenduje żeby je wykonaćJa tak, moja lekarka mówiła, że jest tak samo ważne, jak dwa poprzednie.
Nie, bardziej pulsowanie co jakiś czas, tzn kilka razy w odstępie kilku sekund, wyciszające się. Wyczuwalne w dole brzucha. Bez twardnienia, bezbolesne całkowicie.Masz na myśli takie bardzo szybkie ruchy dziecka które sprawiają że brzuch się trzęsie przez parę sekund? Ja wczoraj miałam coś takiego po raz pierwszy i nieźle się wystraszyłam. Wyglądało to tak jakby dziecko dostało drgawek
To czegoś takiego nie czułam...Nie, bardziej pulsowanie co jakiś czas, tzn kilka razy w odstępie kilku sekund, wyciszające się. Wyczuwalne w dole brzucha. Bez twardnienia, bezbolesne całkowicie.
Tak, ja takie wyczuwam od kilku dni. Bardzo niziutko. To takie bardziej Gilgotanie jest.Nie, bardziej pulsowanie co jakiś czas, tzn kilka razy w odstępie kilku sekund, wyciszające się. Wyczuwalne w dole brzucha. Bez twardnienia, bezbolesne całkowicie.
Czyli to pulsowanie to nie czkawka. Ciekawe co to może być w takim razie. Czy to skurcze macicy? Podobno po 20 tc się pojawiają, ja zaczęłam czuć coś takiego kilka dni temu.Tak, ja takie wyczuwam od kilku dni. Bardzo niziutko. To takie bardziej Gilgotanie jest.
A co do czkawki też czasami czuje, dziś np czułam. I to regularne czkanie wyżej w brzuchu. W ogole na prenatalnych moje dziecię miało czkawkę , na usg widziałam jak cała podskakiwala. Masakra
Nie wiem czy to skurcze, te po 20 TC to ponoc skurcze w postaci twardnienia brzucha. Ale kazda może mieć inaczej. Tam nam się wszystko zmienia, więc możemy czuć różne rzeczy. Chyba. Jak nie zapomnę to zapytam na następnej wizycie lekarki. Ale mam dopiero w sierpniu wizytęCzyli to pulsowanie to nie czkawka. Ciekawe co to może być w takim razie. Czy to skurcze macicy? Podobno po 20 tc się pojawiają, ja zaczęłam czuć coś takiego kilka dni temu.