reklama
8Ania8
Fanka BB :)
To nie jest jeszcze wszystkoNie pamiętam, która z Was pisała, że nie wie co powinno znaleźć się w opisie badania USG prenatalnego (genetycznego) w związku z tymi ograniczeniami zakresu badania przez niektórych lekarzy, to wstawiam fragment z książki Mamy dla Mamy. Tam jest opisane co powinno zawierać badanie
8Ania8
Ja tez ze 3 razy miałam, wolę to niż zaparcia Pij tylko dużoKurcze, złapała mnie dziś biegunka Wypiłam tylko kawę z mlekiem bezkofeinową i zjadłam kanapki z pastą jajeczną - nigdy po tym nie miałam problemów. Myślicie, że to może być od hormonów?
bleucoco
Nawet nie zdarzają się, ale podejrzewam, że nawet połowa kobiet w ciąży nie ma specyficznych objawów. Ja nie miałam i nie mam. O niczym to nie świadczy, no chyba że o tym, że organizm bardzo dobrze znosi zmiany hormonalne. Brak specyficznych objawów jest normalny, tak jak i posiadanie objawów jest normalne. Mój lekarz powiedział, że tylko się cieszyć, że tak dobrze znoszę ciążę. Każda kobieta jest inna i nie każda musi spędzić I trymestr nad toaletąAle ogolnie wcale nie masz mdłości zawrotów ani nic? Zdarzają się też kobiety które żadnych objawów nie mają a ciąża się normalnie rozwija
Ostatnia edycja:
Ja dziś mam 12+1 (tak czekałam żeby minęło te 12 tygodni).. A teraz sobie tak myślę, że chyba jeszcze nie będę się chwalić bratu czy przyjaciołom, nawet jak wszystko będzie dobrze, może po kontroli za dwa tygodnie komuś powiem Więc niepokój nie mija, ale wchodzi na pewno na inny poziom i miesza się z wielką radością
bleucoco
Jakiś na pewno niepokój zostanie, ale ja np. nie miałam i nie mam obawy przed mówieniem o ciąży. Każda to przechodzi na swój sposób Ja z kolei czekałam na to 12+, ale niektórzy uważają, że dopiero 13+ lub nawet 14+0 zaczyna się II trymestr, więc ja już sama nie wiem od kiedy zaczyna się ten bezpieczniejszy okres, pomijając, że już po 9/10 tc ryzyko bardzo spadaJa dziś mam 12+1 (tak czekałam żeby minęło te 12 tygodni).. A teraz sobie tak myślę, że chyba jeszcze nie będę się chwalić bratu czy przyjaciołom, nawet jak wszystko będzie dobrze, może po kontroli za dwa tygodnie komuś powiem Więc niepokój nie mija, ale wchodzi na pewno na inny poziom
maryliese
Ja właśnie to przeżywam w bloku w mieście i wcale nie jest to zabawneJaka piękna pogoda!! U Was także? Ciesze się że mieszkam w domku i mogę wyjść na ogródek bozamknieta w 4 ścianach chyba bym oszalała wraz z trzylatką [emoji12]
Ja mieszkam w bloku w mieście i zaraz pakujemy się w samochód i jedziemy do lasu
Ja właśnie to przeżywam w bloku w mieście i wcale nie jest to zabawne
reklama
Rudaa94
No my tez w bloku sie kisimy... dobrze ze chociaz u rodzicow podworko
Ja mieszkam w bloku w mieście i zaraz pakujemy się w samochód i jedziemy do lasu