reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Powiem Wam szczerze, że przy pierwszym dziecku też szalalam z poradnikami i w ogóle z czytaniem różnych bzdur. A potem urodziło się dziecko i mogłam sobie te wszystkie porady między bajki włożyć ;)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

to prawda :D teraz jako niezbędnik cieżarnej uważam tylko poduszkę 'rogala' do spania

Bo to moim zdaniem zależy od dziecka dużo. Samowychowanie swoją drogą ale charakterek tez się liczy. Mój mały w ciągu dnia nie usiedział spokojnie pięciu minut jak już zaczął się poruszać, na leżaczku też trzeba go było zabawiać cały czas bo płacz był. A jak już otwarta przestrzeń miał a najlepiej schody, krawężniki czy górki to wchodził, schodził , biegał a ja zanim. Z koleżanką jeżdziliśmy na wakacje to jej młody w tym samym wieku bawił się spokojnie czy siedział przy stoliku z ciasteczkiem a my z mężem na zmianę w obie strony za naszym czortem. Ale już jej wypomniałam, zobaczysz mój się nagania do 10 lat i spocznie a twój zacznie szaleć w czasie dojrzewania to gorzej będziesz mieć hehehe :p:p
Zobaczymy jak będzie ;);):):)

Poważnie...? A drugą część o karmieniu czytałaś?

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Poważnie.
A do do karmienia na zadanie to wiele razy słyszałam ze dziecko się budzi na jedzenie. Wiec jak to ma się z ta cała teoria ze karmienie na zadanie jest lepsze ??

Moja mama karmiła mnie równo co 3 godziny. Taki wypracowała schemat i ja równo co 3 godziny się „budziłam” na jedzenie prosząc o nie wiec w gruncie rzeczy sama wypracowała karmienie na zadanie. Dzięki temu miała mnóstwo czasu na inne rzeczy.
Nie będę się wymądrzać bo dziecka nie mam jeszcze wiec nie wiem jak będzie to wyglądać ale na pewno nie chciałabym być uwiedziona na cycku 24h. Bo będzie to nawet fizycznie niemożliwe

Moja znajoma stosowana się do niektórych rad z książki i ma teraz na prawdę super wypracowany schemat dnia, dziecko szczęśliwe a matka ma czas dla siebie. Dziecko śpi same sobie w łóżeczku bez żadnego problemu przesypia noce.

No tym śmieszne ze jest niska ..... i ja raczej nie nie kwalifikuje na becikowe. A myślałam ze to jest dla wszystkich ;/

Becikowe to zapomoga... nie dla wszystkich..skoro sie nie kwalifikujecie to srednio oboje powyzej 2800 zarabiacie... czyli sie nie należy... wg Państwa Polskiego na wyprawke Was stać

reklama
Akurat te cytaty co tam są podane tylko mnie zachęciły do przeczytania książki ;P

Ja tez tak uwazam...zalezy kto jak zinterpretuje te cytaty...jak dla mnoe po 2 dzieci mają one racje bytu...ale osoba ktora w tym linku tak krytycznie chciala to ocenic..z gory negatywnych teori sie doszukiwala..celowo w negatywny sposob interpretowala

Do góry