reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Szalona mam pytanie odnośnie samochodu przy trójce dzieci co braliście pod uwagę? Bo my jeździmy teraz po salonach i szukamy czegoś odpowiedniego co by miało trzy fotele z tyłu a nie kanapę.
My choć trzecie dziecko mamy w brzuchu to zaczynamy wszystko od początku. Wszystko po moich dzieciach oddałam i nie mam nic więc zaczynamy od zera[emoji4]. Zastanawiam się nad wózkiem abc deising. Ale myśle, ze dopiero w wakacje zaczniemy coś kupować. Dziś piękna pogoda zaraz wybieramy się na lody i spacerek[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My wpadlismy z trzecim dzieckiem..i samochod byl kupiony tuz przed wpadka.....
Tak wiec czeka mnie jezdzenie miedzy fotelikami..... ja szczupak jestem wiec dam rade....
Ale za 3 lata kupujemy drugie auto.i wtedy bedziemy rozkminiac właśnie jakies jeszcze większe

reklama
Ja też chciałam szybko do pracy wracać ale plany się nieco zmieniły - aktualnie jestem na macierzyńskim i w 16. tygodniu kolejnej ciąży :D z tym ze ja prowadzę własną działalność i niestety różnica pomiędzy zasilkiem macierzyńskim który dostaję z ZUS a moimi wpływami jest spora [emoji14] no ale coz przynajmniej szybko odchowam a dzieciaki razem do zlobka pojda :D

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z mężem oboje jesteśmy lekarzami , ja etat i kontrakt plus specjalizacja, wiec nie będę mogła pozwolić sobie na dłuższe wolne niestety

My mamy zaproszenie na slub cywilny i nieduze (ale calonocne) przyjęcie w polowe maja. Panna mloda powiadomiona o moim stanie i mowi, ze nawet na poczatku maja moze nas odwolac z restauracji, ale widze, ze na pewno tam nie pójdziemy.

Mam dzisiaj usg. Ciekawe jak stan i czy mnie wypisza...

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki !!! Daj znać po. Cudnych wzruszeń życzę :-)

Ja z mężem oboje jesteśmy lekarzami , ja etat i kontrakt plus specjalizacja, wiec nie będę mogła pozwolić sobie na dłuższe wolne niestety
Ja mam o tyle dobrze ze pracuję w domu więc jeśli dzieciaki będą chorować zwłaszcza na początku (wiem jak było ze najstarszym synkiem) to jakoś myślę ze ogarnę - trochę praca trochę dzieci :)

Dziś mieliśmy imprezę rodzinną i cóż... już się nie ukryłam. Co niektórzy się czaili z gratulacjami i spoglądali czy tak przytyłam, czy faktycznie w ciąży. Ale później już gratulacje ruszyły. Zgodnie stwierdzili ze taki brzuch ostatnio miałam w 6 miesiącu z K :O

p19ucsqv9zf9v2yk.png

U mnie tez wszyscy sasiedzi wczoraj na placu zabaw zaczeli pytac.... i juz wiedzą...:)
Na osiedlu.. 3 dzieci bedzie w 2018 roku
W 2017 bylo 6 dzieci
W 2016 byla 7 dzieci
W 2015 byla 4 dzieci
W 2014 byla 3 dzieci
Sa tez starsze podstawowkowe... ok 7 dzieci.. a jestesmy malym osiedlem... 52 mieszkania... jak wszyscy wyjda to jest sajgon na dworzu :)

Właśnie dziewczyny które miały już prenatalne. Czy u którejś wyszła może niedomykalność zastawki trójdzielnej? U mnie właśnie doktor to zauważył z tym ze wiem ze jako pojedynczy jest to słaby marker wad genetycznych (nt miałam w normie kość nosowa też jest). Lekarz powiedział że to się może jeszcze naprawić ale trochę mnie to martwi bo badanie było pod koniec 15. tygodnia i czy takie coś nie powinno już zniknąć jeśli byłoby tylko przejściowe?

U mnie tez wszyscy sasiedzi wczoraj na placu zabaw zaczeli pytac.... i juz wiedzą...:)
Na osiedlu.. 3 dzieci bedzie w 2018 roku
W 2017 bylo 6 dzieci
W 2016 byla 7 dzieci
W 2015 byla 4 dzieci
W 2014 byla 3 dzieci
Sa tez starsze podstawowkowe... ok 7 dzieci.. a jestesmy malym osiedlem... 52 mieszkania... jak wszyscy wyjda to jest sajgon na dworzu :)
My kupiliśmy dom na wsi w sporej odległości od reszty domostw bo chcieliśmy ciszy i spokoju a dom spory jak i zresztą działka. Niby dzieciaki mają gdzie się bawić i biegać ale trochę żałuję że nie kupiliśmy domku na takim osiedlu które się tworzy pod miastem - tam dzieciaki miałyby się z kim bawić bo tam sami młodzi - a tu mamy chyba samych emerytów i rolnikow :)

Powodzenia. Przynajmniej masz dwa razy większe szanse dowiedzieć się kto u Ciebie mieszka :D

Hehe.... wiec tak
cukrzycy ciążowej nie mam :)))
jutro zobaczymy co z tsh
Schudlam 1 kg.....ale miesiac przed ciążą przytylo mi sie 4 kg..!!!!.pierwszy raz mialam taki skok wagi...bo od 15 lat waze 55 kg +/- 0,5kg..a teraz jak zdrowiej sie odzywiam.... no i mialam wstret do slodyczy.... wiec wszystko ok..

Usg nie robila..zeby dzidzi nie szkodzic...bo wie że za 5 h prenatalne bede miec...
Teraz juz za 3h :)

Wewnetrznie czuje niepokój...czy bije serduszko? Bo 4 tyg nie wiedzialam dzidzi...i zaczelam sie stresować... jeszcze 2 strony i was dogonie :)

Ja sie opalam na raka..a maz brazowiutki...zazdroszcze... no a teraz bede blada dupa :)
Wlosy farbowalam..dla kaprysu..zmiany wygladu...a teraz nie planuje... bo siwych nie mam..odrostow tez nie... ale jakby trzeba bylo to mozna farbowac..ale nie kazda farbą

reklama
My kupiliśmy dom na wsi w sporej odległości od reszty domostw bo chcieliśmy ciszy i spokoju a dom spory jak i zresztą działka. Niby dzieciaki mają gdzie się bawić i biegać ale trochę żałuję że nie kupiliśmy domku na takim osiedlu które się tworzy pod miastem - tam dzieciaki miałyby się z kim bawić bo tam sami młodzi - a tu mamy chyba samych emerytów i rolnikow :)

Też mieszkam na wsi, w okolicy mamy tylko dwoje dzieci, ale nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście. Nie potrafilabym. Ale ja mieszkam na wsi całe życie, naturalnym jest dla mnie, że sezon wiosna - lato wychodzę na bosaka do ogrodu rano na kawę, psy wypuszczam na ogród i przede wszystkim jest cisza. Pewnie gdybym mieszkała w mieście to nie byłoby dla mnie nic strasznego, ale wizja bloku mnie przeraża :D

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Do góry