reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja cale zycie w bloku w centrum. Ogladalismy nieruchomości poza centrum i jednak sie nie zdecydowalismy.

Na usg tylko bylo tetno dziecka i wielki krwiak, ale nic nie zbadali szczegółowo. Dali mi kolejny lek, za 2 dni do badania.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

@aspekt krwiak taki sam czy się trochę zmniejsza?
Dobrze, że działają i dali nowy lek i za dwa dni to już niedługo.
Dużo dużo cierpliwości i zdrówka :-*

reklama
Aga 10-2018 a w jakiej dzielnicy mieszkasz? Bo jak pamiętam to pisałaś ze prenatalne w boramed miałaś. Tyle czy na Ursynowie czy na goclawiu? Ja w wawrze mieszkam i tak jak pisałam na NFZ okazało się że nie miał sprzętu a u tego lekarza prywatnie to za tydzień więc też poszłam do boramed :)

Mąż jest z pod Warszawy. Ja z woj. Opolskiego ale przeprowadziliśmy się z mama i rodzenstem do Warszawy jak mialam13 lat. Lubię Warszawę. Tu wszystko jest pod ręką. Dla dziewczyny z małego miasta to wygoda i to docenia ze na zajęcia nie musi wyjeżdżać o 5. Tylko wstaje o 6 dopiero. Całe życie w wawrse ale tu jak Wieś albo małe miasteczko. Lubię tu mieszkać ale mąż tak średnio. Na razie wynajmujemy ale chcemy kupić coś pod Warszawą np. W Tarczynie zanim urodze by być w końcu na swoim
tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Ostatnia edycja:
Aga 10-2018 a w jakiej dzielnicy mieszkasz? Bo jak pamiętam to pisałaś ze prenatalne w boramed miałaś. Tyle czy na Ursynowie czy na goclawiu? Ja w wawrze mieszkam i tak jak pisałam na NFZ okazało się że nie miał sprzętu a u tego lekarza prywatnie to za tydzień więc też poszłam do boramed :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

@Emol Ty z Warszawy? :-D

My mieszkamy na Grochowie (niedawna przeprowadzka do mnie w zasadzie- wcześniej mieszkaliśmy u Męża w wynajmowanym a ja swoje też wynajmowałam) w 4 piętrowej kamienicy.
Niedaleko bo 5 min. od domu mam Szpital na Szaserów i chyba tam będę rodziła bo słyszałam, że porodówka bardzo ok.
Niedaleko mam Park Skaryszewski i wokoło kilka małych z fajnymi placami zabaw. Blisko mam wylotówke na Anin a tam są rezerwaty lesiste piękne. Na Grochowie klimacik zacny, wiejski. Kto wie i był, ten czuje o czym mówię :-D

My mieszkamy na Grochowie (niedawna przeprowadzka do mnie w zasadzie- wcześniej mieszkaliśmy u Męża w wynajmowanym a ja swoje też wynajmowałam) w 4 piętrowej kamienicy.
Niedaleko bo 5 min. od domu mam Szpital na Szaserów i chyba tam będę rodziła bo słyszałam, że porodówka bardzo ok.
Niedaleko mam Park Skaryszewski i wokoło kilka małych z fajnymi placami zabaw. Blisko mam wylotówke na Anin a tam są rezerwaty lesiste piękne. Na Grochowie klimacik zacny, wiejski. Kto wie i był, ten czuje o czym mówię :-D
Kurcze, aż mi teraz dech zaparło, tak dawno nie słyszałam tej nazwy... Chodzi o szpital wojskowy na Szaserow...? W 2002 zmarł tam mój brat po wypadku.. Wracał z Warszawy do domu.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Tak Warszawa. Wawer. :) też byłam na goclawiu w boramed. Na placu szembeka przez 3lata siebprzesiadalam aby do lo dojechać :)znam te okolice i mi się podobają. Na szaserow bylam raz jak nie umiałam gorączki zbić przez miesiąc. Podpórki mnie pod kroplowke i dali silne leki. Nie mogłam tam narzekać na opiekę. Ale nie znam od strony ginekologicznej i polozniczej. Ja rodzilam w praskim (mój lekarz tam pracuje) i jeśli nie bede miała cukrzycy i nadciśnienia to ponownie zamierzam tam rodzic :)

Ogólnie to można się umówić na jakieś spotkanie mam z Warszawy czy cos. spacer po parku :) zanim nie będzie upałów i nie będziemy się "turlac"

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają dziś wizyty i czekam na dobre wieści ! Ja siedzę w pracy i juz nie mogę się doczekać kiedy pójdę na L4 i odpocznie od tego wszyskiego. Ten tydzień muszę jeszcze przemeczyc... dziewczyny a jak jest z Wami pracujecie? Czy już na zwolnieniach? Mój lekarz na ostatniej wizycie niechciał wypuścić mnie bez L4, ale to nie ze wzgledu ma jakieś problemy on ogólnie uważa ze kobieta w ciąży powinna odpoczywać i poświęcić czas dla siebie a napracować się jeszcze zdąży. Obiecałam ze do 20.04 zjawie się po zwolnionko i juz nie mogę się doczekać :).

Kurcze, aż mi teraz dech zaparło, tak dawno nie słyszałam tej nazwy... Chodzi o szpital wojskowy na Szaserow...? W 2002 zmarł tam mój brat po wypadku.. Wracał z Warszawy do domu.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Tak ten szpital. Przykro mi z powodu brata :( ale to podobno jeden z lepszych szpitali

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Trzymam kciuki za wszystkie mamy które mają dziś wizyty i czekam na dobre wieści ! Ja siedzę w pracy i juz nie mogę się doczekać kiedy pójdę na L4 i odpocznie od tego wszyskiego. Ten tydzień muszę jeszcze przemeczyc... dziewczyny a jak jest z Wami pracujecie? Czy już na zwolnieniach? Mój lekarz na ostatniej wizycie niechciał wypuścić mnie bez L4, ale to nie ze wzgledu ma jakieś problemy on ogólnie uważa ze kobieta w ciąży powinna odpoczywać i poświęcić czas dla siebie a napracować się jeszcze zdąży. Obiecałam ze do 20.04 zjawie się po zwolnionko i juz nie mogę się doczekać :).
Ja od pierwszej wizyty na l4

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

reklama
Do góry