reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Czyli nie mam się czym stresować. Jeszcze podpytam ginekologa w poniedziałek jak to widzi

Dziewczyny, głupie pytanie. Ale tak jak jest napisane 6t6d to jest to bieżący 7 tydzien czy 6? Mówię, ze jestem w 6 czy 7 tygodniu? Coś mnie wcześniej zmyliło lol
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

Skończyłaś 6 tydzień i jesteś w 6 dniu 7 tygodnia.
Czyli „zaokrąglając” w 7 tyg.
Jak będziesz 7+1 to znaczy ze skończyłaś już 7 tydzień i jesteś w 1 dniu 8 tygodnia.

m3sx9jcgogyfnfkt.png

reklama
Czyli nie mam się czym stresować. Jeszcze podpytam ginekologa w poniedziałek jak to widzi

Dziewczyny, głupie pytanie. Ale tak jak jest napisane 6t6d to jest to bieżący 7 tydzien czy 6? Mówię, ze jestem w 6 czy 7 tygodniu? Coś mnie wcześniej zmyliło lol

dhi4vfxmrwrvm3d0.png
Mówisz ze w 6

Ja ide 6+5.
Wczesniej niz skonczony 6tydz nie ma sensu bo jedynie co moze byc to pecherzyk albo i nie i bedziesz siw tylko martwic. A tak jest szansa na [emoji173]️

Tez tak uważam i ide 6+2. Bo mój gin przyjmuje tylko we wtorki i w środy. A kolejnego tygodnia bym już nie wytrzymała

m3sx9jcgogyfnfkt.png

Skończyłaś 6 tydzień i jesteś w 6 dniu 7 tygodnia.
Czyli „zaokrąglając” w 7 tyg.
Jak będziesz 7+1 to znaczy ze skończyłaś już 7 tydzień i jesteś w 1 dniu 8 tygodnia.

m3sx9jcgogyfnfkt.png
Nie zaokragla się...jak lekarz pyta w ktorym tyg jestes to go interesuja te skonczone tyg...
A nie dni zaczete.....
6tc i 3 dni... lub 6tc i 6 dni.. to mowi sie ze jest sie w 6 tc

Ja chodzę prywatnie do gina ale wizyta 250zł. Nie chcę go zmieniać bo chcę rodzić tam gdzie pracuje.
Nie wiem tylko czy dodatkowo nie podpisać umowy z Luxmedem...głównie chodzi mi o badania laboratoryjne te hiv,gr.krwi, toxo,cytomegalie itp. Z tego co zrozumiałam to mogę mieć to nieodpłatnie w pakiecie ale tylko wtedy gdy gin z luxmedu da mi na nie skierowanie, tak?

Wizyta 19.02.18->czekamy
Mamisia83, ja płacę tyle samo za wizyty prywatnie. Dlatego badania już chcę mieć za free skoro mogę. W luxmedzie zawsze się czepną do skierowania od innego lekarza spoza sieci, dlatego dla świętego spokoju prowadzę równolegle u mojego lekarza luxmedowego. Chociaż czytałam że to nielegalne i powinni przyjąć skierowanie od każdego ale nie chce mi się wykłócać. Zresztą czasem dobrze mieć opinię drugiego lekarza jakby co- jeden z Karowej, drugi z Bielańskiego, jak coś to mogę liczyć na jakąś opiekę. Chociaż dwójkę moich kochanych maluchów rodziłam na Żelaznej i nie chcę nigdzie indziej, Karowa źle mi się kojarzy po ostatniej cp.

Ja podziebiona nadal
....
Mam wahania nastroju...
Raz mysle, ze pewnie nic.nie bedzie za tydzien.na usg...:(
A innym razem jestem w takiej eufori, ze wyprawke szykuje...:)
Kupilam ciuszki. Lezaczek.. i wózek juz upatrzylam. 3w1... tak....mam swiadomosc że za wcześnie :)
Masakra... wytrzymac ze sobą nie moge :)

Ja podziebiona nadal
....
Mam wahania nastroju...
Raz mysle, ze pewnie nic.nie bedzie za tydzien.na usg...:(
A innym razem jestem w takiej eufori, ze wyprawke szykuje...:)
Kupilam ciuszki. Lezaczek.. i wózek juz upatrzylam. 3w1... tak....mam swiadomosc że za wcześnie :)
Masakra... wytrzymac ze sobą nie moge :)

Zdrowiej szybciutko :) również mam wahania, dzis rano i po południu czułam się fatalnie. Teraz mam przypływ energii. Ja też już przeglądałam ciuszki :)

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

Dziękuję zs przyjęcie . Pierwsza wizytę mam umowiona na przyszły wtorek. Będzie to 5 tydzien i 3 dzien. Martwię się strasznie bo 4 m-ce temu poronilam na poczatku wladwła 5 tygodnia. Wolę iść wcześniej, żeby wyrazie czego wwpore zareagować. Z objawów narazie tylko lekko mnie bolą piersi i często siusiu latam. No i trochę dziś mnie zgaga piekla. Apetyt mam zerowy. No i od kilku dni choroba mnie męczy. Oby wszystko bylo ok.

reklama
Dziękuję zs przyjęcie . Pierwsza wizytę mam umowiona na przyszły wtorek. Będzie to 5 tydzien i 3 dzien. Martwię się strasznie bo 4 m-ce temu poronilam na poczatku wladwła 5 tygodnia. Wolę iść wcześniej, żeby wyrazie czego wwpore zareagować. Z objawów narazie tylko lekko mnie bolą piersi i często siusiu latam. No i trochę dziś mnie zgaga piekla. Apetyt mam zerowy. No i od kilku dni choroba mnie męczy. Oby wszystko bylo ok.
Trzymam kciuki.

Znajoma będzie miala bliźnięta termin na październik. To teraz ja się boję co by tam jeden Ktos był a nie stadko...

Do góry