reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Leczenie już wdrożone. Duphaston + lezenie - inaczej się nie da. Kiedyś też nie wyobrażałam sobie leżenia 7 miesięcy, ale dzieki temu mam syna ;)

/mamy jakąś grupę na facebooku ?
A jak się czujesz po duphastonie? Ja śpię, mam cały czas mdłości i ogółem średnio. Biorę trzy razy dziennie. 13.03 wizyta i mam nadzieję że obniży dawkę. A biorę ze względu na poprzednia pozamaciczną ciążę.

reklama
No niby muszą do 7 dni. Ale co zrobić? Byłam i powiedzieli że nie ma rejonizacji i jak mi termin nie pasuje to mam gdzieś indziej sobie poszukać.[/Q

Jaki termin Ci dali w ktorym tyg wtedy bedziesz ?? Skoro w 7 dni musza Cie przyjac to musza..jak jest w ustawie... żądaj na pismie. Ze odmawiaja przyjecia ciezarnej kobiety do gina.... zobaczysz ze od razu znajda miejsce.. mamy swoje prawa i korzystajmy z nich...
Na pismie popros...ze Cie nie przyjmą w te 7 dni co gwarantuje ustawa za życiem....
I skarga do nfz

A jak się czujesz po duphastonie? Ja śpię, mam cały czas mdłości i ogółem średnio. Biorę trzy razy dziennie. 13.03 wizyta i mam nadzieję że obniży dawkę. A biorę ze względu na poprzednia pozamaciczną ciążę.

Ciężko ocenić, bo niedawno wzięłam drugą tabletkę, ale duphaston brałam stale w każdej ciąży i fakt spałam całymi dniami. Też mam 3 x dziennie - damy radę, nagroda warta przecierpienia :)

Z dniem.1stycznia 2017 roku weszla ustawa ktora mowi ze kobieta w ciazy musi zostać przyjęta do lekarza specjalisty w terminie nie dłuższym niz 7 dni. Ale musi to potwierdzic karta ciazy, wiec nie wiem.jak to sie tyczy pierwszej wizyty u gina bez tej karty.

p19u9jcg36lbmzsm.png

-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]
Nie dotyczy to raczej pierwszej wizyty. Byłam prywatnie w poniedziałek i chciałam się zapisać na NFZ ,żeby zrobić badania, to termin mam na 26 marca. Wychodzi mi w 10 tygodniu. Pierwsza oficjalna wizyta z zakładaniem karty.

Dziewczyny potrzebuję waszej porady!!! Wczoraj miałam wizytę, wszystko jest ok, pięknie się rozwija, ale mam delikatne zapalenie kobiecych spraw. Pani doktor mówiła mi coś o kwasie mlekowym... Nie słuchałam jej dokładnie, bo pierwszy raz słyszałam serduszko i przepelniały mnie emocje, a teraz nie wiem co mogę stosować :((( może któraś miała podobny problem?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wystarczy, że pójdziesz do apteki i poprosisz o globulki dopochwowe lub lek doustny z kwasem mlekowym dla kobiet w ciąży, to coś poradzą. Często brałam na wyrównanie flory bakteryjnej w pochwie np. po antybiotykach.

Mi sie zdazylo prosic o pisemne odmowienie przyjecia..ale do pediatry z chorym dzieckiem. . i serio..od razu znajdywali jakas luke gdzie mnie wcisnąć... każdy musi walczyc o siebie...w 10 tc..to nie bedziesz miala refundowanych wielu juz badan..... bo bedzie za pozno..a na nfz do 10tc ginekolog musi sie rozliczyc... w rejestracji zawsze powinni robic w kazdym tyg jakies luki na kompatantow wojennych, honorowych dawcow krwi i ciezarne kobiety...
Po prostu chcialam powiedziec ze na Waszym miejscu ja bym walczyla o to że maja mnie przyjąć ..jest rzecznik praw pacjenta...rzecznik odpowiedzialnosci zawodowej.. do nfz mozna zadzwonić... jak sami o soebie nie zawalczymy to nikt o nas nie zawalczy....
Chyba ze chcecie placic 250zl za pierwsze badania ktore mozna miec refundowane do 10 tc.... a i becikowe.....pierwsza wizyta tez musi byc do ktoregostam tygodnia... niech ktos potwierdzi czy przypadkiem nie do 10 tc???

Mi sie zdazylo prosic o pisemne odmowienie przyjecia..ale do pediatry z chorym dzieckiem. . i serio..od razu znajdywali jakas luke gdzie mnie wcisnąć... każdy musi walczyc o siebie...w 10 tc..to nie bedziesz miala refundowanych wielu juz badan..... bo bedzie za pozno..a na nfz do 10tc ginekolog musi sie rozliczyc... w rejestracji zawsze powinni robic w kazdym tyg jakies luki na kompatantow wojennych, honorowych dawcow krwi i ciezarne kobiety...
Po prostu chcialam powiedziec ze na Waszym miejscu ja bym walczyla o to że maja mnie przyjąć ..jest rzecznik praw pacjenta...rzecznik odpowiedzialnosci zawodowej.. do nfz mozna zadzwonić... jak sami o soebie nie zawalczymy to nikt o nas nie zawalczy....
Chyba ze chcecie placic 250zl za pierwsze badania ktore mozna miec refundowane do 10 tc.... a i becikowe.....pierwsza wizyta tez musi byc do ktoregostam tygodnia... niech ktos potwierdzi czy przypadkiem nie do 10 tc???
Tak do becikowego potrzebne zaświadczenie od dr, że było się pod opieką lekarską przed 10 Tc.

reklama
A jest jakiś dochód którego nie należy przekroczyć odnośnie becikowego ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry