reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja też już po KTG. Wymeczylo mnie psychicznie. Najpierw probowalysmy na siedzaco. Młody kopał jak oszalaly, tętno roslo, maszyna pikala, ja to już w ogóle cała w strachu. Później na lezance i tu już było znacznie lepiej. Dziewczyny siedziały podpięte po pół godz , a ja ponad godzinę. Oby w poniedziałek poszło lepiej...
Będzie dobrze. A co lekarz mówił?

Będzie dobrze. A co lekarz mówił?
Że takie wysokie tętno przy takich intensywnych ruchach jest normalne , gorzej by było gdyby utrzymywalo się ciągle na takim samym poziomie. Zapytali mnie czy bardziej czuje ruchy na siedzaco czy leżaco .
Powiedzialam, że zawsze silnej odczuwam siedząc, dlatego położyli mnie na lezance żeby sprawdzić czy młody się uspokoi. Tętno wrócilo do normy, także uff. Stres straszny bo we 4 tam siedzialysmy i tylko moja maszyna ciągle pikala[emoji53]

Że takie wysokie tętno przy takich intensywnych ruchach jest normalne , gorzej by było gdyby utrzymywalo się ciągle na takim samym poziomie. Zapytali mnie czy bardziej czuje ruchy na siedzaco czy leżaco .
Powiedzialam, że zawsze silnej odczuwam siedząc, dlatego położyli mnie na lezance żeby sprawdzić czy młody się uspokoi. Tętno wrócilo do normy, także uff. Stres straszny bo we 4 tam siedzialysmy i tylko moja maszyna ciągle pikala[emoji53]
A grozi w takim wypadku cc czy jak?

A grozi w takim wypadku cc czy jak?
Cc i tak mam zaplanowane na 29 września , także nic lekarz nie mówił. Stwierdzil, że jest wszystko ok skoro tętno jest wysokie tylko gdy dziecko się rusza. Kazal się nie martwić ale ja i tak się stresu najadlam przez ta godzinę ..
W poniedziałek znów mam KTG oby poszło lepiej...

Cc i tak mam zaplanowane na 29 września , także nic lekarz nie mówił. Stwierdzil, że jest wszystko ok skoro tętno jest wysokie tylko gdy dziecko się rusza. Kazal się nie martwić ale ja i tak się stresu najadlam przez ta godzinę ..
W poniedziałek znów mam KTG oby poszło lepiej...
Będzie ok! Dziecko wyczuwało może też Twoje emocje. A jakie masz wskazania do cc? Już blisko.

Będzie ok! Dziecko wyczuwało może też Twoje emocje. A jakie masz wskazania do cc? Już blisko.
Wiesz co u mnie dziecko jest duże i ma bardzo duża główkę , a ja jestem krasnalem , podobno mam tez zbyt wąskie biodra i miednice dlatego lekarz martwi sie , ze nie dam rady wypchnac synka. Oprócz tego mlody jest owiniety pepowina, dlatego nie chciałam ryzykować sn.

Czy wiecie, ile kosztują Dady 1 i ile jest sztuk w opakowaniu? Czy na nie są czasem jakies promocje, czy dopiero na te wieksze rozmiary?
Ja mam jedno opakowanie Dady i jest 26 sztuk. Nie pamiętam ile kosztowały ale na pewno nie więcej jak 10zł. Co do promocji to nigdy nie zwróciłam uwagi. Teraz na pewno będę zwracać uwagę [emoji4] mam jeszcze opakowanie lupilu i ich jest 24 a pampersow 22 szt. Kupiłam po jednej paczce i będę badać co pasuje dzieciowi [emoji2]

reklama
Mój pod ktg też tak szaleje. Rusza się prawie non stop i to nie jakieś delikatne ruchy tylko normalnie salta.

Do góry