reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Mi sie zdazylo prosic o pisemne odmowienie przyjecia..ale do pediatry z chorym dzieckiem. . i serio..od razu znajdywali jakas luke gdzie mnie wcisnąć... każdy musi walczyc o siebie...w 10 tc..to nie bedziesz miala refundowanych wielu juz badan..... bo bedzie za pozno..a na nfz do 10tc ginekolog musi sie rozliczyc... w rejestracji zawsze powinni robic w kazdym tyg jakies luki na kompatantow wojennych, honorowych dawcow krwi i ciezarne kobiety...
Po prostu chcialam powiedziec ze na Waszym miejscu ja bym walczyla o to że maja mnie przyjąć ..jest rzecznik praw pacjenta...rzecznik odpowiedzialnosci zawodowej.. do nfz mozna zadzwonić... jak sami o soebie nie zawalczymy to nikt o nas nie zawalczy....
Chyba ze chcecie placic 250zl za pierwsze badania ktore mozna miec refundowane do 10 tc.... a i becikowe.....pierwsza wizyta tez musi byc do ktoregostam tygodnia... niech ktos potwierdzi czy przypadkiem nie do 10 tc???

Właśnie do 10 t.c trzeba być u lekarza żeby becikowe dostać.

reklama
Dziewczyny potrzebuję waszej porady!!! Wczoraj miałam wizytę, wszystko jest ok, pięknie się rozwija, ale mam delikatne zapalenie kobiecych spraw. Pani doktor mówiła mi coś o kwasie mlekowym... Nie słuchałam jej dokładnie, bo pierwszy raz słyszałam serduszko i przepelniały mnie emocje, a teraz nie wiem co mogę stosować :((( może któraś miała podobny problem?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi lekarz kazał Invag brac, to jest podobno tylko kwas mlekowy jest , ja stosowałam niedawno :)

Ostatnia edycja:
Chyba 1922 zł

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Dzień dobry wszystkim[emoji846]u mnie zmiany na lepsze- wczoraj wieczorem nie było mdłości, dzisiaj z rana tez czuje się całkiem dobrze[emoji3]oby tak zostało. Życzę Wam babeczki przyjemnego, bezproblemowego piątku [emoji106]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kurcze u mnie tez brak mdłości od kilku dni a ostatnio zawsze mnie na wieczór łapały, Aż dziwnie, chyba wolałam jak były bo nie bardzo mi to dokuczało ale czułam, że w ciąży jestem. A teraz spokój od kilku dni :). Dobrze, ze w pon. wizyta bo tak jakaś niepewność mnie dopadła czy jest wszystko ok. :-D
Dogódź tu ciężarnej hehe mdłości są źle , nie ma też źle :p
A poza tym taka płaczliwa się zrobiłam, że na reklamach mi łzy lecą jak jakaś z dziećmi :baffled: Też tak macie??

Nie moze przekroczyc na osobe 1900 z groszami, nie pamietam dokladnie ile

Wlasnie jak to jest ..to sie liczy z nowym dzidziusiem urodzonym...czy te 1900..na te osoby co byly do tej pory w rodzinie...
Bo na zlozenie papierow o becikowe ma sie rok czasu...czyli zaraz po urodzeniu..patrzyliby dochody w przeliczeniu na 1 osobe mniej ( mam namysli ta osobe co sie wlasnie urodzila)

A jakbym zlozyla papiery w 11 miesiacu zycia nowonarodzonego..to wtedy przez 11 miesiecy uwzglednili by nowego czlinka rodziny i dochód bylby mniejszy na 1 czl9nka rodziny

Mam racje...?
Ktos wie?
Wy wszysyko wiecie :)

Kurcze u mnie tez brak mdłości od kilku dni a ostatnio zawsze mnie na wieczór łapały, Aż dziwnie, chyba wolałam jak były bo nie bardzo mi to dokuczało ale czułam, że w ciąży jestem. A teraz spokój od kilku dni :). Dobrze, ze w pon. wizyta bo tak jakaś niepewność mnie dopadła czy jest wszystko ok. :-D
Dogódź tu ciężarnej hehe mdłości są źle , nie ma też źle [emoji14]
A poza tym taka płaczliwa się zrobiłam, że na reklamach mi łzy lecą jak jakaś z dziećmi :baffled: Też tak macie??
Mi też mdłości ustąpiły i również mnie to martwi i za nimi tęsknię :/ Ale może to taki etap skoro nie tylko u mnie...

Emocjonalnie jestem rozwalona. Płaczę z byle powodu. Nawet w pracy rozczulam się nad płaczącymi, małymi pacjentami a zawsze byłam twarda bestia [emoji14]

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

Wlasnie jak to jest ..to sie liczy z nowym dzidziusiem urodzonym...czy te 1900..na te osoby co byly do tej pory w rodzinie...
Bo na zlozenie papierow o becikowe ma sie rok czasu...czyli zaraz po urodzeniu..patrzyliby dochody w przeliczeniu na 1 osobe mniej ( mam namysli ta osobe co sie wlasnie urodzila)

A jakbym zlozyla papiery w 11 miesiacu zycia nowonarodzonego..to wtedy przez 11 miesiecy uwzglednili by nowego czlinka rodziny i dochód bylby mniejszy na 1 czl9nka rodziny

Mam racje...?
Ktos wie?
Wy wszysyko wiecie :)
Według mnie liczy się członków rodziny z nowo urodzonym dzieckiem....bo skoro składasz po urodzeniu dziecka bo to on już jest obywatelem i członkiem rodziny ( namacalnym, ma swój PESEL, dane itd).

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

reklama
A jak ja nie jestem po ślubie to będzie się liczyć mój dochód podzielony na 2 (czyli na mnie i dziecko) czy skoro mieszkamy razem to dochód partnera tez ?

Bo jeśli tak to ta kwota 1922 jest śmieszna .....

Dochód ojca dziecka rowniez sie liczy ...
Brane sa zarobki rodzicow pod uwage...
Ślub tu nie ma nic do rzeczy...dziecko ma 2 rodziców

Ostatnia edycja:
Do góry