reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają dziś wizyty i czekam na dobre wieści ! Ja siedzę w pracy i juz nie mogę się doczekać kiedy pójdę na L4 i odpocznie od tego wszyskiego. Ten tydzień muszę jeszcze przemeczyc... dziewczyny a jak jest z Wami pracujecie? Czy już na zwolnieniach? Mój lekarz na ostatniej wizycie niechciał wypuścić mnie bez L4, ale to nie ze wzgledu ma jakieś problemy on ogólnie uważa ze kobieta w ciąży powinna odpoczywać i poświęcić czas dla siebie a napracować się jeszcze zdąży. Obiecałam ze do 20.04 zjawie się po zwolnionko i juz nie mogę się doczekać :).
Ja też od 6 tygodnia na L4 ze wzgledu na pracę jak też to że mam odpoczywać

Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają dziś wizyty i czekam na dobre wieści ! Ja siedzę w pracy i juz nie mogę się doczekać kiedy pójdę na L4 i odpocznie od tego wszyskiego. Ten tydzień muszę jeszcze przemeczyc... dziewczyny a jak jest z Wami pracujecie? Czy już na zwolnieniach? Mój lekarz na ostatniej wizycie niechciał wypuścić mnie bez L4, ale to nie ze wzgledu ma jakieś problemy on ogólnie uważa ze kobieta w ciąży powinna odpoczywać i poświęcić czas dla siebie a napracować się jeszcze zdąży. Obiecałam ze do 20.04 zjawie się po zwolnionko i juz nie mogę się doczekać :).
Ja siedzę na zwolnieniu już 1,5 miesiąca i jest mi z tym bardzo dobrze :) lekarka nie robi problemu, wręcz się dziwnie patrzyła jak na początku nie chciałam zwolnienia bo chciałam podomykac sprawy w pracy. Jestem laborantką, badam tkaniny na odzież ochronną i są to też badania chemiczne więc i tak musieli by mnie przesunąć do czegoś innego a samo siedzenie przy biurku i przekładanie papierów jest dla mnie bardzo męczące i nudne ;)
Wiadomo że nie zawsze jest możliwość żeby pójść na L4 od razu na początku ciąży, ale jak dla mnie trzeba korzystać ile się da :)

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od pierwszej wizyty na l4

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

Ja też od pierwszej wizyty odpoczywam :)

Ja mam brata 12lat starszego i 9 lat starszego. To tez 12lat starszy sam wszystko ze mna ogarnal itp a ten drugi kilka razy wzial mnie do sąsiadki zeby mi pieluche zmienila [emoji23][emoji23]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]
My z moją o rok młodszą siostrą lubiłyśmy się bratem zajmować - dla 12-latki to lepsze niż lalka [emoji23] za to 4 lata mlodsza siostra byla strasznie zazdrosna - strach było ją zostawić na chwilę samą z braciszkiem :)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

@Emol Ty z Warszawy? :-D

My mieszkamy na Grochowie (niedawna przeprowadzka do mnie w zasadzie- wcześniej mieszkaliśmy u Męża w wynajmowanym a ja swoje też wynajmowałam) w 4 piętrowej kamienicy.
Niedaleko bo 5 min. od domu mam Szpital na Szaserów i chyba tam będę rodziła bo słyszałam, że porodówka bardzo ok.
Niedaleko mam Park Skaryszewski i wokoło kilka małych z fajnymi placami zabaw. Blisko mam wylotówke na Anin a tam są rezerwaty lesiste piękne. Na Grochowie klimacik zacny, wiejski. Kto wie i był, ten czuje o czym mówię :-D

A ja mieszkanie w Wawie na Gocławku wynajmowałam, a teraz mamy mieszkanie po babci na Saskiej Kępie :D Park Skaryszewski jak najbardziej cudeńko. Jest gdzie spacerować, gdzie posiedzieć, sporo trawników aby dzieciaczki sie pobawiły ;)

Ja mam o tyle dobrze ze pracuję w domu więc jeśli dzieciaki będą chorować zwłaszcza na początku (wiem jak było ze najstarszym synkiem) to jakoś myślę ze ogarnę - trochę praca trochę dzieci :)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak samo planuję. Dodatkowo myślę żeby wziąć pół roku macierzyńskiego a drugie pół żeby wziął mój mąż a ja będę pracowała ale z domowego biura, wtedy oboje będziemy w domu :)

3jgxikgnv87dhgfb.png

Też mieszkam na wsi, w okolicy mamy tylko dwoje dzieci, ale nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście. Nie potrafilabym. Ale ja mieszkam na wsi całe życie, naturalnym jest dla mnie, że sezon wiosna - lato wychodzę na bosaka do ogrodu rano na kawę, psy wypuszczam na ogród i przede wszystkim jest cisza. Pewnie gdybym mieszkała w mieście to nie byłoby dla mnie nic strasznego, ale wizja bloku mnie przeraża :D

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
No my wytrzymaliśmy po ślubie pół roku w mieszkaniu w bloku i wracaliśmy jak szybko się dało :D teraz od roku na jednym pokoju u rodziców siedzimy ale domek już się kończy budować :) powinniśmy się przeprowadzić przed październikiem na swoje <3 mieszkanie na wsi ma wyjątkowy urok :)

3jgxikgnv87dhgfb.png

reklama
Do góry