reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

nie obwinaj siebie, jesli masz mozliwosc ja bym zrobila hermony albo nifty nieinwazyjne / albo usg u innego lekarza z testem pappa

mam i polece, wczesniej mielismy jakies cudo polcane jonizujace i nic nie dawalo, a ten na duze pomieszczenie tez daje rade, i super sie oddycha
BEURER LW110.
Bylam dziś u innego ginekologa ale tylko na konsulatcji to powiedział mi że ten ginekolog co u niego wczoraj byłam to nie pierwszej mi narobił takiego strachu, bo były też inne kobitki i też miały u niego zle usg a poszły gdzie indziej to było Dobrze, powiedział mi też że nie ma sensu teraz robić usg u innego i żebym poczekala do wtoreku to mi zrobią w tej poradni genetycznej porządne usg, nie wiem czy mam sie uspokoic powiedzial ze będzie dobrze że jestem młodą dziewczyną. Ciutke się uspokoilam ale i tak jestem wystraszona

reklama
Bylam dziś u innego ginekologa ale tylko na konsulatcji to powiedział mi że ten ginekolog co u niego wczoraj byłam to nie pierwszej mi narobił takiego strachu, bo były też inne kobitki i też miały u niego zle usg a poszły gdzie indziej to było Dobrze, powiedział mi też że nie ma sensu teraz robić usg u innego i żebym poczekala do wtoreku to mi zrobią w tej poradni genetycznej porządne usg, nie wiem czy mam sie uspokoic powiedzial ze będzie dobrze że jestem młodą dziewczyną. Ciutke się uspokoilam ale i tak jestem wystraszona

A to konował jeden przebrzydły. Bądź spokojna. Jeszcze niecały tydzień <3
A ten "wspaniały", co Co tak stracha napędził, lekarz był na NFZ czy prywatnie?
Bo to szlag człowieka trafia jak służba zdrowia traktuje pacjentów!
Wiecznie i zawsze za system obrywa człowiek, który najmniej winien a już na pewno kobieta przy nadziei, którą się powinno wspierać podwójnie!
Dlatego dużo myśl pozytywnie i uśmiechaj się do brzuszka!
Trzymam kciuki żeby ten wtorek okazał się dla Ciebie bardzo szczęśliwy!

Hej dziewczyny, ja od rana siedzę na porcelanie z biegunka... No po prostu cudnie. Znacie jakieś sposoby? Obawiam się, że coś mnie zbiera, a tu w sobotę lot do Holandii. Cholera :(

Hej dziewczyny, ja od rana siedzę na porcelanie z biegunka... No po prostu cudnie. Znacie jakieś sposoby? Obawiam się, że coś mnie zbiera, a tu w sobotę lot do Holandii. Cholera :(
Ja znam myślę że nie szkodliwy w ciąży ale niezbyt smaczny. Weź łyżkę mąki ziemniaczanej prosto do buzi i popij dużą ilością wody tylko uważaj żeby się nie zaciągnąć samą mąką. Jeśli nigdy tego nie brałaś to może spróbuj najpierw łyżeczką i weź ich ze 4 . Ja nawet synowi daje i często pomaga jak biegunka nie przejdzie to za godzine powtórz :)

W ciąży nie szalalabym z surowa mąka ..... biegunka w ciąży na zmianę z zaparciami to norma , często to wina hormonów które wpływają na perystaltykę, pij bardzo dużo płynów , przeczekaj trochę , organizm czasami sam wie co robi, jeśli do południa będzie więcej luźnych stolcow niż 5-6, to w drugim trymestrze w ostateczności można wziąć loperamid

Ja znam myślę że nie szkodliwy w ciąży ale niezbyt smaczny. Weź łyżkę mąki ziemniaczanej prosto do buzi i popij dużą ilością wody tylko uważaj żeby się nie zaciągnąć samą mąką. Jeśli nigdy tego nie brałaś to może spróbuj najpierw łyżeczką i weź ich ze 4 . Ja nawet synowi daje i często pomaga jak biegunka nie przejdzie to za godzine powtórz :)
Surowa mąka = możliwe pasożyty

reklama
Do góry