reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

No to widzę, że ja i Bisia25 jak ma razie najstarsze 35tki [emoji14]
Powiem wam, że zdecydowanie 10lat temu miałam więcej cierpliwości...ale nie miałam zupełnie warunków na dzieci.
Moje równolatki już dawno dzieci mają takie nastolatki a nie niemowlaczki i maluszki...eh dobrze, że duchem czuję się nadal na 20tkę [emoji14]
Wizyta 19.02.18 -> czekamy
@Mamisia83 najważniejsze, że czujemy się na 20 stki ;) Nie na darmo się mówi, że małe dzieci odmładzają. Poza tym ja w wieku 20 lat to o dzieciach nawet nie myślałam, dopiero kolo 30 stoi się wzięłam do roboty :biggrin2::biggrin2:
Ja jutro do lekarza, już mam stracha:baffled::growl:

reklama
Niestety nie dam rady nadrobić 112 stron , ogólnie jestem rocznik 89 i to będzie moje drugie dziecko. Pytanie z innej beczki : czy któraś z Was brała l4 na pierwszej wizycie ? Czy lekarze maja z tym jakiś problem czy nie ?
Mój by mi dał od pierwszej wizyty ale ja nie chcę L4 ze względu na kasę bo mam najniższą krajową na papierze i na zwolnieniu dostaję po kieszeni :/

Wizyta 19.02.18->czekamy

Mamasima w 1 ciąży brałam falvit mama i folik. Ale tak mi było niedobrze jak brałam te tabletki więc przestałam. I od razu mdłości odeszły. Więc mam jeszcze ważne opakowania to może w tej ciąży da mi bobas je zażywać

Justi również mam dopiero 15 lutego wizytę. Więc obie razem czekamy na wiadomości. Jest aplikacją na samo forum. :)
Co do zwolnienia mój lekarz opowiadał o kilku kobietach co wzięły lewe zwolnienia i potem ZUS się z nimi procesowal o duże pieniądze, ponieważ miały zwolnienie ale nie było udokumentowane zdjęciami z usg czy tak było faktycznie. Ale jeśli lekarz cokolwiek znajdzie (lub twoja praca jest niebezpieczna) i udokumentuje że możesz pójść na zwolnienie to czemu nie.

Mamasima w 1 ciąży brałam falvit mama i folik. Ale tak mi było niedobrze jak brałam te tabletki więc przestałam. I od razu mdłości odeszły. Więc mam jeszcze ważne opakowania to może w tej ciąży da mi bobas je zażywać

Justi również mam dopiero 15 lutego wizytę. Więc obie razem czekamy na wiadomości. Jest aplikacją na samo forum. :)
Co do zwolnienia mój lekarz opowiadał o kilku kobietach co wzięły lewe zwolnienia i potem ZUS się z nimi procesowal o duże pieniądze, ponieważ miały zwolnienie ale nie było udokumentowane zdjęciami z usg czy tak było faktycznie. Ale jeśli lekarz cokolwiek znajdzie (lub twoja praca jest niebezpieczna) i udokumentuje że możesz pójść na zwolnienie to czemu nie.
Ale jeśli ma prace ,w której musi dźwigać lub pracować fizycznie to nie ma mowy o "lewym zwolnieniu" bo nie dostaje l4 ze względu na zagrożenia a ze względu na warunki pracy nieodpowiednie dla ciężarnej. Ja nie musze siedzieć w domu przykuta do łózka, mogę wychodzić także wszystko zależy od lekarza i tego jak opisze to w karcie,

A co do tabletek to jeśli miałyście mdłosci przy witaminach to polecam pregna plus, są dużo mniejsze i szybciej się trawią. Są wielkości takiej rutinoscorbinki (może ciut większe) :)

A jaką miałaś poprzednio i kiedy robiłaś ? Jak nie masz możliwości szybkiej kosultacji to mogę zapytac jutro na wizycie u gina o Twój przyrost co sądzi :)
Coś ok 55 z tego co pamiętam w czwartek miała.

Katasia leć do gina to sprawdź bo progesteron też niski.

Wizyta 19.02.18->czekamy

reklama
Coś ok 55 z tego co pamiętam w czwartek miała.

Katasia leć do gina to sprawdź bo progesteron też niski.

Wizyta 19.02.18->czekamy
Kuźwa to faktycznie słabiutko... jak pozamaciczna to nie ma na co czekać i idź sobie wieczorem nawet na sor wtedy unikniesz czekania tygodniami na wizytę, powiedz, że brzuch CIę boli czy coś wtedy od razu wezmą Cię na USG a może nic takiego i rozwieją Twoje wątpliwości. Trzymam kciuki i powodzenia !!

Do góry