Szalona 29
Moderatorka
My kupiliśmy dom na wsi w sporej odległości od reszty domostw bo chcieliśmy ciszy i spokoju a dom spory jak i zresztą działka. Niby dzieciaki mają gdzie się bawić i biegać ale trochę żałuję że nie kupiliśmy domku na takim osiedlu które się tworzy pod miastem - tam dzieciaki miałyby się z kim bawić bo tam sami młodzi - a tu mamy chyba samych emerytów i rolnikow
Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
My mamy takie male kameralne osiedle zamkniete za brama...typu willowego.. jest 6 blokow 2 pietrowych z parterami.... plac zabaw mamy swoj... wiele mamusiek w ciazy i na macierzynskim..wiec codziennie kawki herbatki ciastko.. na plac zabaw to jest jedno wielkie przedszkole..wspolne spacery do biedry czy lidla.. jest fajnie... mamy sporo zielonej trawy i drzew na osiedluwiec dzieci lataja razem...wczoraj 2 5 latkow uczylo mojego 3 latka na rowerze jezdzic..tzn...wykrecac na waskim chodniku.... uczyli go jak machac nogam8 na chustawce.... rewelacja ! Oczywiscie pod moim okiem... ale calkiem innaczejbsyn lapal..jak on prawie rówieśników zdobywal informacje
Jestemy pod Poznaniem...
A do scislego centrum...galerie..kino.... 15~20 min autem.....
Do pkp 15 min
Do auchan 4 minuty..
A spacerkiem w 10 minut mam lidla...tesco..biedre....szkola podstawowa i gimnazju.... 15 minut na baseny ze zjezdzalniami
.. na lyzwy 5 minut...
Wszystko pod nosem...
Ja sie urodzilam w Warszawie..i 25 lat zycia tam spedzilam.... tam czas uciekal mi miedzy palcami.....a jednak pod miastem czlowiek ma CZAS. ....czas czlowiek doceni na stare lata.... czas z dziecmi...spedzony z rodzina.... tu plynie wolnej...mam czas na basen.. na cokolwiek.......nie chcialabym mieszkac w duuuzym miescie...ale musze je miec pod ręką ... a na typowej wsi tez bym nie mogla mieszkac.... bo mieszkalam 3 miesiace..i zle sie czulam.... musze miec dostep do "cywilizacji"
Ostatnia edycja: