Igorowelove
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Według mnie liczy się członków rodziny z nowo urodzonym dzieckiem....bo skoro składasz po urodzeniu dziecka bo to on już jest obywatelem i członkiem rodziny ( namacalnym, ma swój PESEL, dane itd).
No tak dochody są z okresu jak dziecka nie było ale skoro staramy się o becikowe to wiadomo że dziecko już jest i dziela wtedy też na to dziecko [emoji4]Ale sprawdzaja dochody z ostatnich miesięcy jak dziecka nie bylo....
Dlatego sie tak zastanawiam
Ale rzeczywiscie..dziecko juz jest i bedzie...ilosc osob w rodzinie sie zwiekszyla nieodwolalnie..wiec powinni uwzgledniac
ExtraNo tak dochody są z okresu jak dziecka nie było ale skoro staramy się o becikowe to wiadomo że dziecko już jest i dziela wtedy też na to dziecko [emoji4]
Ja mam. Na dzidzusiq się też liczy.Wlasnie jak to jest ..to sie liczy z nowym dzidziusiem urodzonym...czy te 1900..na te osoby co byly do tej pory w rodzinie...
Bo na zlozenie papierow o becikowe ma sie rok czasu...czyli zaraz po urodzeniu..patrzyliby dochody w przeliczeniu na 1 osobe mniej ( mam namysli ta osobe co sie wlasnie urodzila)
A jakbym zlozyla papiery w 11 miesiacu zycia nowonarodzonego..to wtedy przez 11 miesiecy uwzglednili by nowego czlinka rodziny i dochód bylby mniejszy na 1 czl9nka rodziny
Mam racje...?
Ktos wie?
Wy wszysyko wiecie
Ja mam z pierwszej ciąży w zestawie z Dzieciozmaganiami - fajny, humorystyczny poradnikWladnie przyszła..... cale 2 poprzednie ciąże wszyscy polecali...dopiero w trzeciej poczytam 2