reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja cale zycie w bloku w centrum. Ogladalismy nieruchomości poza centrum i jednak sie nie zdecydowalismy.

Na usg tylko bylo tetno dziecka i wielki krwiak, ale nic nie zbadali szczegółowo. Dali mi kolejny lek, za 2 dni do badania.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

@aspekt krwiak taki sam czy się trochę zmniejsza?
Dobrze, że działają i dali nowy lek i za dwa dni to już niedługo.
Dużo dużo cierpliwości i zdrówka :-*

reklama
Aga 10-2018 a w jakiej dzielnicy mieszkasz? Bo jak pamiętam to pisałaś ze prenatalne w boramed miałaś. Tyle czy na Ursynowie czy na goclawiu? Ja w wawrze mieszkam i tak jak pisałam na NFZ okazało się że nie miał sprzętu a u tego lekarza prywatnie to za tydzień więc też poszłam do boramed :)

Mąż jest z pod Warszawy. Ja z woj. Opolskiego ale przeprowadziliśmy się z mama i rodzenstem do Warszawy jak mialam13 lat. Lubię Warszawę. Tu wszystko jest pod ręką. Dla dziewczyny z małego miasta to wygoda i to docenia ze na zajęcia nie musi wyjeżdżać o 5. Tylko wstaje o 6 dopiero. Całe życie w wawrse ale tu jak Wieś albo małe miasteczko. Lubię tu mieszkać ale mąż tak średnio. Na razie wynajmujemy ale chcemy kupić coś pod Warszawą np. W Tarczynie zanim urodze by być w końcu na swoim
tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Ostatnia edycja:
Aga 10-2018 a w jakiej dzielnicy mieszkasz? Bo jak pamiętam to pisałaś ze prenatalne w boramed miałaś. Tyle czy na Ursynowie czy na goclawiu? Ja w wawrze mieszkam i tak jak pisałam na NFZ okazało się że nie miał sprzętu a u tego lekarza prywatnie to za tydzień więc też poszłam do boramed :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

@Emol Ty z Warszawy? :-D

My mieszkamy na Grochowie (niedawna przeprowadzka do mnie w zasadzie- wcześniej mieszkaliśmy u Męża w wynajmowanym a ja swoje też wynajmowałam) w 4 piętrowej kamienicy.
Niedaleko bo 5 min. od domu mam Szpital na Szaserów i chyba tam będę rodziła bo słyszałam, że porodówka bardzo ok.
Niedaleko mam Park Skaryszewski i wokoło kilka małych z fajnymi placami zabaw. Blisko mam wylotówke na Anin a tam są rezerwaty lesiste piękne. Na Grochowie klimacik zacny, wiejski. Kto wie i był, ten czuje o czym mówię :-D

My mieszkamy na Grochowie (niedawna przeprowadzka do mnie w zasadzie- wcześniej mieszkaliśmy u Męża w wynajmowanym a ja swoje też wynajmowałam) w 4 piętrowej kamienicy.
Niedaleko bo 5 min. od domu mam Szpital na Szaserów i chyba tam będę rodziła bo słyszałam, że porodówka bardzo ok.
Niedaleko mam Park Skaryszewski i wokoło kilka małych z fajnymi placami zabaw. Blisko mam wylotówke na Anin a tam są rezerwaty lesiste piękne. Na Grochowie klimacik zacny, wiejski. Kto wie i był, ten czuje o czym mówię :-D
Kurcze, aż mi teraz dech zaparło, tak dawno nie słyszałam tej nazwy... Chodzi o szpital wojskowy na Szaserow...? W 2002 zmarł tam mój brat po wypadku.. Wracał z Warszawy do domu.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Tak Warszawa. Wawer. :) też byłam na goclawiu w boramed. Na placu szembeka przez 3lata siebprzesiadalam aby do lo dojechać :)znam te okolice i mi się podobają. Na szaserow bylam raz jak nie umiałam gorączki zbić przez miesiąc. Podpórki mnie pod kroplowke i dali silne leki. Nie mogłam tam narzekać na opiekę. Ale nie znam od strony ginekologicznej i polozniczej. Ja rodzilam w praskim (mój lekarz tam pracuje) i jeśli nie bede miała cukrzycy i nadciśnienia to ponownie zamierzam tam rodzic :)

Ogólnie to można się umówić na jakieś spotkanie mam z Warszawy czy cos. spacer po parku :) zanim nie będzie upałów i nie będziemy się "turlac"

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają dziś wizyty i czekam na dobre wieści ! Ja siedzę w pracy i juz nie mogę się doczekać kiedy pójdę na L4 i odpocznie od tego wszyskiego. Ten tydzień muszę jeszcze przemeczyc... dziewczyny a jak jest z Wami pracujecie? Czy już na zwolnieniach? Mój lekarz na ostatniej wizycie niechciał wypuścić mnie bez L4, ale to nie ze wzgledu ma jakieś problemy on ogólnie uważa ze kobieta w ciąży powinna odpoczywać i poświęcić czas dla siebie a napracować się jeszcze zdąży. Obiecałam ze do 20.04 zjawie się po zwolnionko i juz nie mogę się doczekać :).

Kurcze, aż mi teraz dech zaparło, tak dawno nie słyszałam tej nazwy... Chodzi o szpital wojskowy na Szaserow...? W 2002 zmarł tam mój brat po wypadku.. Wracał z Warszawy do domu.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Tak ten szpital. Przykro mi z powodu brata :( ale to podobno jeden z lepszych szpitali

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają dziś wizyty i czekam na dobre wieści ! Ja siedzę w pracy i juz nie mogę się doczekać kiedy pójdę na L4 i odpocznie od tego wszyskiego. Ten tydzień muszę jeszcze przemeczyc... dziewczyny a jak jest z Wami pracujecie? Czy już na zwolnieniach? Mój lekarz na ostatniej wizycie niechciał wypuścić mnie bez L4, ale to nie ze wzgledu ma jakieś problemy on ogólnie uważa ze kobieta w ciąży powinna odpoczywać i poświęcić czas dla siebie a napracować się jeszcze zdąży. Obiecałam ze do 20.04 zjawie się po zwolnionko i juz nie mogę się doczekać :).
Ja od pierwszej wizyty na l4

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

reklama
Do góry