reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Szalona mam pytanie odnośnie samochodu przy trójce dzieci co braliście pod uwagę? Bo my jeździmy teraz po salonach i szukamy czegoś odpowiedniego co by miało trzy fotele z tyłu a nie kanapę.
My choć trzecie dziecko mamy w brzuchu to zaczynamy wszystko od początku. Wszystko po moich dzieciach oddałam i nie mam nic więc zaczynamy od zera[emoji4]. Zastanawiam się nad wózkiem abc deising. Ale myśle, ze dopiero w wakacje zaczniemy coś kupować. Dziś piękna pogoda zaraz wybieramy się na lody i spacerek[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My wpadlismy z trzecim dzieckiem..i samochod byl kupiony tuz przed wpadka.....
Tak wiec czeka mnie jezdzenie miedzy fotelikami..... ja szczupak jestem wiec dam rade....
Ale za 3 lata kupujemy drugie auto.i wtedy bedziemy rozkminiac właśnie jakies jeszcze większe

reklama
Ja też chciałam szybko do pracy wracać ale plany się nieco zmieniły - aktualnie jestem na macierzyńskim i w 16. tygodniu kolejnej ciąży :D z tym ze ja prowadzę własną działalność i niestety różnica pomiędzy zasilkiem macierzyńskim który dostaję z ZUS a moimi wpływami jest spora [emoji14] no ale coz przynajmniej szybko odchowam a dzieciaki razem do zlobka pojda :D

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z mężem oboje jesteśmy lekarzami , ja etat i kontrakt plus specjalizacja, wiec nie będę mogła pozwolić sobie na dłuższe wolne niestety

My mamy zaproszenie na slub cywilny i nieduze (ale calonocne) przyjęcie w polowe maja. Panna mloda powiadomiona o moim stanie i mowi, ze nawet na poczatku maja moze nas odwolac z restauracji, ale widze, ze na pewno tam nie pójdziemy.

Mam dzisiaj usg. Ciekawe jak stan i czy mnie wypisza...

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki !!! Daj znać po. Cudnych wzruszeń życzę :-)

Ja z mężem oboje jesteśmy lekarzami , ja etat i kontrakt plus specjalizacja, wiec nie będę mogła pozwolić sobie na dłuższe wolne niestety
Ja mam o tyle dobrze ze pracuję w domu więc jeśli dzieciaki będą chorować zwłaszcza na początku (wiem jak było ze najstarszym synkiem) to jakoś myślę ze ogarnę - trochę praca trochę dzieci :)

Dziś mieliśmy imprezę rodzinną i cóż... już się nie ukryłam. Co niektórzy się czaili z gratulacjami i spoglądali czy tak przytyłam, czy faktycznie w ciąży. Ale później już gratulacje ruszyły. Zgodnie stwierdzili ze taki brzuch ostatnio miałam w 6 miesiącu z K :O

p19ucsqv9zf9v2yk.png

U mnie tez wszyscy sasiedzi wczoraj na placu zabaw zaczeli pytac.... i juz wiedzą...:)
Na osiedlu.. 3 dzieci bedzie w 2018 roku
W 2017 bylo 6 dzieci
W 2016 byla 7 dzieci
W 2015 byla 4 dzieci
W 2014 byla 3 dzieci
Sa tez starsze podstawowkowe... ok 7 dzieci.. a jestesmy malym osiedlem... 52 mieszkania... jak wszyscy wyjda to jest sajgon na dworzu :)

Właśnie dziewczyny które miały już prenatalne. Czy u którejś wyszła może niedomykalność zastawki trójdzielnej? U mnie właśnie doktor to zauważył z tym ze wiem ze jako pojedynczy jest to słaby marker wad genetycznych (nt miałam w normie kość nosowa też jest). Lekarz powiedział że to się może jeszcze naprawić ale trochę mnie to martwi bo badanie było pod koniec 15. tygodnia i czy takie coś nie powinno już zniknąć jeśli byłoby tylko przejściowe?

U mnie tez wszyscy sasiedzi wczoraj na placu zabaw zaczeli pytac.... i juz wiedzą...:)
Na osiedlu.. 3 dzieci bedzie w 2018 roku
W 2017 bylo 6 dzieci
W 2016 byla 7 dzieci
W 2015 byla 4 dzieci
W 2014 byla 3 dzieci
Sa tez starsze podstawowkowe... ok 7 dzieci.. a jestesmy malym osiedlem... 52 mieszkania... jak wszyscy wyjda to jest sajgon na dworzu :)
My kupiliśmy dom na wsi w sporej odległości od reszty domostw bo chcieliśmy ciszy i spokoju a dom spory jak i zresztą działka. Niby dzieciaki mają gdzie się bawić i biegać ale trochę żałuję że nie kupiliśmy domku na takim osiedlu które się tworzy pod miastem - tam dzieciaki miałyby się z kim bawić bo tam sami młodzi - a tu mamy chyba samych emerytów i rolnikow :)

Powodzenia. Przynajmniej masz dwa razy większe szanse dowiedzieć się kto u Ciebie mieszka :D

Hehe.... wiec tak
cukrzycy ciążowej nie mam :)))
jutro zobaczymy co z tsh
Schudlam 1 kg.....ale miesiac przed ciążą przytylo mi sie 4 kg..!!!!.pierwszy raz mialam taki skok wagi...bo od 15 lat waze 55 kg +/- 0,5kg..a teraz jak zdrowiej sie odzywiam.... no i mialam wstret do slodyczy.... wiec wszystko ok..

Usg nie robila..zeby dzidzi nie szkodzic...bo wie że za 5 h prenatalne bede miec...
Teraz juz za 3h :)

Wewnetrznie czuje niepokój...czy bije serduszko? Bo 4 tyg nie wiedzialam dzidzi...i zaczelam sie stresować... jeszcze 2 strony i was dogonie :)

Ja sie opalam na raka..a maz brazowiutki...zazdroszcze... no a teraz bede blada dupa :)
Wlosy farbowalam..dla kaprysu..zmiany wygladu...a teraz nie planuje... bo siwych nie mam..odrostow tez nie... ale jakby trzeba bylo to mozna farbowac..ale nie kazda farbą

reklama
My kupiliśmy dom na wsi w sporej odległości od reszty domostw bo chcieliśmy ciszy i spokoju a dom spory jak i zresztą działka. Niby dzieciaki mają gdzie się bawić i biegać ale trochę żałuję że nie kupiliśmy domku na takim osiedlu które się tworzy pod miastem - tam dzieciaki miałyby się z kim bawić bo tam sami młodzi - a tu mamy chyba samych emerytów i rolnikow :)

Też mieszkam na wsi, w okolicy mamy tylko dwoje dzieci, ale nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście. Nie potrafilabym. Ale ja mieszkam na wsi całe życie, naturalnym jest dla mnie, że sezon wiosna - lato wychodzę na bosaka do ogrodu rano na kawę, psy wypuszczam na ogród i przede wszystkim jest cisza. Pewnie gdybym mieszkała w mieście to nie byłoby dla mnie nic strasznego, ale wizja bloku mnie przeraża :D

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Do góry