reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają dziś wizyty i czekam na dobre wieści ! Ja siedzę w pracy i juz nie mogę się doczekać kiedy pójdę na L4 i odpocznie od tego wszyskiego. Ten tydzień muszę jeszcze przemeczyc... dziewczyny a jak jest z Wami pracujecie? Czy już na zwolnieniach? Mój lekarz na ostatniej wizycie niechciał wypuścić mnie bez L4, ale to nie ze wzgledu ma jakieś problemy on ogólnie uważa ze kobieta w ciąży powinna odpoczywać i poświęcić czas dla siebie a napracować się jeszcze zdąży. Obiecałam ze do 20.04 zjawie się po zwolnionko i juz nie mogę się doczekać :).
Ja też od 6 tygodnia na L4 ze wzgledu na pracę jak też to że mam odpoczywać

Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają dziś wizyty i czekam na dobre wieści ! Ja siedzę w pracy i juz nie mogę się doczekać kiedy pójdę na L4 i odpocznie od tego wszyskiego. Ten tydzień muszę jeszcze przemeczyc... dziewczyny a jak jest z Wami pracujecie? Czy już na zwolnieniach? Mój lekarz na ostatniej wizycie niechciał wypuścić mnie bez L4, ale to nie ze wzgledu ma jakieś problemy on ogólnie uważa ze kobieta w ciąży powinna odpoczywać i poświęcić czas dla siebie a napracować się jeszcze zdąży. Obiecałam ze do 20.04 zjawie się po zwolnionko i juz nie mogę się doczekać :).
Ja siedzę na zwolnieniu już 1,5 miesiąca i jest mi z tym bardzo dobrze :) lekarka nie robi problemu, wręcz się dziwnie patrzyła jak na początku nie chciałam zwolnienia bo chciałam podomykac sprawy w pracy. Jestem laborantką, badam tkaniny na odzież ochronną i są to też badania chemiczne więc i tak musieli by mnie przesunąć do czegoś innego a samo siedzenie przy biurku i przekładanie papierów jest dla mnie bardzo męczące i nudne ;)
Wiadomo że nie zawsze jest możliwość żeby pójść na L4 od razu na początku ciąży, ale jak dla mnie trzeba korzystać ile się da :)

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od pierwszej wizyty na l4

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

Ja też od pierwszej wizyty odpoczywam :)

Ja mam brata 12lat starszego i 9 lat starszego. To tez 12lat starszy sam wszystko ze mna ogarnal itp a ten drugi kilka razy wzial mnie do sąsiadki zeby mi pieluche zmienila [emoji23][emoji23]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]
My z moją o rok młodszą siostrą lubiłyśmy się bratem zajmować - dla 12-latki to lepsze niż lalka [emoji23] za to 4 lata mlodsza siostra byla strasznie zazdrosna - strach było ją zostawić na chwilę samą z braciszkiem :)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

@Emol Ty z Warszawy? :-D

My mieszkamy na Grochowie (niedawna przeprowadzka do mnie w zasadzie- wcześniej mieszkaliśmy u Męża w wynajmowanym a ja swoje też wynajmowałam) w 4 piętrowej kamienicy.
Niedaleko bo 5 min. od domu mam Szpital na Szaserów i chyba tam będę rodziła bo słyszałam, że porodówka bardzo ok.
Niedaleko mam Park Skaryszewski i wokoło kilka małych z fajnymi placami zabaw. Blisko mam wylotówke na Anin a tam są rezerwaty lesiste piękne. Na Grochowie klimacik zacny, wiejski. Kto wie i był, ten czuje o czym mówię :-D

A ja mieszkanie w Wawie na Gocławku wynajmowałam, a teraz mamy mieszkanie po babci na Saskiej Kępie :D Park Skaryszewski jak najbardziej cudeńko. Jest gdzie spacerować, gdzie posiedzieć, sporo trawników aby dzieciaczki sie pobawiły ;)

Ja mam o tyle dobrze ze pracuję w domu więc jeśli dzieciaki będą chorować zwłaszcza na początku (wiem jak było ze najstarszym synkiem) to jakoś myślę ze ogarnę - trochę praca trochę dzieci :)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak samo planuję. Dodatkowo myślę żeby wziąć pół roku macierzyńskiego a drugie pół żeby wziął mój mąż a ja będę pracowała ale z domowego biura, wtedy oboje będziemy w domu :)

3jgxikgnv87dhgfb.png

Też mieszkam na wsi, w okolicy mamy tylko dwoje dzieci, ale nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście. Nie potrafilabym. Ale ja mieszkam na wsi całe życie, naturalnym jest dla mnie, że sezon wiosna - lato wychodzę na bosaka do ogrodu rano na kawę, psy wypuszczam na ogród i przede wszystkim jest cisza. Pewnie gdybym mieszkała w mieście to nie byłoby dla mnie nic strasznego, ale wizja bloku mnie przeraża :D

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
No my wytrzymaliśmy po ślubie pół roku w mieszkaniu w bloku i wracaliśmy jak szybko się dało :D teraz od roku na jednym pokoju u rodziców siedzimy ale domek już się kończy budować :) powinniśmy się przeprowadzić przed październikiem na swoje <3 mieszkanie na wsi ma wyjątkowy urok :)

3jgxikgnv87dhgfb.png

reklama
Do góry