reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

To mój mąż z tych, którym by nigdy w życiu to nie przyszło do głowy 🙈🙈

Mój też - a jakby przyszło to raczej szybko by przestał nim być.
Mi też w życiu !!! nie przyszło do głowy go w jakikolwiek sposób inwigilować... Jesteśmy razem bo się kochamy i ufamy sobie wzajemnie...

reklama
Przytoczyłam rozmowe, ktora sie odbyla po powrocie do domu z pracy i nie wracalismy do tego juz pozniej.. wiedzą medyczną ale mnie jest zdrowie, a plec to tylko dodatego do tej wiedzy bo tak naprawde nie robimy dodatkowych platnych badan aby sie dowiedzieć plci.. a przynajmniej ja nie zrobilam tych badań, bo płeć chcialam znać na juz.. troszeczke uwazam, ze brniemy za bardzo w ten temat.. wyjaśniłam z nim tą kwestie i mam zamiar uszanowac to, ze chce zobaczyc płeć na usg.. wg mnie ale oczywiście wg mnie przy ciazy i zdrowiu dziecka facet ma prawo wiedziec i tez decydować. nie jest tylko od koloru wozka czy fotelika. Ale moze zostawmy juz ten temat..
Kochana, a tak z ciekawości długo jesteście razem? Ja z moim mężem już 14 lat, no i takie sytuacje kojarzą mi się z poczatkami związku 😉 Bo my np. to już jak łyse konie i dlatego może dla mnie tego typu sytuacje są dziwne i to może kwestia dotarcia 😉😉 W każdym razie dobrze, że doszliscie do jakiegoś kompromisu!

5 lat z malym hakiem.. wi2c duzo przed nami
Kochana, a tak z ciekawości długo jesteście razem? Ja z moim mężem już 14 lat, no i takie sytuacje kojarzą mi się z poczatkami związku [emoji6] Bo my np. to już jak łyse konie i dlatego może dla mnie tego typu sytuacje są dziwne i to może kwestia dotarcia [emoji6][emoji6] W każdym razie dobrze, że doszliscie do jakiegoś kompromisu!

Moj też w życiu by tu nie zajrzał. Dla niego to takie "pierdoły" to co my tu wypisujemy 😂 Poza tym dużo jest forów październikowych mam, co najmniej jest jeszcze taki wątek na wizażu i bellebestfriend, wiec nieźle musiałby sie ktoś natrudzić, żeby kogoś odnaleźć, tym bardziej że tu nie posługujemy się nazwiskami tylko nazwami wymyślonymi

To ja mam ciemnobrązowy i jeszcze nigdy go nie myłam :) brud się go nie trzyma, ale to może być za sprawą świetnego materiału.
Za to ramy no to wiadomo i koła czarne to trzeba przemyć ale na palcach jednej ręki policzylabym ile razy to zrobiłam

Ja tylko zwrocilabym uwagę (jako posiadająca dziecko z podobnego terminu) na to żeby klapą na nogi ta pokrywka była zapinana na zamek a nie na rzepę albo magnes. Bo dzieci przejeżdża w koszyczkach cała zime a pod koniec będą już na tyle silne żeby ta klapę nogami wykopać :) wszystkie dziewczyny z mojego wcześniejszego forum mocno narzekały na takie klapy.
No i to mocno właśnie zależy od terminu w jakim się dziecko urodzi bo np jakbyśmy rodziły w środku zimy to wogole bym się tym nie przejęła ale w naszym terminie akurat to przydatna rzecz
My mamy czarną ramę i "rudzielca"... [emoji38] Przynajmniej pasuje i dla syna i dla córki [emoji1787]

No dla mnie to jest co najmniej dziwne :) Tzn. wejść sobie po prostu z ciekawości na jakiekolwiek forum zobaczyć to co innego, ale wiedzieć jaki Nick ma żona/partnerka, a potem wchodzenie na jej profil i ostatnią aktywność i sprawdzanie co pisała... Ja bym poczuła się jak... Jak naga naprzeciwko tłumu ludzi, bez kitu. Akurat w moim przypadku to by było rażące nadużycie mojej prywatności. Może dlatego mam takie ostre podejście, bo kilka lat byłam w związku przemocowym i kontrola „czy nie zdradzam, bo przecież wszystkie kobiety to kur*w*y” była na porządku dziennym...
Ale czemu na mój profil i aktywność? Mój zwyczajnie wiedział na jakim wątku ja siedzę (wtedy tylko na tym) i tyle [emoji3526] nie wiedział tylko co ja tam mogę robić "całe dnie"... A nick też znał bo zwyczajnie o tym mówiłam [emoji3526] nawet zawoził mnie na "staraczkowe" spotkanie [emoji6]

Jak bedzie tak cieplo jak w tym roku w pazdzierniku to bedzie fajnie na spacerach..
To na pewno,
Pogoda to ja się wogole nie przejmuje jeśli chodzi o spacery w tamtym roku jeszcze początek listopada był cieplutki ale ja z południa Polski to tu trochę inaczej. Bardziej się przejmuje latem bo już wiem jak to jest być w ciąży latem:/

Jak urodziłam córkę w 2017 to też i pazdziernik i listopad był mega ciepły wtedy tylko w pajacach ja wozilam, na grudzień styczeń i luty miałam tylko misiowy kombinezon + klapę na wózek
A potem znowu ciepło

reklama
Hej, dziewczyny ja mało się udzielalam, ale cały czas czytam [emoji846]
Dziś mam usg prenatalne, obecnie 12tc. Udało mi się umówić w szpitalu medicover w wawie, dzwoniłam po wszystkich szpitalach polozniczych w mieście i nigdzie nie chcieli mnie umówić, albo kazali dzwonić dopiero jak wszystko się uspokoi.
Cóż, mam nadzieję że od zadzwonią i nie odwolają mi tej wizyty, fajnie byłoby zobaczyć co u maluchów i czy wszystko z nimi dobrze [emoji846]

Do góry