reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Nie pamiętam, która z Was pisała, że nie wie co powinno znaleźć się w opisie badania USG prenatalnego (genetycznego) w związku z tymi ograniczeniami zakresu badania przez niektórych lekarzy, to wstawiam fragment z książki Mamy dla Mamy. Tam jest opisane co powinno zawierać badanie :)
To nie jest jeszcze wszystko

Ale ogolnie wcale nie masz mdłości zawrotów ani nic? Zdarzają się też kobiety które żadnych objawów nie mają a ciąża się normalnie rozwija
Nawet nie zdarzają się, ale podejrzewam, że nawet połowa kobiet w ciąży nie ma specyficznych objawów. Ja nie miałam i nie mam. O niczym to nie świadczy, no chyba że o tym, że organizm bardzo dobrze znosi zmiany hormonalne. Brak specyficznych objawów jest normalny, tak jak i posiadanie objawów jest normalne. Mój lekarz powiedział, że tylko się cieszyć, że tak dobrze znoszę ciążę. Każda kobieta jest inna i nie każda musi spędzić I trymestr nad toaletą :)

Ostatnia edycja:
Ja dziś mam 12+1 (tak czekałam żeby minęło te 12 tygodni).. A teraz sobie tak myślę, że chyba jeszcze nie będę się chwalić bratu czy przyjaciołom, nawet jak wszystko będzie dobrze, może po kontroli za dwa tygodnie komuś powiem 😁🙈 Więc niepokój nie mija, ale wchodzi na pewno na inny poziom i miesza się z wielką radością 😉

Ja dziś mam 12+1 (tak czekałam żeby minęło te 12 tygodni).. A teraz sobie tak myślę, że chyba jeszcze nie będę się chwalić bratu czy przyjaciołom, nawet jak wszystko będzie dobrze, może po kontroli za dwa tygodnie komuś powiem 😁🙈 Więc niepokój nie mija, ale wchodzi na pewno na inny poziom 😉
Jakiś na pewno niepokój zostanie, ale ja np. nie miałam i nie mam obawy przed mówieniem o ciąży. Każda to przechodzi na swój sposób :) Ja z kolei czekałam na to 12+, ale niektórzy uważają, że dopiero 13+ lub nawet 14+0 zaczyna się II trymestr, więc ja już sama nie wiem od kiedy zaczyna się ten bezpieczniejszy okres, pomijając, że już po 9/10 tc ryzyko bardzo spada :)

A ja dzis rano zgarnelam psa i pojechalam u mamy pod garazem na sloncu sie pogrzac :D przed 17 znow pojade bo pylkow bedzie mniej juz :)
20200327_093622.jpeg

reklama
Do góry