reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Według mnie liczy się członków rodziny z nowo urodzonym dzieckiem....bo skoro składasz po urodzeniu dziecka bo to on już jest obywatelem i członkiem rodziny ( namacalnym, ma swój PESEL, dane itd).

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Ale sprawdzaja dochody z ostatnich miesięcy jak dziecka nie bylo....
Dlatego sie tak zastanawiam
Ale rzeczywiscie..dziecko juz jest i bedzie...ilosc osob w rodzinie sie zwiekszyla nieodwolalnie..wiec powinni uwzgledniac :)

Ale sprawdzaja dochody z ostatnich miesięcy jak dziecka nie bylo....
Dlatego sie tak zastanawiam
Ale rzeczywiscie..dziecko juz jest i bedzie...ilosc osob w rodzinie sie zwiekszyla nieodwolalnie..wiec powinni uwzgledniac :)
No tak dochody są z okresu jak dziecka nie było ale skoro staramy się o becikowe to wiadomo że dziecko już jest i dziela wtedy też na to dziecko [emoji4]

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Wlasnie jak to jest ..to sie liczy z nowym dzidziusiem urodzonym...czy te 1900..na te osoby co byly do tej pory w rodzinie...
Bo na zlozenie papierow o becikowe ma sie rok czasu...czyli zaraz po urodzeniu..patrzyliby dochody w przeliczeniu na 1 osobe mniej ( mam namysli ta osobe co sie wlasnie urodzila)

A jakbym zlozyla papiery w 11 miesiacu zycia nowonarodzonego..to wtedy przez 11 miesiecy uwzglednili by nowego czlinka rodziny i dochód bylby mniejszy na 1 czl9nka rodziny

Mam racje...?
Ktos wie?
Wy wszysyko wiecie :)
Ja mam. Na dzidzusiq się też liczy.

Co do partnera nie wiem ale wiem że jeśli nie są małżeństwem to wszędzie musi matka podawać dane. Czy w uRzedzie czy w przychodni. Nawet jak jest "potwierdzenie ojcostwa" to za pierwszym razem wszyscy muszą być i natką musi dopiero w urzędzie podpisać deklarację ze ojciec dziecka ma prawa deydowac.
A niestety kobieta po porodzie to tak średnio na siłach jest aby wszędzie chodzić

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

reklama
Do góry