reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Nie pamiętam, która z Was pisała, że nie wie co powinno znaleźć się w opisie badania USG prenatalnego (genetycznego) w związku z tymi ograniczeniami zakresu badania przez niektórych lekarzy, to wstawiam fragment z książki Mamy dla Mamy. Tam jest opisane co powinno zawierać badanie :)
To nie jest jeszcze wszystko

Ale ogolnie wcale nie masz mdłości zawrotów ani nic? Zdarzają się też kobiety które żadnych objawów nie mają a ciąża się normalnie rozwija
Nawet nie zdarzają się, ale podejrzewam, że nawet połowa kobiet w ciąży nie ma specyficznych objawów. Ja nie miałam i nie mam. O niczym to nie świadczy, no chyba że o tym, że organizm bardzo dobrze znosi zmiany hormonalne. Brak specyficznych objawów jest normalny, tak jak i posiadanie objawów jest normalne. Mój lekarz powiedział, że tylko się cieszyć, że tak dobrze znoszę ciążę. Każda kobieta jest inna i nie każda musi spędzić I trymestr nad toaletą :)

Ostatnia edycja:
Ja dziś mam 12+1 (tak czekałam żeby minęło te 12 tygodni).. A teraz sobie tak myślę, że chyba jeszcze nie będę się chwalić bratu czy przyjaciołom, nawet jak wszystko będzie dobrze, może po kontroli za dwa tygodnie komuś powiem 😁🙈 Więc niepokój nie mija, ale wchodzi na pewno na inny poziom i miesza się z wielką radością 😉

Ja dziś mam 12+1 (tak czekałam żeby minęło te 12 tygodni).. A teraz sobie tak myślę, że chyba jeszcze nie będę się chwalić bratu czy przyjaciołom, nawet jak wszystko będzie dobrze, może po kontroli za dwa tygodnie komuś powiem 😁🙈 Więc niepokój nie mija, ale wchodzi na pewno na inny poziom 😉
Jakiś na pewno niepokój zostanie, ale ja np. nie miałam i nie mam obawy przed mówieniem o ciąży. Każda to przechodzi na swój sposób :) Ja z kolei czekałam na to 12+, ale niektórzy uważają, że dopiero 13+ lub nawet 14+0 zaczyna się II trymestr, więc ja już sama nie wiem od kiedy zaczyna się ten bezpieczniejszy okres, pomijając, że już po 9/10 tc ryzyko bardzo spada :)

A ja dzis rano zgarnelam psa i pojechalam u mamy pod garazem na sloncu sie pogrzac :D przed 17 znow pojade bo pylkow bedzie mniej juz :)
20200327_093622.jpeg

reklama
Do góry