reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Wszystkie na obnizenie tsh macie ten lek na e......?
To najpopularniejszy i najtańszy bo jedyny refundowany ;) Kosztuje grosze i pomaga. Ja biorę od drugiej ciąży bo wtedy mi wykryto niedoczynność +hashimoto. Kiedyś brałam novothyral ale to chyba ze 40zł za opakowanie kosztowało :/ Teraz mam dawkę euthyroxu 75 i TSH bardzo ładne około 1,2.

Ale masakra w tej ciąży. Cały poprzedni tydzień miałam mega katar i kaszel. Miałam nadzieję że po weekendzie będzie już dobrze i co? Czymś się zatrułam, od wczoraj biegunka i straszne mdłości. Jak już dziś przeszedł mi ból brzucha po smecta, to zaczęło mnie boleć w dole brzucha :( A w czwartek prenatalne, strasznie się denerwuję czy to zatrucie i choroba tydzień wcześniej nic nie zaszkodziły dziecku :(

To najpopularniejszy i najtańszy bo jedyny refundowany ;) Kosztuje grosze i pomaga. Ja biorę od drugiej ciąży bo wtedy mi wykryto niedoczynność +hashimoto. Kiedyś brałam novothyral ale to chyba ze 40zł za opakowanie kosztowało :/ Teraz mam dawkę euthyroxu 75 i TSH bardzo ładne około 1,2.
Tez miałam novothyrol ale jego nie mozna brac w ciazy. Dziala szybciej i na poziomie komorkowym. Tez jest tani, ja kolo 20zl placilam

Ale masakra w tej ciąży. Cały poprzedni tydzień miałam mega katar i kaszel. Miałam nadzieję że po weekendzie będzie już dobrze i co? Czymś się zatrułam, od wczoraj biegunka i straszne mdłości. Jak już dziś przeszedł mi ból brzucha po smecta, to zaczęło mnie boleć w dole brzucha :( A w czwartek prenatalne, strasznie się denerwuję czy to zatrucie i choroba tydzień wcześniej nic nie zaszkodziły dziecku :(
No to mamy podobnie. Ja biegunka i wymioty(których nie miałam w ogóle od początku ciąży) przechodziłam po swietach- jeden dzień i przeszło więc myślę że zatrucie. Prenatalne za tydzień też mam nadzieję że dzidziusiowi to nie zaskodzilo :(

Mnie katar od czwartku nie opuszcza, ale to pewnie przez alergie, bo tak to czuję się dobrze.
A dzisiaj zrobiłam na rowerze prawie 20 km! Oczywiście spokojnym tempem, aby tętno za bardzo nie skakalo ;) Normalnie na dupsku nie mogę wysiedziec, a nogi odmawiają posłuszeństwa. Gdzieś forma po zimie uciekła.

reklama
nie obwinaj siebie, jesli masz mozliwosc ja bym zrobila hermony albo nifty nieinwazyjne / albo usg u innego lekarza z testem pappa

Bylam dziś u innego ginekologa ale tylko na konsulatcji to powiedział mi że ten ginekolog co u niego wczoraj byłam to nie pierwszej mi narobił takiego strachu, bo były też inne kobitki i też miały u niego zle usg a poszły gdzie indziej to było Dobrze, powiedział mi też że nie ma sensu teraz robić usg u innego i żebym poczekala do wtoreku to mi zrobią w tej poradni genetycznej porządne usg, nie wiem czy mam sie uspokoic powiedzial ze będzie dobrze że jestem młodą dziewczyną. Ciutke się uspokoilam ale i tak jestem wystraszona :(

Do góry